Tereny Valfden > Dział Wypraw

W pogoni za szczurem

<< < (29/33) > >>

Canis:
- Pokażcie te ciała. Nie lubię się powtarzać. - Powiedział już lekko zniecierpliwiony strażnik.

Anette Du'Monteau:
-Jak tam chcecie...ale ostrzegałam. Anette odciągnęła kawałek płachty.

Canis:
Uniósł się lekki odór trupów. Straznik zaczął wachlować sobie ręką przed nosem, lecz drugą ręką sięgnął po miecz. zbliżył się do wozu  zaczął przekładać ciała, ręce, odchylać głowy.

- Czemu wśród tych 8 osób jak widzę, jest 3 naszych strażników miejskich, który nie wrócili dzisiaj z porannego napadu na wóz, którego dokonali okoliczni bandyci? Ich też spotkała ta choroba? Ciekawie, że wszyscy mają rany cięte i kute na ciałach. Kim jesteście, skąd przybywacie. Tylko nie kłamać mi tu. Pojedziecie z nami na posterunek. - Powiedział przykładając rękę, która przed chwilą wachlował sobie przed nosem, do pasa, gdzie widniał pistolet skałkowy... powiedział, a czwórka strażników sięgnęła w kierunku mieczy.

Aaria Kruczowłosa:
Uniosłam ręce lekko do góry. Przede wszystkim wiedziałam, że muszę zachować spokój na twarzy. W środku mogłam się gotować. Gniew był skierowany głównie w kierunku Anette, którą uważałam za główną sprawczynię całej tej sytuacji. Na zewnątrz pozostałam jednak oazą spokoju, co było do mnie wręcz niepodobne. Wiedziałam jednak, że nasza sytuacja jest opłakana i nie chciałam dodawać kolejnych polan do ognia. Odezwałam się spokojnym głosem w kierunku strażników.

-Spokojnie. Nie zamierzam walczyć. W takiej sytuacji nie miałoby to większego sensu. Pójdę za wami na posterunek i tam wyjaśnimy zaistniałą sytuację.

Canis:
//A wszystko przez to, że ktoś chciał tłumy w mieście mieć rozpędzane ze względu na to co przewozicie...

- Ale chwila... wy tego nie zrobiłyście. ÂŻadna z was nie ma łuku ani strzał. - Powiedział przebierając dalej mieczem przy ciałach i wykrzywiając wbitą do połowy strzałę w udo, która była schowana pod częściami ubioru bandytów. - Kto kurwa tego dokonał, gdzie? Przejmujemy ten wóz. Skąd macie wóz? wynajęty?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej