Tereny Valfden > Dział Wypraw

Jeden, by wszystkimi rządzić

<< < (5/78) > >>

Elrond Ñoldor:
// Tylko gdzie to teraz pisze. Na 97 stronie jakiegoś tematu? ;)

- Aż dziw bierze, że nic nas jeszcze... A nieważne - powiedział zmieniając wypowiedź w połowie zdania. Lepiej nie wywoływać wilka z lasu. Mieli się w końcu poddać testowi, który podwyższy ich status, a nie wyżynać kolejne i kolejne potwory na które trafią. Nie tędy droga do poznania natury magii.
- Należy pamiętać, że takie portale mogą działać w dwie strony. A wtedy nie będzie ciekawie... Armia demonów pod Efehidonem, gdy wy będziecie atakować kontynent, nie będzie czymś, co chciałbym zobaczyć z okien mojego dworku, z kubkiem kakao w reku i kapciami na nogach.

Isentor:
- Elrondzie takie portale mogą funkcjonować w obie strony, jak aktywujesz je z obu stron. Portal, który prowadzi z Ilusmiru na Valfden wyrzuca podróżnych w szczerym polu. Być może kiedyś znajdował się w tamtym miejscu jego odpowiednik. Co się z nim, stało? Trudno gdybać, zapewne został zniszczony w czasach świetności nieśmiertelnych.

Rakbar Nasard:
- Zastanawiam się, Mistrzu, nad Okultyzmem. Czytałeś może zapiski, które przedstawiały bardziej zaawansowane możliwości tej sztuki? Z pewnością one istnieją i są większe, niż przyzwanie enta, choć ten do tej pory budzi we mnie zachwyt i szacunek.

Elrond Ñoldor:
- Gorzej, jak znajdą u siebie jakiś kolejny teleport, którym można przenieść się na wyspę - mruknął.

Isentor:
- O ile ten teleport będzie aktywny, dopiero wtedy im się do czegoś przysłuży. Może nie tyle co czytałem, co prowadziłem w tej kwestii badania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej