Tereny Valfden > Dział Wypraw

Pośród traw i starych drzew: Kwiat jednej nocy

<< < (12/12)

Progan:

- Hmm.. Niezbadane są wyroki leśnych duchów i stworzeń. Mogą przekląć kogoś, mogą przynieść wybawienie, ale powiedzieć co widzą. Nie wiem doprawdy co mogły znaczyć te słowa. Strzeż się, córko lasu. Uważaj na siebie i oddawaj się zawsze bogini. Ona pomoże Ci nawet kiedy czas będzie zły.

Izabell:
- Rozumiem. Pomyślałam tylko, że to może chodzić o kwiat, nie o mnie. Wiem, że jesteście prastarym, mądrym ludem, ale zachowajcie ostrożność. Na mnie już czas. Niech Pani ma was w swojej opiece. I mnie też, pomyślała elfka. Powiedzcie mi tylko, którędy mam zejść na dół - dodała z szerokim uśmiechem.

Progan:

- Widzisz to żółte drzewo, córko lasu? Obok niego liana zwisa, sprowadzi Cię na dół. Pójdziesz w dół kotliny, aż dojdziesz do jeziora, nad brzegiem którego spotkałaś Malvę.

Izabell:
- Dziękuję za możliwość zobaczenia tego miejsca. Chętnie bym tu wróciła. Wiemy, jak się nawzajem odnaleźć, więc może kiedyś. Gdybyście potrzebowały pomocy, jestem do usług. Bywajcie - rzekła jeszcze i ruszyła ku żółtemu drzewu. Złapała za wiszącą tam lianę i, tak jak poprzednio, zjechała na dół. Rozejrzała się, poszukując odpowiedniego kierunku do dalszej drogi.

//Wybacz, jeśli pospieszyłem i naprostój jakby co ;)

Progan:
Bogini czuwała nad Tobą. Po kilkunastu minutach trafiłaś nad jezioro, a po kolejnej porcji czasu zauważyłaś wieżyczki strażnicze konkordatu.

Zadanie wykonane!
Podsumowanie: Izabell udała się do driad mieszkających w Indo Leya, którym ktoś ukradł kwiat paproci, mający dla driad szczególne znaczenie. Kwiat ten utrzymuje 'niektóre' driady w wstrzemięźliwości. Izabell dostała polecenie udania się na pobliską polanę, aby zdobyć kolejny kwiat. Udało jej się to. W czasie swojej podróży duch lasu przestrzegł ją o nieszczęściu jaki przyniesie zabranie kwiatu. Elfka wykonała zadanie, oddała kwiat driadom i powróciła do konkordatu.

Izabell
Talenty:
Aktywność: 1 srebrny talent
Opisy: 1 srebrny talent
Walka: brak
Bonus pieniężny: 100 grzywien

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej