Tereny Valfden > Dział Wypraw
Chrzest "ÂŁowcy Burz"
Melkior Tacticus:
Na chrzcie nie mogło też zabraknąć Melkiora, wszak był członkiem załogi owej fregaty. Młody Tacticus zajął jakieś wolne miejsce uprzednio witając się z ojcem i przyszłą macochą.
Rakbar Nasard:
Do Atusel przybył również Rakbar. Interesowały go przyszłe podboje nieznanych mu dotąd państw. Chciał poznać ludzi związanych z biznesem morskim, by móc na tym w przyszłości skorzystać. Stał bardzo blisko centrum wydarzeń obserwując uroczystość.
Gunses:
Na uroczystości, ubrany w czerń, zjawił się także Gunses Cadacus, hrabia Revar. Przywitał się ze wszystkimi, gratulując Gordianowi zakupu okrętu. Usiadł pomiędzy ludźmi.
Dragosani:
A Drago, który też gdzieś tam zajął miejsce, wbił wzrok w Gunsesa zaskoczony. Słyszał o nim bardzo niedobrze rzeczy, że wysechł, że nie żyje i takie tam. No, ale cóż, widocznie już mu lepiej. Kiwnął do niego głową na powitanie. Później pewnie z nim porozmawia.
Gordian Morii:
- Melkiorze, jako członka załogi zapraszam na pokład. - powiedziałem witając w pewien sposób elfa, a sam zszedłem z kasztelu i stanąłem przy trapie witając Aragorna i towarzyszącą mu elfkę.
Na pomoście dostrzegłem też innych towarzyszy, których znałem nie od dziś. Zapraszając każdego z osobna po imieniu i oczywiście tytule wprowadziłem ich na pokład ÂŁowcy Burz.
-Dragosani, słyszałem, że zostałeś szlachcicem gratuluje. Zapraszam dalej.
- Pan Nasard, jak mniemam. Nie poznaliśmy się, lecz witam bardzo serdecznie. Proszę spocząć.
-Gunsesie, to znaczy panie hrabio. Witam, dziękuję, za przybycie i zapraszam.
Tymczasem na przed statkiem pojawiły się pierwsze namioty z jedzeniem. Również pokładu działowego wyszło kilka osób niosących dymiące jeszcze potrawy i niezwykle schłodzone napoje.
//:Uznajmy, że zapraszam wszystkich z imienia i nazwiska na górę, na pokład.
//:Bierzcie i jedzcie:
- 30x Piwo
- 30x Wino
- 30x Miód
- 10x Pieczeń z dzika
- 20x Kurczak
- 30x Stek/b]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej