Autor Wątek: W imię zasad skurwysynu  (Przeczytany 18277 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

Odp: W imię zasad skurwysynu
« Odpowiedź #140 dnia: 26 Sierpień 2014, 18:46:54 »
18:30 ściemnia się

- Na tyły ratusza, tam będzie wesoło. Szli dalej równym tempem nie napotykając żadnych przeszkód w postaci wroga czy mieszkańców, ci pewnie siedzieli w domach lub pili po karczmach. W końcu dotarli do miejsca gdzie dróżka wychodziła na błotnisty plac na tyłach "ratusza". Melkior przylgnął plecami do ściany jakiegoś budynku, wyjrzał zza winkla. Na placu o wymiarach 30x25m stało 6 ochroniarzy. Kilka skrzyń stało tak że ktoś mógłby się tam dostać dla lepszej pozycji strzeleckiej.
- Themo dach, osłaniasz z góry. Silva za tamte skrzynie. Thoran za mną. Strzelacie po nas Melkior położył się w miarę szerokiej uliczce i podczołgał kawałek.

//Themo 30 grzywien

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 26 Sierpień 2014, 19:01:54 »
W końcu dotarli do miejsca przeznaczenia, jakby mogło się wydawać, czyli do ratusza. Z opisu Melkiora wychodziło, że jest tam większy oddział najemników niż spotkani wcześniej kretyni, którzy się niczego nie spodziewali. Najlepsze było w tym, że dahmpir musiał się dostać najbliżej nich, co mogło świadczyć o tym, że zostanie wykrytym jeżeli zrobi to niezdarnie, albo towarzysze i szef wierzą, że Silva sobie poradzi i w razie ich ataku dystansowego wyskoczy i pozabija ich, przy użyciu miecza zanim przeciwnicy zdążą wystrzelić. Dhampir znów kiwnął głową, bo wiedział gdzie ma iść. Ten moment był najważniejszy dla niego, a właściwie dla całej misji. Dlatego musiał się przygotować. Wziął kilka oddechów i wyjrzał za winkla, gdzie ochroniarze stali i obserwowali otoczenie, więc Silva musiał działać szybko. W jednej sekundzie wyskoczył za zakrętu i rozpędzając się wyskoczył w dal na odległość 10 metrów idealnie lądując, przed stertą skrzyń. Teraz dhampir doczołgał się na jakieś 2 metry i odwrócił się w stronę towarzyszy pokazując palcem, czy ochroniarze coś zauważyli?.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 26 Sierpień 2014, 19:01:54 »

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 26 Sierpień 2014, 19:07:45 »
Szeklan przeszukał bandyte zabierając mu jego sztylety po czym wyszedł z celi. Szedł cicho przez korytarz rozglądając sie za siebie czy nikt przypadkiem za nim nie idzie. Jedynym teraz jego celem było znalezienie jego plecaka i broni, którą skonfiskowali mu porywacze.

// Zabieram:

2x Nazwa broni: sztylet bandyty
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.

// Znalazłem jakieś grzywny?
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpień 2014, 19:10:33 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 26 Sierpień 2014, 19:17:19 »
Dwóch pierwszych niczego nie spodziewających się ochroniarzy zginęło w oka mgnieniu. ÂŚmiercionośna strzała oraz bełt nie pozostawiły złudzeń i z łatwością rozdzieliły dusze od ciał nieprzygotowanych ludzi. Szybkim ruchem schowałem topór i wyciągnąłem wcześniej naciągniętą kuszę ładując bełt. Ostry ostrzał może dać nam przewagę.
Teraz trzeba zająć strategiczne pozycje, które wspomogą nas w tej trudnej potyczce. W sumie sześciu to zawsze więcej niż cztery, jakby na to nie patrzeć. Silva ruszył w stronę skrzynek, Themo miał udać się na dach, zaś Ja poczołgałem się za Melkiorem wzdłuż uliczki.
- No Melkiorze, muzyka zaczyna grać.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 26 Sierpień 2014, 19:28:00 »
//Silva: Jesteś ukryty.
//Szeklan: Trafiasz do pustej kuchni. 5 grzywien.

- Taa... Szepnął układając wygodniej nabitą kuszę.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 26 Sierpień 2014, 19:31:58 »
Dhampir odetchnął, kiedy okazało się że nic mu tymczasowo nie grozi. Z tego, co widział już prawie w ciemnościach zauważył, że jeszcze Themo nie obrał wymaganej pozycji do oddania strzału. Silva już nie mógł się tego doczekać, aż zacznie się rzeź niewiniątek. Najpierw jednak musieli oddać strzały Melkior i Thoran, bo tak zakładał nasz plan, a raczej plan Melkiora. Niewiele brakowało już do uwolnienia jaszczura z rąk Vlada.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 26 Sierpień 2014, 19:57:34 »
Akurat skończył ładować kuszę, kiedy to Melkior zaczął wydawać rozkazy. Zarzucił naciągniętą kuszą na plecy i zaczął swój pokaz parkour'u. Wyskoczył i złapał się krawędzi dachu. Podciągnął się wyrzucając lewą nogę w górę dzięki czemu zarzucił ją na szczyt i miał więcej punktów podparcia. Potem wykorzystując siłę mięśni wczołgał się na dachówkę. Zdjął z pleców kuszę i umieścił w niej bełt. Potem podczołgał się do krawędzi by mieć całą bandę na oku. Oparł łokcie o pokrycie a kolbę o ramię, dzięki czemu kusza pozostawała nieruchoma. Spojrzał na skrzynki i zauważył tam tylko Silvastera. Postanowił czekać aż polecą pierwsze strzały i samemu się włączyć do akcji.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 26 Sierpień 2014, 20:02:59 »
Kuchnia była jak nadwyraz pusta. Jaszczur przeszukał każdy kąt uważnie. Przeszukał uważnie każdą szafke i półke, która sie tam znajdowała. Miał nadzieje że znajdzie tu swój ekwipunek.

// Znalazłem coś?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 27 Sierpień 2014, 11:56:32 »
//Szeklan: znajdujesz kufer ze swoim ekwipunkiem.

W tym samym czasie właściwie tuż za plecami Szeklana (w sensie na zewnątrz).

Melkior leżał w alejce z kuszą gotową do strzału, wszyscy powinni być na swoich pozycjach. Namierzył jednego ze zbirów Vladimira i strzelił. Bełt pomknął prosto w głowę nieszczęśnika opartego o ścianę budynku. Cóż, bandzior był bardzo przybity tym faktem i taki też miał wyraz twarzy. W tym samym czasie...

//Chciałbym by z waszych opisów wynikało że strzeliliście sekundy po mnie, tak że oni nie wiedzą co się dzieje.

5x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 27 Sierpień 2014, 12:11:44 »
Uspokoiłem oddech wykonując kilka miarowych oddechów. Przygotowana kusza czekała na oddanie swojego pierwszego strzału. Co tu dużo mówić nówka nie śmigana jeszcze.
Mam nadzieje, że mnie nie zawiedzie - pomyślałem. Po czym ułożyłem się wygodnie, poprawiając położenie śmiercionośnego urządzenia. Wstrzymałem oddech. W tym czasie pierwszy strzał oddał Melkior. Nie zwlekając uczyniłem do samo, tylko zmieniłem cel. Ochroniarz rozmawiający z tym do którego strzelił elf. Zwolniłem mechanizm. Bełt ze świstem wyleciał z napędzającego go mechanizmu w oka mgnieniu wbijając się w pierś przeciwnika, kończąc jego nędzny żywot. Ochroniarz pod impetem strzału wpadł twarzą prosto w ścianę zostawiając na niej krwawą plamę.

30 - 1 = 29 żelaznych bełtów

4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpień 2014, 12:16:59 wysłana przez Thoran »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 27 Sierpień 2014, 12:25:52 »
Dhampir cały czas chowany za skrzynkami oczekiwał oddania wystrzału, przez towarzysza elfa i jednego z ludzi. Silva cały czas trzymał mocno kuszę, w jednej ręce a drugą miał na rękojeści miecza, gdyby coś poszło nie tak. Dhampir cały czas czekał na dwa wystrzały ciągle patrząc się w stronę towarzyszy. W końcu usłyszał jak pada pierwszy, a potem drugi. Teraz moja kolej. Powiedział w głowie i wyskoczył za skrzynki celując w ochroniarza stojącego koło swoich martwych kompanów. Silva zwolnił mechanizm trzymający bełta, który poleciał trafiając przeciwnika w potylicę. Człowiek runął do przodu, bez żadnych oznak krwi na sobie. Padł jakby zemdlał z braku wody, a w rzeczywistości nie żył gdy ostry bełt przebił się do mózgu, kończąc tym jego pracę i życie bandyty. W ostatniej chwili Silva uskoczył za skrzynki próbując ponownie naładować kuszę.

Pozostaje 29 żelaznych bełtów.

3x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 27 Sierpień 2014, 13:49:50 »
Przykucnął po czym otworzył kufer, w którym znalazł swój ekwipunek. Wyciągnął go wraz z plecakiem i wstał z ziemi zamykając kufer. Założył tarcze i topór i wyszedł z kuchni. Zciągnął tarcze z pleców i wyciągnął topór. Teraz był już gotowy do ewentualnej walki. Szedł pewnym krokiem przez korytarz rozglądając sie po korytarzu. Szedł w kierunku wyjścia.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 27 Sierpień 2014, 14:17:05 »
//Szeklan trafiłeś na jadalnie i 3 bandytów, lekko zaskoczeni ruszyli na ciebie z bronią.

3x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 27 Sierpień 2014, 14:56:09 »
I poszło. Fala bełtów zalała bandytów. I Themo się dołożył. Leżąca pozycja zapewniała mu stabilność broni, która była oparta o dachówki. Od dłuższego czasu miał jednego na celowniku i czekał tylko na sygnał. Kiedy dwóch padło Themo pociągnął za spust. Bełt pomknął w stronę zaskoczonego ochroniarza. Ten złapał się za klatkę piersiową i uklęknął. Pocisk trafił w plecy i przebił kolczugę wbijając się w narządy. Ofiara padła na twarz.

30-1=29 bełtów
2x ochroniarz

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 27 Sierpień 2014, 14:57:53 »
Jaszczur był już przygotowany. Zasłonił sie tarczą i zaszarżował w kierunku biegnących w kierunku Szeklana bandytów po walając jednego na ziemie. Drugi bandyta stojący obok wymierzał już cios w strone najemnika jednak jaszczur zdąrzył sparować go tarczą i z precyzją wymierzyć kilka kolejnych ciosów jednak bandyta zdąrzył je sparować. Powalony bandyta zdąrzył wstać. Jaszczur zakrył swój bok tarczą po czym wymierzył cios prosto w głowe bandycie wstającemu z ziemi. Jeden był już z głowy jednak zostało pozostałych dwóch stojących po bokach. Szeklan po zadaniu śmiertelnego ciosu odskoczył do tyłu i zakrył sie ponownie tarczą. Bandyci ponownie ruszyli do ataku. Jaszczur czekał tylko na moment kiedy jeden z nich podejdzie bliżej. Po chwili byli już przy jaszczurze. Jeden z napastników zaatakował jaszczura od boku jednak zdąrzył go w samą pore zamarkować wymierzając precyzyjny cios toporem prosto w udo bandyty przecinając je. Bandyta upadł na ziemie. W tym momęcie jaszczur kopnął z całej siły bandyte w głowe rozbijając ją na ścianie.

2x zabitych
1x żywy bandyta
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpień 2014, 15:54:27 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 27 Sierpień 2014, 17:49:26 »
Gdy ostatni z bełtów wystrzelony został, przez Thema który siedział na dachu dhampir skończył ładować swoją kuszę. Teraz albo nigdy. Znów wyskoczył za skrzynek i namierzył w dwóch ostatnich przeciwników. Silva wtedy zwolnił mechanizm, w którym bełt był trzymany. Pocisk przeciął powietrze i poleciał jednego z ludzi, trafiając go w klatkę piersiową przebijając jego pancerz i dochodząc do płuc. Człowiek zadwaił się własną krwią i z braku tlenu padł jak długi na ziemię wciąż trzymając rękę na bełcie. W tym czasie Silva zdążył się schować, za skrzynkami. W duszy liczył, że następny kompan wystrzeli tuż, po nim gdy ładował kuszę.

Pozostaje 28 bełtów

1x ochroniarz

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 27 Sierpień 2014, 18:17:33 »
Został sam, ostatni z ochroniarzy. Walka nie była mu w głowie, po tym jak zobaczył kanonadę bełtów wylatujących znikąd. Rzucił się biegiem do ucieczki w stronę alejki. Był to błąd, jego ostatni błąd w życiu. Gdyż w tej alejce czaiłem się Ja wraz z elfem. - Zostaw go mi   powiedziałem jednocześnie chowając kuszę i wyciągając topór oraz sztylet. Ochroniarz wyciągnął swój mithrilowy miecz i przeprowadził atak. Zaatakował tnąc od góry. Jednak uczynił to nieporadnie pod wpływem strachu, emocji związanej z rzezią która odbyła się przed chwilą. Uniknąłem ataku wychylają się lekko i nastepnie przystąpiłem do kontrofensywy. Pierwszy cios topora zadany w momencie uniku rozorał udo biedaka, który zaczął osuwać się na ziemię wypuszczając broń. W tym czasie nie czekając, aż krzyknie wbiłem mu z rozmachem sztylet w oko.

0x ochroniarz

Przeszukuje dziada i zabieram:

Nazwa broni: miecz
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 25
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 1,08kg mithrilu o zasięgu 0,9 metra.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 27 Sierpień 2014, 20:27:35 »
- Klir! Znaczy się czysto. Ok panienki, mamy jeszcze element zaskoczenia ale zaraz pewnie zorientują się że coś jest kurewsko nie tak. - powiedział stając naprzeciw drzwi z zarepetowaną kuszą - Dwóch na przód reszta na boki. Silva otwieraj.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 27 Sierpień 2014, 20:36:07 »
Dhampir wstał ze swojego ukrycia z naładowaną kuszą, podszedł do towarzyszy. - Dobrze nam poszło, ale trzeba się pilnować. Teraz wszyscy razem podeszli, pod budynek z dużymi drzwiami. To był ich cel ratusz, w którym przetrzymywany był nasz towarzysz jaszczuroczłem. Słysząc polecenie elfa spojrzał na niego wymownie i pomyślał. Dlaczego zawsze ja. I kopnął w drzwi z tak zwanego partyzanta rozglądając się za przykładowym celem.

// Mogłem zwłoki przeszukać :(

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 27 Sierpień 2014, 20:36:17 »
Szeklan zaatakował ponownie ostatniego bandyte, który utrzymał sie przy życiu. Widsć było że był lekko wystraszony tym co sie właśnie stało jednak nie miał zamiaru poddawać sie. Jaszczur wymienił kilka ciosów w strone bandyty jednak ten parował je perfekcyjnie oddając swoje ciosy w moją strone. Podmęczony całą walką bandyta parował coraz słabiej ciosy jaszczura. Wykorzystując zmęczenie bandyty najemnik wymierzył silny cios w bok bandyty powalając go z hukiem na ziemie. Był niezdolny do walki. Jaszczur podszddł do ldżącego i wbił w jego klatke piersiową topór dobijając go. Jaszczur wytarł swój topór i schował go za pas po czym zabrał sie za przeszukiwanie bandytów.

3x zabitych

Zabieram:

Nazwa odzienia: Uszkodzony Tinirletański napierśnik
Rodzaj: napierśnik
Typ: zbroja miękka
Wytrzymałość: 2
Opis: Wyrobiony z 0,15kg skóry kreshara. Wyjątkowo elastyczny materiał. Uszkodzony

//Ile znalazłem grzywien?
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpień 2014, 20:39:17 wysłana przez Szeklan z Tihios »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 27 Sierpień 2014, 20:36:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything