Tereny Valfden > Dział Wypraw
W pogoni za szczurem
Aaria Kruczowłosa:
-Cóż... Wozu chyba tutaj już nie ma. - Zauważyłam oczywisty fakt. --Może podjedziemy do "Dziarskiego Kaczątka"? Tam powinni coś wiedzieć na ten temat.
Anette Du'Monteau:
-Chyba nie mamy wyjścia. Tylko jakbyś z kimś gadała to nie przekombinuj. Nie znają nas wszyscy tutaj co nie znaczy że mają poznać. I ruszyły na koniu w kierunku Mirt.
Aaria Kruczowłosa:
-Ja tu już prawie swoja. Tyle razy tu jestem, że niedługo chcąc, nie chcąc będę tutaj rozpoznawana. Powiedziałam to, chyba tylko dlatego aby zaznaczyć, że to miejsce zaczyna mnie nudzić. Zachowywałam się trochę jak mała dziewczynka, ale w głębi serca nią właśnie byłam, więc kompletnie mnie nic nie obchodziło.
Canis:
Wjechałyście do miasteczka Mirty, dojechałyście, gdzie chciałyście wewnątrz niego.
Niewielka wioska licząca 200 mieszkańców. Wioska jest położona mniej więcej na wschód od Bractwa ÂŚwitu - (5 godzin pieszo idąc szlakiem), w Hrabstwie Kevan, dystrykcie Peran, gminie Kallar . Miejscowość ta można by powiedzieć, że jest "samowystarczalna". Posiadają własną karczmę "Dziarskie Kaczątko", mieszkańcy zajmują się uprawą roli, pojedyncze osoby zajmują się zielarstwem, myślistwem. Miejscowość jest otoczona z jednej strony lasem, z drugiej są pola uprawne mieszkańców. Jest to piękna, urocza wieś, w której nie jeden człowiek chciałby dożyć starości w ciszy i spokoju. Nieopodal wioski w lesie, znajduje się stary cmentarz, pozapadane groby, zniszczone kapliczki... rzadko odwiedzany i nieużywany obecnie do pochówków, jednak jako że znajduje się w lesie, myśliwy oraz zielarz, często zachodzą w pobliże na poszukiwania.
Anette Du'Monteau:
-Skoro tak to w porządku. Chodźmy zatem do karczmy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej