Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #14
Canis:
Nie było w podgrodziu budynku zatytułowanego burdelem, więc ciężko było od tak sobie go znaleźć. Taki przybytek, jak burdel "Wąska szparka" mieścił się w dzielnicy handlowej na placu targowym.
W podgrodziu wszystkie budynki były raczej zbliżone co do swojego wyglądu. podniszczone drewniane chatki, wszędzie smród brud i ubóstwo. Jednak jak szedłeś dzielnicą, co rusz widziałeś ciekawe osobistości. Podszedł do ciebie mężczyzna trzymając flaszkę w rękach.
- O cześć. Może dasz grosz na flachę?
Croy:
Z wyprawy do "burdelu" nic nie wyszło. Croy właśnie rozmyślał nad następnym posunięciem zagadał go jakiś ciemny typ. Zapytał o pieniądze.
-Za darmo, umarło -odpowiedział czarnowłosy- Szukam niejakiego Rolanda von Lynxa. Nie wiesz gdzie go znajdę?
Spojrzał na mężczyznę pytającym wzrokiem. Każdy żebrak czy też lump musi choć trochę znać plotki, przeleciało mu przez głowę, więc czemu nie mieliby słyszeć o Panu Rolandzie?
Canis:
- Ludzi z imienia i nazwiska to ja nie znam, ale ciekawe miejsca to aj tutaj znam. Chociaż widzę, że kieszenie mam puste, a pić się chce...
Croy:
Nie wiele myśląc, Croy wyciągnął z mieszka 10 grzywien i pokazał je rudobrodemu. Uśmiechnął się delikatnie.
-Pan Roland prowadzi bur... dom w którym mogę szukać... hmm... uciech cielesnych. Jeśli rozumiesz co mam na myśli. Wystarczy, że powiesz mi to i owo, a o to te pieniądze będą twoje. Co ty na to, przyjacielu?
Canis:
- Na tyle nawet nie liczyłem... - zaczął mówić wyciągając łapki do grzywien.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej