Autor Wątek: W imię zasad skurwysynu  (Przeczytany 17496 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: W imię zasad skurwysynu
« Odpowiedź #80 dnia: 25 Sierpień 2014, 17:56:34 »
Chuj. Pomyślał dhampir o Melkiorze, żeby osiągnąć wewnętrzną harmonię. Teraz mógł się wspinać a raczej przeskakiwać z jednej na drugą. Znów dzięki zdolnością wampirzym rzecz jasna. Silva z lekkim dosłownie  trudnościami dostał się tam gdzie znajdował się herb rodu Melkiora. Ukazującego czarnego smoka na czerwonym tle. Dhampir trzymając się jedną ręką lin drugą próbował sięgnąć, herb rodowy. To było gorsze niż wspinaczka, bo co wyciągał rękę, po ten skrawek materiału z nadzieją na jego schwytanie, to ten uciekał będą ruszany, przez wiatr. Silva w końcu miał dość i nie chciał narażać życia dla nic mu wartego materiału, gdy nagle na dosłownie sekundę wiatr ucichł, a dhampir chwycił zdobycz i wsadził ją do buzi, aby mógł bez problemu dostać się do bocianiego gniazda i tak się stało. Silva wszedł na swoje miejsce i pierwsze, co to zawinął materiał z narysowanym herbem i schował go za pazuchę koszuli. Teraz miał okoliczność rozejrzenia się dokładnie w ciemnościach. Nikt z obecnej załogi nie mógł mu w tym dorównać, bo nikt nie był wampirem ani nikim takim, co dawało mu przewagę i szybkość zobaczenia czegoś. A tym czymś były, jakby wieże i mury miasta. Dokładnie nie wiedział jakiego jeszcze, ale w raz z poruszaniem się statkiem do przodu obraz miasta wydał mu się znajomy. Wiedział już, że drugiego takiego obronnego miasta nie ma wyspie, no może poza krasnoludzkim. Tym miastem okazała się sama stolica. Silva pochylił się w dół krzycząc przełamując siłę wiatru. - Stolica!!!. Zbliżamy się do stolicy!!!.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 25 Sierpień 2014, 18:13:44 »
Większość trasy za nami. Pomyślał Melkior i skierował okręt w prawą odnogę. Za parę godzin będą w Ombros.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 25 Sierpień 2014, 18:13:44 »

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 25 Sierpień 2014, 18:35:41 »
Themo tylko mruknął i pogrążył się w myślach.
Efehidon. To już stolica. Mam nadzieję, że dobrze wypoczniemy przez te kilka godzin, by mieć siłę do starcia.
Dalej stał lekko zgarbiony, oparty od barierę podpierając się na łokciach. Oczy miał zamknięte. Głęboko oddychał relaksując się spokojnym rejsem. W taki sposób odpoczywam po ostatnim zajściu i przed nadchodzącą rozróbą. Rozmyślał co go może tam czekać. I co się dzieje z porwanym bękartem. Oj, tak potraktowany członek Bękartów to plama na honorze całej grupy. Trzeba ją zmyć jak najszybciej. A takie plamy usuwa się nie proszkiem od pana Chajzera a mieczem czy bełtem.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 25 Sierpień 2014, 18:45:38 »
//16:00 Silva widzisz dachy Ombros.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 25 Sierpień 2014, 18:54:03 »
Dhampirem lekko miotło i dotknął delikatnie małej ścianki bocianiego gniazda, gdy kurs został zmienony. Chciał krzyknąć, Jak prowadzisz długouchy., ale uspokoił się i ciągle patrzał na stolicę. Przyglądał się fortyfikacją jak i ludziom krążącym, po ulicach miasta. Silva nawet nie czuł zmęczenia, noc dodawała mu sił tak samo jak wampirom. Toteż nawet nie próbował się zdrzemnąć, a nawet jeżeli by chciał to musiałby to robić na stojąco. Dhampir oczekiwał, aż w końcu dopłyną chciał zabić głupich ludzi, którzy ośmielili się zaatakować jednego z bękartów. Biedaki nawet nie wiedzą, że atak na jednego z nas, jest atakiem na każdego członka zgrupowania. Teraz patrzył w milczeniu w dal dopóki nie dopłyną do celu, celu który okazał się bliżej niż ktoś mógł przypuszczać. Tak oto, przed dhampirem stojącego samotnie na bocianim gnieździe ukazały się pierwsze dachy i zabudowania Ombros. Nad kominami unoszą się jeszcze resztki dymu z domowych ognisk. Miasto takie spokojne, takie ciche już nie długo. Oczywiście dhampir zawiadomił towarzyszy będących z nim na okręcie. - Jesteśmy u celu!!!. Widzę miasto!!. Wykrzyczał.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 25 Sierpień 2014, 19:04:43 »
- To złaź! Szykować działa i spuścić łódź! Melkior nie wpływał do portu, ustawił okręt 200m od nabrzeża i czekał.
- Szeklana trzymają w piwnicy ratusza. To teren Krwawych Kruków więc tutejszą straż możecie rżnąć bez wahania. Ja i nasi dwaj pomagierzy zostaniemy i zapewnimy wam wsparcie ogniowe.
- Przecież to chore... chcesz zaatakować miasto na Valf...
- Teoretycznie to ziemie niczyje, tak jakby. Nie znam się na polityce ale to taka jakby autonomia... zresztą jeden chuj, to siedlisko bandziorów...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 25 Sierpień 2014, 19:42:34 »
Dhampir oczywiście zszedł na dół szybko, ba nawet bardzo szybko dzięki dzikiej zwinności był na dole gotowy do akcji, ale niestety nic nie słyszał, co mówili do siebie krasnolud z elfem, więc postanowił zapytać. - Powtórzcie, co mówiliście bo tam wieje strasznie i nic nie słychać. Tak, przy okazji jestem gotów do akcji. Powiedział z pełnym zaangażowaniem i z kurwikami w oczach.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 25 Sierpień 2014, 19:55:15 »
- Szeklana trzymają w piwnicy ratusza, poczekamy trochę i gdy ja będe ostrzeliwał miasto z armat... wy łodzią dostaniecie sie do miasta.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 25 Sierpień 2014, 20:00:07 »
- Chciałbym spytać jeszcze o jedno. Jak są wyposażeni nasi przeciwnicy?. Trzeba obrać dobrą taktykę, żeby im się na ostrza nie nawinąć. Dhampir liczył na to, że krasnolud wie z kim będą mieć do czynienia.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 25 Sierpień 2014, 20:07:52 »
- Głównie kusze i miecze. Nie wiem Silva... nie robie w wywiadzie już rok a o sytuacji w Ombros też niewiele wiadomo. Nie wiem czemu król pozwala na takie cyrki.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 25 Sierpień 2014, 20:21:24 »
Dhampir zastanowił się chwilę i odpowiedział. - Rozumiem. Są tak samo wyszkoleni jak my. Na pewno będzie ciekawie. Co do króla widocznie ma za dużo na głowie, żeby się takim czymś zająć. Skończył mówić i ruszył, żeby przyszykować szalupę do wypłynięcia. Czas ich gonił niemiłosiernie, a jeszcze muszą powrócić i dokończyć szkolenie nim wojna zastanie. Silva ruszył i zaczął odwiązywać sznury, do których przymocowywana była szalupa. Szur jeden, po drugim został odwiązywany także pozostało, tylko do odwiązania pozostałe trzy. - Musimy wejść najpierw, aby mogli nas spuścić na wodę. Zapraszam. Machnął ręką w geście zaproszenia i sam usiadł na środku oczekując na resztę, aż się zbierze.

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:02:30 »
Po wielu godzinach rejsu, niekiedy całkiem "wystrzałowego" Ombros ukazało się nam w całej krasie.
Wysłuchałem z uwagą wskazówek Melkiora oraz Yarpena i nie zwlekając dłużej udałem się za Silvą do szalupy. Zająłem miejsce obok dhampira i powiedziałem: - Ty Melkior nie dawaj celować tym łamagom co ich zwerbowaliście w tawernie bo skoro już tutaj dopłynęliśmy to głupio byłoby ginąć pod murami miasta od kul sprzymierzeńców - uśmiechnąłem się i zagadałem do Silvy - No nareszcie trafi się okazja do skopania kilku tyłków w słusznej sprawie, jak to mawiał klasyk.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:04:32 »
- Celował będzie Yarpen. Odparł wsiadając do łodzi.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:12:34 »
- Słuszna nie słuszna. Nie lubię zabijać niepotrzebnie, ale w tym wypadku nie mamy wyjścia musimy ratować kompana choćby za cenę życia. Odpowiedział na zagadanie Thorana. - Choć jestem pewien, że trup będzie się ścielił gęsto, a krew ozdobi dużo rzeczy. Muszę przyznać jak zawsze jestem ponury to tym razem czuję odrobinę podniecenia, tym co się wydarzy. Ostatnie powiedział z uśmiechem. Taki szalony był dhampir miał jakby dwie osobowości, ale czy to możliwe czas okaże.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:20:09 »
- Wiecie że po tej akcji musimy ukryć gdzieś statek?

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:22:07 »
- Dzięki fortunie ! - prawie krzyknąłem słysząc zapewnienia Melkiora. - Chociaż tyle, nie poddaje w wątpliwość jego umiejętności bojowych, gdyż pewnie bije nas w tym na głowe, znaczy się w doświadczeniu w walce i takie tam.
- Jak myślicie mamy jakąś szanse na to, aby chociaż w mały sposób ich zaskoczyć ? Z drugiej strony gdy otworzymy ogień Yarpen nie będzie mógł długo prowadzić z nimi wymiany, gdyż będzie groziło to zatonięciem okrętu. Co o tym sądzicie ? - dzieliłem się ze swoimi przemyśleniami z towarzyszami w oczekiwaniu na TheMo.
Statek ? Statek to sprzedamy o taką mam propozycję, o ile coś z niego zostanie - uśmiechnąłem się szelmowsko.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:25:02 »
- Zawsze, możemy go sami zatopić. Chyba, że znajdziemy jakiś przyczółek gdzie będziemy mieć wszędzie blisko. Takie miał propozycję. - Statku nikt nie kupi, bo niema komu sprzedać, a poza tym kto zaryzykuje gniew Aragorna?. Wystarczy, że my się narażaliśmy i będziemy narażać.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:29:00 »
- Miasto nie ma armat. Kilkudziesięciu strażników i najemników poszczególnych bandziorów. Widzą nas ale nie wiedzą o co chodzi. Ot okręt cumujący na redzie. Silva, jak miniemy Crack co? Zobaczycie, Aragorn jeszcze nam zapłaci za "odzyskanie łajby z rąk złodziei".

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:38:01 »
- Całkiem sprytny plan sobie uknułeś Melkiorze. Tylko co zrobisz z tym fantem, że Yarpen był widziany na statku w dniu jego uprowadzenia ? W zasadzie na podstawie tej informacji można, raz, dwa rozwikłać tę sprawę. Chociaż nie ukrywam, że jest to lepszy pomysł od porzucenia czy też sprzedaży okrętu. Jednak i tak proponowałbym fragmentaryczne splądrowanie go przed oddaniem.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:39:54 »
- Wynagrodzi nas śmiercią. Powiedział ponuro. - Tak właściwie, to jaką rasę reprezentuję twój tatulek?. Pewnie jest elfem jak, Ty?.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 25 Sierpień 2014, 21:39:54 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18