Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #13

(1/7) > >>

Malavon:
Nazwa wyprawy: Test kruka #13
Prowadzący wyprawę: Salazar
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Logiczne myślenie, chęć dołączenia
Uczestnicy wyprawy: Malavon

-No więc jakieś pomysły blondyneczko? - zapytałem odruchowo.

Canis:
- Pojedziesz kochanieńki na wagę miejską. Moja przyjaciółka, ciągnie tam kupców za kieszenie. Zapytaj ją o jakąś akcje. Szukaj panienki Hofferson. Taka blondyneczka z toporkiem biega.

Malavon:
-Z toporkiem powiadasz? Nie powinno być ciężko znaleźć taką osobę. Do zobaczenia. Po skończonej rozmowie ruszyłem w kierunku dzielnicy handlowej i samej wagi miejskiej. Nie śpieszyłem się jakoś wyjątkowo. Biegnąca osoba zawsze wywoływała u ludzi zainteresowanie, a to akurat dziś nie było mi potrzebne.

Canis:
Przedostanie się ze starego miasta, rynku nie było problematyczne w kierunku dzielnicy handlowej.

W centralnym miejscu Placu Targowego, tuż obok fontanny znajduje się niezbyt duży budynek wykonany w całości z białego kamienia oraz czerwonej dachówki. Waga miejska jest najważniejszym punktem, który odwiedzić musi każdy z kupców przybywających na jarmark. To właśnie w tym miejscu można złożyć zamówienie na zapotrzebowany towar. I właśnie do tego miejsca zmierzałeś, gdzie własnie teraz, w tym momencie odbywał się zjazd kupców. Wszedłeś do środka i doświadczyłeś przyjemności oglądania mnóstwa ludzi walczących zażarcie słowem z kupcami targując niższe ceny.

Już na pierwszy rzut oka dostrzegłeś w kącie zawiązującą rzemyki u buta piękną blond dziewczynę z zawieszonym toporem na plecach.

Astrid Hofferson

Malavon:
Zbliżyłem się do blondynki z wzmiankowanym toporem.
-Czyżby panna Astrid? - zapytałem zwyczajnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej