Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #13

<< < (3/7) > >>

Malavon:
-Chodźmy alejką, w pobliżu musi być kawałek zieleni i jakaś choćby ławka. Zgoda?

Canis:
- I co, ty tak zawsze z dziewuchą na mróz wychodzisz na randkę? Idź ty panie... Pójdziemy w ciekawsze miejsce. Mam ładną, przytulną komnatkę w kanałach, może i nie jest aromatycznie, ale cieplej. Chcesz zobaczyć? - mrugnęła zalotnie oczkiem iz zaprosiła cię ręką za sobą. szła przez budynek, nie do wejścia, którym wszedłeś, lecz wyjścia po przeciwległej stronie. Tak zwanego wyjścia ewakuacyjnego. Otworzyła drzwi i ukradkiem wyszła rozglądając się, by nikt jej nie dojrzał...

Malavon:
-Czemu nie. Podążałem za dziewczyną również starając się aby nikt mnie jakoś nie dojrzał. Ot elf wędrujący z panienką noszącą topór. Kto wie, może była drwalem, a elf chciał kupić trochę drzewa. W końcu elfy kochają drzewa!

Canis:
Astrid wyszła z budynku i pokierowała swe kroki w kierunku wąskich uliczek dzielnicy handlowej, gdzie interesy nie były już wszystkie legalne. uliczni handlarze skryci w mroku oferujący towary nielegalne lub kradzione mierzyli was wzrokiem. Astrid dziarsko mknęła dalej aż dotarła do włazu prowadzącego do kazałów. zdjęła topór i włozyła koniec rękojeści w otwór okrągłej stalowej płyty. energicznym ruchem rak odchyliła właz i przekręciła w bok odsłaniajac okrągłe zejscie do kanałów. Wyjęła topór, schowała na plecach i zeszła w dół po stalowej drabince montowanej w kamiennych ściankach kanału.

Gdy dotarłeś za nią do włazu zauważyłeś, ze w kanałach są zapalone pochodnie, czyli jest to miejsce użytkowane częściej, a niżeli przeciętne kanały.

- No chodź. - Ponaglała cię Astrid, która poszła w lewo od zejścia i zniknęła za drewnianymi drzwiami usadowionymi tuż obok zejścia do kanałów, w kanałach oczywiście.

Malavon:
Bywałem już w kanałach, lecz takie przejścia nie były mi znane. Zazwyczaj w takich miejscach było ciemno i dość nieprzyjemnie. Tutaj dokuczał jedynie zapach. Posłużyłem się drabinką żeby podążyć za dziewczyną. Zobaczyłem jak dziewczyna znika za drzwiami. Nie zastanawiając się wiele, również z nich korzystałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej