Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #12
Canis:
- Są rzeczy i działania, których wiele osób nie zrozumie i nie potrafi wytłumaczyć, a już o zgrozo zastosować. Umiejętność dania zlecenia, przygotowania tak zadania, trasy i terenu tak, aby osoba wykonująca je, nie była w stanie odróżnić tego co ktoś przygotował specjalnie na daną okazję, od realnych, naturalnych, czy codziennych spraw... Tak aby test wyglądał na coś ryzykownego, a w gruncie rzeczy był czymś ustawionym ze z góry narzuconym wynikiem. To tak jakby być szczurkiem wpuszczonym do labiryntu. Podrzuca się mu kawałki sera, a on idzie za nimi. Tak dojdzie do mety nieświadomy tego, że w ogóle był w labiryncie, czy tego, ze ktoś mu to podrzucał. Rozumiesz? Przetestujemy cię później, znamy życie i praktyka nas samych zweryfikuje na przestrzeni dni i miesięcy. Wiemy natomiast, że nie chcesz byle komu i bez powodu sprzedać swej skóry. że jesteś w stanie zrobić "wszystko" by wykonać zadanie. Mało która kobieta, która chciała dostać w ich szeregi, zgodziła by się zaryzykować bycia towarem dla niezaspokojonych samców. Chociaż...
Evening Antarii:
Evening skrzyżowała ręce na piersi. - Powiedzmy, iż rozumiem. Więc jestem elementem układanki? Co mnie teraz czeka?
Canis:
- Paramy się najczęściej... niekoniecznie legalną pracą. Co wiąże nas do dokładnego przygotowywania przedsięwzięć. Do precyzyjności, planowania, a zarazem nieprzeciętnych umiejętności w fachu. Nie tylko okradamy przechodniów, nie tylko napadamy na przypadkowe konwoje. Nie raz i nie dwa musimy zaplanować napad na państwowy konwój, który będzie dobrą okazją zarobku, nie raz musimy zabić ważne osobistości, które zagrażają nam, czy też dostaliśmy takie zlecenie. Chodzi mi o co... chodzi o to, byś rozumiała styl myślenia i działania... Co za tym idzie, musisz być kimś innym niż przeciętny człowiek, czy przeciętna poczwara. Teraz możesz już iść tam skąd cię przysłano. Zastanów się jednak nad tym co mówiłem i podejmij decyzję czy to jest to, czego właśnie szukasz. Pamiętaj, że od podjętej decyzji nie ma odwrotu, a chęć odejścia będzie później powodem śmierci z rąk takich jak nasze. - Powiedział i otworzył drzwi, dając ci wyjść z pokoju.
Evening Antarii:
- Chcę dołączyć do kruków. - powiedziała stanowczo. - Chcę jedynie informacji o konwoju. Jeśli je zdobędę, wtedy wyjdę.
Canis:
- Powiedz, że wiesz, że nie wiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej