Tereny Valfden > Dział Wypraw
Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III
Canis:
- A to mam 90 grzywien panu do oddania... no proszę. - Powiedział i oddał ci mieszek. Zabrał szkapę od ciebie i cię pożegnał.
//Odzyskujesz 90 grzywien ze 120
Adaś:
-Dziękuje, do widzenia.-Grzecznie się pożegnałem, po czym dziarskim krokiem udałem się do mojego zleceniodawcy. Chciałem jak najszybciej zdać mu raport, oraz dać list który otrzymałem. Tak więc udałem się pod jego dom tempem wręcz marszowym. Kiedy tylko znalazłem się pod drzwiami trzy razy głośno zapukałem.
Canis:
Georg Hertling w szlafmycy otworzył ci drzwi.
- Czyś ty zdurniał? w środku nocy do mnie przyłazić? wiesz która jest godzina?! - Mów co masz do powiedzenia i daj spać!
Adaś:
-Wiem że noc, ale śpieszy mi się z raportem bo od razu do stolicy chce wracać.-Powiedziałem widząc rozespanego, a zarazem złego Hertlinga.-Nie zaprosisz mnie do środka?-Spytałem i nie czekając na odpowiedź wszedłem do środka grzecznie ignorując rozzłoszczony wzrok mężczyzny.
-A więc przejdźmy do rzeczy; byłem na czarnym klifie i widziałem się z tym całym Malaharem. Strasznie się zarzekał że tego nie zrobił, ba nawet dał mi raport oraz listowne zapewnienie że nikt z jego ludzi za tym nie stoi.-Zrobiłem krótką przerwą, aby Hertling przyswoił informację po czym spytałem:
-Jakieś pytania, czy przechodzimy do wypłaty?
Przekazuję:
Nazwa: Raport i List Traumaty Malahar.
Opis: Raport zawiera informacje zdobyte przez Czarny Klif, na temat strajku krasnoluda Lecha w kopalni srebra. Ponadto jest list, w tkórym widnieje zapewnienie Malahara, ze Liga cienia ani Czarny klif nie mają udziału w tym przedsięwzięciu. Jako zapewnienie dał szczerość swoich działań i wielokrotne przywtórzenie szczerości innych słów. Udowadniał tym swoją honorowość mimo niecnych działań.
Canis:
- Jak zdobyłeś te Informacje? Dotąd nikt nie wrócił stamtąd żywy, gdy wdarł się tam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej