Autor Wątek: W imię zasad skurwysynu  (Przeczytany 17540 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: W imię zasad skurwysynu
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Sierpień 2014, 17:34:30 »
//Dopiszcie mnie do uczestników.

Hrabia spał w swojej komnacie u boku blond włosej elfki gdy rozległo się donośne pukanie do drzwi. Aragorn kazał budzić się w nagłych wypadkach. Lekko zdezorientowany podniósł się z łóżka i doczłapał do drzwi.
- Oby to było pilne... - powiedział otwierając strażnikowi.
- Sir, zauważyliśmy pański bryg...
Dracon zrobił wielkie oczy, wbiegł do komnaty i wciągnął na siebie ciepłe gacie oraz zbroję w rekordowym czasie... teleportował się do wartowni by przyjrzeć się okrętowi.
Kurwa...

Tymczasem statek spokojnie płynął dalej.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 24 Sierpień 2014, 17:46:03 »
Dhampir przypatrywał się zabudowaniom warowni. Czuł, że to cisza przed burzą a nawet na takową się nie zanosiło, no chyba że to miała być burza śnieżna. W sumie nie wiedział, co ma teraz ze sobą zrobić, a powinien coś zauważyć wszak widzenie w ciemności to jego specjalność, bo nikt inny z załogi tego nie potrafił. Innymi słowy ja jestem ich oczami, a nic nie widzę. Zwrócił się do Melkiora. - Słuchaj. Coś czuję, że wpakowaliśmy się w niezłe tarapaty. Dodatkowo wyczuwam, że coś złego się wydarzy, ale nie mogę określić co dokładnie. Jak myślisz będą skłonni do zatopienia statku?.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 24 Sierpień 2014, 17:46:03 »

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 24 Sierpień 2014, 18:13:49 »
Statek płynął, płynął i jeszcze płynął, a może dryfował ? Forteca znajdowała się tak blisko i tak daleko. Z tej odległości nie mogłem zobaczyć dosłownie żadnych szczegółów, jedynie pojedyncze ogniste punkty na blankach. Strażnicy zapewne już dawno nas zauważyli, wszak statek to nie igła w stogu siana. Może wywieszona bandera pomoże nam w bezbolesnym przepłynięciu obok zamku, a może okaże się gwoździem do naszej trumny ? Ale kto to wie ? Przekonamy się w przeciągu kilku najbliższych chwil.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 24 Sierpień 2014, 18:26:48 »
Jaszczur przebudził sie. Pamiętał tylko to co stało sie na statku w tym zrade kupca, który zaplanował całą tą intryge. Otworzył oczy jednak widział wszystko jakby przez mgłe. Wstał z jakiegoś niezbyt wygodne posłania i oparł sie o ściane. Podniósł swoje jaszczurze łapy i otarł oczy. ÂŚwiadomość wróciła dość szybko.
- Gdzie ja jestem? - powiedział rozglądając sie po pomieszczeniu.
- W co ten Yarpen mnie wpakował

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 24 Sierpień 2014, 19:02:11 »
//Szeklan: Nikt nie odpowiada, siedzisz w ciemnej celi.

- Nie mają powodu by nas ostrzelać. - Odparł pewny siebie elf.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 24 Sierpień 2014, 19:05:54 »
Jaszczur chciał wstać jednak łańcuchy i świeża rana po postrzale nie pozwalała wstać. Ciemność i chłód ogarniający Szeklana osłabiała go z każdą chwilą. Zostało mu tylko czekanie na pomoc swoich kompanów

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 24 Sierpień 2014, 19:18:26 »
//Nie jesteś skuty.

- Yep... to "Czarna Perła". Stwierdził patrząc przez lunetę, widział doskonale nawet w nocy. - Ten kto ukradł okręt musi mieć wielkie jaja. Strzał... a chuj. Zatopić mi to. Wydał rozkaz a artyleria fortu otworzyła z początku niecelny ogień...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 24 Sierpień 2014, 19:23:16 »
Dhampir pokręcił głową, na odpowiedź pewnego siebie elfa. Nikt z zebranych by nie przypuszczał, że zginą albo zostaną ranni, przez pychę jednego z towarzyszy. Zwłaszcza, że sam przywódca nas w to pakował, ale niestety za naszym przyzwoleniem. Silva jeszcze raz powiedział. - Mam złe przeczucia, co do tego. I odszedł na bok. Wiedział, że nic już nie zmieni tego, co ma się wydarzyć. Jeżeli nawet Melkior pójdzie do głowy, po rozum nic to nie zmieni, że są na łasce bądź niełasce fortu i będących tam ludzi. Gdy nagle rozległ się ostrzał, ten był na szczęście nie celny. - Widzisz długouchy, co się dzieję!!. Jak tak dalej pójdzie, to nas zatopią w pizdu!!. Działaj kapitanie!!. Dhampir mówił ze złością i gniewem. Miał ku temu powody, ta misja rzeczywiście okaże się samobójcza i to na samym stracie.
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpień 2014, 19:26:06 wysłana przez Silvaster »

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 24 Sierpień 2014, 19:37:52 »
Pełny żagiel! Silva Themo do dział! Odpowiadać ogniem, jakoś się przedrzemy! Ta jasne... jesteśmy w dupie. Ostrzał z fortu był niecelny, chciano ich zmusić do dobicia do brzegu. Jednakże Melkior nie miał zamiaru się poddawać. Na pełnych żaglach powinni uciec.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 24 Sierpień 2014, 20:08:13 »
- Wszystko mi jedno i tak zginiemy. Powiedział i wte pędy zszedł do pokładu działowego. Dhampir nie miał zamiaru czekać na towarzysza. Silva szybko przemieścił się do danego mu pokładu. Tam zauważył gotowe już działa, tylko wystarczyło przyłożyć iskrę i bum. Teraz dopiero zaświeciło, czemu Themo zszedł tutaj. Przygotował działa w razie wypadku i akurat taki wypadek miał miejsce. - Dobra robota Themo. Powiedział sam do siebie z pełnym uśmiechem na twarzy i być może do towarzysza, który był blisko niego. - Tera będzie jazda. Powiedział tym razem sam do siebie z pełną radością, kiedy przyłożył do działa metalowy pręt z lontem, który zaczął płonąć aby po chwili działo wystrzeliło w stronę twierdzy i cofnęło się na kilka metrów w tył.. Dhampir automatycznie złapał się za uszy, aby stłumić huk wewnątrz jego głowy. Teraz wiedział, że ta robota jest dla krasnoluda oni lubią bawić się takimi rzeczami.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 24 Sierpień 2014, 20:16:43 »
-O żesz ja cierpię dole! No to albo my rozjebiemy fort Aragorna i potem nas znajdzie i powyrzyna albo teraz zatopi. W sumie to jeden chuj.
Po tych słowach zaczął biec w stronę zejścia na niższy pokład. Niemal przeskoczył schody i znalazł się na poziomie z działami, gdzie dołączył do niego Silvaster. Tam chwycił jedną z pochodni i podszedł do armaty.
-Dzięki druhu. Wolę być przygotowany na wszystko. A jeśli to ma być ostatni rozpierdol w moim życiu to zadbajmy, by był on epicki!
Po tych słowach przyłożył ogień z pochodni do lontu, który zaczął się palić i znikać. Stawał się coraz krótszy, aż zniknął w metalowej obudowie. Themo pomyślał, że chciałby odejść jak ten mały kawałek sznurka nasączony specjalną substancją. Z wielkim pierdolnięciem. Na pokładzie działowym rozniosły się dwa huki. Wylatujące kule popchnęły armaty, mimo ich ciężkości i blokadzie kilka kroków w tył. W uszach miał piszczenie, więc już nie słyszał rozkazów. Dwie kule armatnie, niemal jednocześnie leciały w stronę fortu.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 24 Sierpień 2014, 21:04:01 »
A to był tak miły i przyjemny rejs wycieczkowy - pomyślałem po czym rozległy się pierwsze wystrzały armat znajdujących się w fortecy.
- Osz kurwa.... - krzyknąłem. - Melkior, myślałem, ze ten twoj ojciec to skąpiec i nigdy nie odważy się zatopić swojego okrętu....., ale widać co publiczne pieniądze robią z człowieka... tfu drakona.
Także my odpowiedzieliśmy ogniem za pomocą TheMo i Silvy, ale nas jest  trójka, a w forcie multum strażników, którzy nieporównywalnie szybciej będą ładować armaty i ładować do nas jak do kaczek podczas polowania.
Cholera czarno to widzę, ale może mamy jakieś szanse na ucieczkę. Pełny żagiel, słowa Melkiora rozbrzmiewały w mojej głowie. Cholera wszyscy polecieli pod pokład sobie postrzelać, a nikt nie zadbał o szybkość ucieczki. Dlatego też nie zwlekając biegiem rzuciłem się w stronę jednego z żagli i z pośpiechem godnym pozazdroszczenia rozwiązywałem liny uniemożliwiające nam nabranie pełnej szybkości.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 25 Sierpień 2014, 14:13:08 »
Kilka uderzyło o burtę okrętu nie wyrządzając zbyt wielkich szkód, wtedy też wzmógł się wiatr. Zupełnie jakby sam Ellmor dmuchnął w ich żagle przyspieszając okręt i dając szanse na ucieczkę. Mocno poobijana "Czarna Perła" umknęła fortowym działom dalej płynęła w górę Amertodonu. Pytanie jakim cudem ich nie zatopili? Prawda leży zapewne w skąpstwie Aragorna który wolał nastraszyć złodziei niż zatapiać warty 60 denarów okręt. Melkior zaś nadal nie wierzył że żyją.
- Jak wrócimy wpłace datek na świątynie Ellmora i Nalasa... Zwinąć żagle do połowy, niech ktoś sprawdzi uszkodenia.

//Działa są na górnym pokładzie

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 25 Sierpień 2014, 14:31:43 »
- Chyba jednak ktoś strzelał tak, aby bardzo nie uszkodzić statku, przecież mogli zrobić z nami co chcieli, a jednak pozwolili odpłynać. - zauważyłem. Pewnie jakoś dopłyniemy do Ombros. - powiedziałem do elfa oglądając poniesione uszkodzenia. - Co tu dużo mówić fortuna nam jednak sprzyja podczas tej wyprawy. Więc trzeba mieć nadzieję, że podczas ostatniego etapu nie odwróci się od nas bo cholera trochę nadużywamy jej zaufania. Ale jak to mówią: kto nie ryzykuje nie pije szampana czy jakoś tak.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 25 Sierpień 2014, 14:34:34 »
Dhampir ucieszył się na myśl, że udało się jakoś zwiać, ale oczywiście groźba zatonięcia okrętu nadal dawała o sobie znać. Jednakże nie było na to czasu, bo trzeba było szybko zająć się żaglami. Silva doskoczył do jednego masztu i zajął się ściąganiem lin. Przychodziło mu to łatwo, jak za każdym razem. Dzięki wampirzej krwi płynącej w jego żyłach mógł widzieć w nocy jak i mieć więcej siły od zwykłego śmiertelnika, toteż ściągnięciem pierwszego żagla do połowy poszło mu bardzo szybko. Już kończył wiązać liny, które próbowały uciekać poprzez szalejący wiatr. Jeszcze chwila i właśnie zakończył powyższą czynność. Liny spokojnie zostały przymocowane i teraz dhampir mógł podejść do następnego masztu i pomóc ewentualnie, któremuś z towarzyszy.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 25 Sierpień 2014, 15:04:27 »
- Mówią też że głupi ma zawsze szczęście... Odparł zadowolony że udało im się przetrwać. Nad ranem powinni dotrzeć do Ombros.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 25 Sierpień 2014, 15:14:53 »
-O kurwa, udało się!
Zaklaskał w ręce i podszedł do jednego z masztów. Złapał za wiszącą linę, której widocznie nie mieli czasu przywiązać. W sumie to nie dziwie się temu, kto to robił. Złapał mocno za sznur i zaczął ciągnąć w dół używając całego ciężaru ciała. ÂŻagiel powoli zmniejszał swoją powierzchnię dzięki czemu statek płynął nieco wolniej. Na tyle, aby nie wypaść na brzeg. Serce, które już się uspokoiło zaczęło znów przyspieszać z powodu wysiłku włożonego w pracę.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 25 Sierpień 2014, 15:19:46 »
Silva właśnie kończył pomagać towarzyszowi w  opuszczaniu drugiego masztu, gdy nagle zadufany w sobie kapitan coś powiedział. - . Tak mieliśmy szczęście, ale i ono się czasem kończy. Powiedział ponuro.-  Nie sądzisz, że powinniśmy zdjąć herb twojej rodziny?. To też, może nam przysporzyć kłopotów. Mówiąc to zakończył wiązanie lin.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 25 Sierpień 2014, 15:55:09 »
-Dobrze mówi.
Przywiązywał ostatnią linę. ÂŻagiel był już opuszczony do połowy i statek tracił prędkość. Płynęliśmy przecież w górę rzeki. Themo odszedł od masztu i oparł się o barierkę i oglądał brzeg.
-Niech ktoś żwawy wejdzie na maszt i ściągnie tą banderę. Najlepiej Silva. I niech zostanie na bocianim gnieździe by mógł wypatrywać celu.
Rzekł do towarzyszy, nawet od nich się nie odwracając. Jego głos był bardzo spokojny i śpiący. Zupełnie, jakby wcześniejsza sytuacja nie miała miejsca. Zupełnie, jakby zaraz nie mieli wskoczyć w paszcze lwa i rozpocząć rzezi. Po prostu odprężał się wolną chwilą. Oparł głowę na łokciach i przymknął oczy słuchając jak Czarna Perła przebija fale rzeki i jak załoga krząta się po pokładzie. Może nawet trochę przysnął.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 25 Sierpień 2014, 17:35:17 »
- Silva, rusz dupe!

//Napisz że widać stolice

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 25 Sierpień 2014, 17:35:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18