Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #10
Anette Du'Monteau:
Chwilę minęło nim ujrzałaś w kanałach oświetlony tunel. Prowadził do jakiegoś pomieszczenia co wydawało się nieco nienaturalne w takim miejscu. Mimo pewnych obaw ruszyłaś dalej. W pewnym momencie pod wpływem światła pochodni zauważyłaś zbliżającą się do ciebie postać. Była dość niskiego wzrostu. Gdy stanął przed tobą, dostrzegłaś iż był to goblin. Miał skórzaną kurtę, dziwną czapkę na głowie, a na ramieniu trzymał młot, który wydawał się nieco za duży jak na rozmiary właściciela.
-Kolejna panienka? Nie no, zaczynam się powoli tutaj czuć jak na herbatce albo bankiecie w ogródku różanym! - powiedział goblin jakby udając złość. -A jesteśmy w kanałach! Ale cóż poradzić. Widać panie same do mnie spadają. - zaśmiał się przyjacielsko. -Jestem Rizzik, zwany też Bombowym. Mam wybuchowy charakter. I nie tylko to, jeśli wiesz o co mi chodzi. - powiedział i zaczął rechotać. -No ale przejdźmy do sedna. Mam przyjemność powitać cię w szeregach naszej organizacji. Czuj się tutaj jak u siebie w domu. Rzecz jasna siedziba jest gdzie indziej i zaraz ci ją wskaże. Masz jakieś pytania?
Aaria Kruczowłosa:
-Na razie żadnych. O tej "wybuchowości" mam pewne pojęcie. - Powiedziałam mrugając do niego. - A teraz proszę prowadź do siedziby naszej organizacji.
Anette Du'Monteau:
-Się robi.
Zadanie zakończone!
Podsumowanie: Aria podjęła się zadania wyznaczonego jej przez kobietę w okolicach rynku. Miała udać się do wioski Mirty. Na miejscu dowiedziała się, że musi przekonać miejscowych bandytów do współpracy z Krukami. Nieprzyjemna atmosfera i zajścia okazały się jedynie fortelem sprawdzającym nową adeptkę. Z powodzeniem przeszła test. Gdy wróciła do Efehidonu, otrzymała sakiewkę oraz klucz od kobiety. Użyła go do zejścia pod powierzchnię miasta i zapoznania się z goblinem, który wprowadził ją w resztę spraw. Aria dołączyła do organizacji.
Otrzymane przedmioty: Sakiewka - 30 grzywien
Talenty:
Aria Kruczowłosa
Opisy - 1 srebrny talent
Walka - nie było
Aktywność - 1 srebrny talent
Bonus rasowy: 1 srebrny talent
Premia pieniężna: 100 grzywien
Nawigacja
Idź do wersji pełnej