- Wymiary tuneli, tunel jest szeroki na 10 metrów, a w najwyższym punkcie wysoki na 4 metry, ma kształt półkola jak widzieliście, więc po bokach jest znacznie mniej.
- Wejdziemy do kopalni i postaramy się wycofać ich do tych tuneli nad zasypem. Rakbar, wtedy powołasz tam golema, tam będzie znacznie wyższe miejsce, skoro jest zejście z góry w dół to musi być tam wyżej a przynajmniej inna przestrzeń, rozwali zasyp i zrobi chociaż małe przejście, by straż mogła wejść i sprawdzić co się stało wewnątrz kopalni i udzielić im pomocy. My wejdziemy w tunele i zaczniemy tępić stwory. Ja jestem medykiem, a Elrond zna się na leczeniu, rannych dacie nam do "naprawienia", zrobi się to po oczyszczeniu tuneli. Wejdziemy w tunele i zrobimy front. Nie wiem jak wyglądają tunele, ale znając życie i działania stworzeń będą to wąskie tunele i rozgałęzione. będzie trzeba wywabić je z nich, nie możemy się rozdzielać. Zwartą grupą stale na przód. Jeżeli tunel został odkryty teraz poprzez zawał, to musi być otwór wlotowy przez góry. Możemy wygonić te zwierzęta, nie będziemy musieli ich wszystkich zabić. Poszukają innego miejsca w górach. Co wy na to?