Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pośród traw i starych drzew: Kwiat jednej nocy
Izabell:
Nazwa wyprawy: Pośród traw i starych drzew: Kwiat jednej nocy
Prowadzący wyprawę: Progan
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: 1-2 uczestników.
Uczestnicy wyprawy: Izabell
- Co takiego więc mam do zrobienia? - dopytywała elfka.
Progan:
- Miałam wizję moja siostro - powiedziała Lille do Ciebie - W lesie mieszkają driady, możliwe że spotkałaś je podczas swych wędrówek pośród starych drzew. W mojej wizji nasze leśne siostry stały przed zagrożeniem ze strony zła jakie czai się na naszym świecie. Potrzebują pomocy. Czy jesteś gotowa udać się do nich i służyć im pomocą jakiej oczekują?
Izabell:
- Nie, nie spotkałam jeszcze driad - odpowiedziała natychmiast. - Ale zrobię wszystko, co w mojej mocy, by im pomóc. Jak mam je odnaleźć? - dodała. Niewiele wiedziała o tych istotach.
Progan:
- Udaj się w stronę budzącego się dnia, trzymając się leśnych duktów dojdziesz nad miejsce wody życia. Będzie ono skute lodem, przejdź przez nie. Po drugiej stronie ziemia wznosić się będzie niby przeglądając się w zwierciadle. Wejdź tam, usiądź i zacznij nucić, śpiewać jedną z naszych leśnych pieśni. Siostry lasu wnet się zjawią. Zaufaj im.
Izabell:
- Rozumiem - odparła krótko, starając się zapamiętać szczegóły, którymi podzieliła się z nią wieszczka. - Wyruszę natychmiast, bądź z nastaniem dnia, jeśli jest już za późno. Całkowicie zatraciłam poczucie czasu - dodała, lekko się uśmiechając. Pożegnała kobietę i wróciła do swej chatki, aby zabrać płaszcz, bo zapewne było już dość zimno. Zwróciła przy okazji uwagę na porę ponurego zimowego dnia.
//No to którą godzinę mamy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej