Autor Wątek: Liga cieni - cmentarz  (Przeczytany 13080 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

Odp: Liga cieni - cmentarz
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Czerwiec 2014, 21:50:18 »
Gdy myśliwy wyciągnął dłoń, Samir bez wahania sięgnął po nią, ściskając mocno i dzięk tej pomocy szybko wydostał się na zewnątrz. Odechnął, gdy już znalazł się na powierzchni.
- Dzięki. Owszem, kazał mi znaleźć przewodnika i akurat zmierzałem w twoją stronę, gdy wpadłem do środka - mauren wskazał dziurę w ziemi, w której do niedawna się znajdował - Dostałem od Georga za zadanie sprawdzenie cmentarza, czy nie ma tam śladów po kimś zwanym Traumatą Malahar.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:01:03 »
- A widzisz jak dobrze się składa. Ja właśnie rozwalam te sklepienia. każdy kto idzie tędy ma problem. chcę rozwalić te niepewne miejsca, by każdy od razu widział, którędy nie iść, a jeżeli już wpadnie, to żeby widzieć coś. bo to bardzo ryzykowne miejsca są, te tunele, nawet jak dla mnie. - mówił wyjaśniając huk, który zrobił poprzez wybuch. - Mówisz Traumaty Malahar... no to ja pamiętam, to było na cmentarzu, przy płocie, już w lesie nawet. idziemy? - Zapytał wskazując droga kierunek, jaki wykazywała krawędź drogi a jednocześnie krawędź ścienna przy tunelu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:01:03 »

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:05:05 »
- Nie ma co mitrężyć, i tak straciłem już dość czasu na walkę z mumią - odparł mauren i ruszył krawędzią drogi, idąc w taki sposób, by uniknąć wpadnięcia do tunelu. Cieszył się, że podczas walki zdobył przynajmniej włócznię. Z tego, co pamiętał, w mieście powinien być nauczyciel walki tym orężem i Samir miał plan, by to wykorzystać.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:13:24 »
Samir jednak musiał też pamiętać, że tę broń będzie trzeba naprawić.

//Przeczytaj artykuł: Pozyskiwanie przedmiotów. w nim znajdziesz informacje na temat sposobów naprawienia uszkodzonego sprzętu.

- A mumie, to nie najgorsze tutaj przeciwności. najgorzej ejst gdy trafia sie na duchy i zjawy... bez żelaza nie da się tu żyć. - mówił, po czym szliście dalej w kierunku cmentarza. powiększający się obraz cmentarza uświadamiał cię, ze to właściwie nie jest cmentarz, tylko resztki grobów, pozapadane groby w dziurach oraz po rozłupywane wszelkie kapliczki i pomniki. istny obraz zniszczenia.

- Uważajmy idąc przez cmentarz... tu jeszcze nie czyściłem tuneli, a zawsze ten cmentarz był nawiedzony, a odkąd tunele zaczęły się zapadać, to jest coraz gorzej.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:19:47 »
- Wolałbym nie trafić na żadne zjawy - skrzywił się mauren - Ani żelaza nie mam, ani wiedzy o tych stworzeniach. Nie chciałbym ich spotkać. A tak właściwie, skąd te tunele? Gdy tutaj szedłem, myślałem, że wioska jest taka jak każda inna. Ale im bliżej cmentarza, tym bardziej zaczynam wątpić w mój wcześniejszy osąd.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:28:16 »
- Bo to jest wioska jak każda inna, może poza paroma ludźmi. Jest taki problem, ze poprzednie cywilizacje jakie bytowały an tych terenach pozostawiły swój dobytek. tutaj jest to bardzo płytko pod ziemią, poza tym mnóstwo lat i niesprzyjające warunki zniszczyły te tunele i się wszystko zawala tutaj. główną przyczyną takiego stanu rzeczy, jest własnie Traumata Malahar. zniszczył całe struktury tuneli w pobliżu.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:45:44 »
- Paru takich ludzi miałem okazję spotkać - mruknął mauren, wspominając rozmowę w karczmarzem i paru innych stałych bywalców tego niewątpliwie uroczego przybytku - Ale wracając do Traumaty... Georg mi trochę o nim opowiedział, ale co on właściwie tutaj robi?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 11 Czerwiec 2014, 22:56:43 »
- Ogólnie to już nic tutaj nie robi, bo go tu nie ma. Został uwolniony. Był więziony w tych tunelach nie wiadomo jak długo... być może nawet setki lat...

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 11 Czerwiec 2014, 23:02:47 »
- W takim razie przydałoby się obejrzeć miejsce, gdzie był więziony, może się czegoś dowiem. No i w końcu o to mnie Georg prosił. Daleko jeszcze będziemy iść? - mauren nie tyle się niecierpliwił, co raczej był po prostu ciekaw.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 12 Czerwiec 2014, 21:18:08 »
- Nie... niedaleko, jesteśmy prawie na miejscu... - Powiedział myśliwy wchodząc na teren cmentarza.

Mniej więcej taki obraz uraczył cię na miejscu. wokół tejże scenerii mnóstwo było dziur i ciężko było nie wpaść. dziury układały się w swoiste ścieżki labiryntu, za cmentarzem zobaczyłeś większą wyrwę, a niżeli dziury w tunelach. Niemniej jednak przyglądając się scenerii usłyszałeś chrupot kości za sobą. odwracając się zauważyłeś, że 2 szkielety pędzą wprost na ciebie i myśliwego.

2x Szkielet

są w odległości 15 metrów od ciebie. pamiętaj, ze lawirujesz między sporymi dziurami w ziemi...

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 13 Czerwiec 2014, 13:30:15 »
Gdy pojawiły się szkielety, Samir już miał w ręku katanę i ruszył do starcia, skacząc przez małą dziurę w kierunku jednego szkieletu. Usiany podobnymi otworami teren nie pomagał w starciu, ale tym mauren starał się nie martwić, bardziej zajmował go szkielet, na który właśnie się rzucił. Na szczęście napędzany mroczną magią nieumarły nie posiadał żadnej broni, co działało na korzyść wojownika. Samir zaatakował wściekle, tnąc kataną przez czaszkę wroga, który właśnie próbował go ugryźć. Szkielet odskoczył, a wtedy mauren zamachnął się, uderzając z prawej strony, trafiając w bok czaszki, w kruche kości skroni. Wyostrzona, stalowa klinga wbiła się w łeb przeciwnika, pozbawiając go resztek życia. Samir jednak poczuł, że w wyniku ataku znalazł się na krawędzi dziury i właśnie zaczyna się zapadać. Wybił się z obu nóg, z ledwością lądując na przeciwnej krawędzi, gdy zaatakował drugi szkielet. Mauren zerwał się, unikając ciosu i chlasnął przeciwnika przez odsłonięty kręgosłup i doskoczył, wyzwalając ukryte ostrze, błyskawicznie wbijając je w czaszkę wroga.

//Wyszedłem z założenia, że skoro nie podano statystyk broni, szkielety są nieuzbrojone

Canis

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Czerwiec 2014, 16:11:14 »
//Ponieważ są nieuzbrojone w tym wypadku. jeżeli uzbrojenie nie jest wymienione w statystykach przeciwnika (na przykład gremliny mają czy też bandyci itd), a prowadzący ich nie podaje to znaczy, że nie mają broni.

- No widzisz... mówię tu strasznie niebezpiecznie... - Powiedział myśliwy widząc twój zabójczy dla nieżywych taniec.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 13 Czerwiec 2014, 16:44:12 »
- Zdążyłem zauważyć - odparł mauren i wsunął katanę z powrotem do pochwy, zwanej chyba saya, ale Samir nie miał żółtej skóry ani skośnych oczu, dlatego pozostawał przy nazwie pochwa. Wydawała mu się bardziej swojska - Chodźmy dalej, zanim wylezie ich więcej.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Czerwiec 2014, 05:25:30 »
Tak, chodźmy chodźmy. - Powiedział myśliwy odwracając się i idąc w kierunku wschodniej części cmentarza. Poczułeś jak grunt rusza się pod twoimi stopami, po chwili koścista ręka chwyciła cię za kostkę. Zwracając głowę zauważyłeś, jak na wpół wylazły szkielet łapie cię za kostkę i zamierza wgryźć się w łydkę.

1x Szkielet

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 14 Czerwiec 2014, 14:32:07 »
Mauren warknął głucho, widząc kolejnego atakującego szkieleta. Odruchowo sięgnał po miecz i wyszarpnął go z pochwy, od razu zadając uderzenie, celując prosto w czaszkę nieumarłego. Mithrilowe ostrze uderzyło wprost w to, co kiedyś było twarzą, lecz Samirowi nie udało się zniszczyć czaszki. Spróbował wyszarpnąć nogę z uścisku trupa i zaatakował jeszcze raz, tym razem uderzając prostopadle do ziemi. Trafił w sam czubek czaszki, ostre, mithrilowe ostrze wbiło się pomiędzy kruche kości, przebijając czaszkę na wylot. Gdy szkielet padł, jego ręka straciła kształt i kości rozsypały się po ziemi, a wtedy Samir spokojnie wydostał rękę spod powstałej kupki i ruszył dalej.
- Strasznie tu tego dużo - skrzywił sie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #75 dnia: 14 Czerwiec 2014, 18:04:22 »
- Działają tutaj dziwne moce, chodźmy szybko już jesteśmy u celu, patrz!

Powiedział podchodząc do wielkiej dziury.  Był to spory okrąg o średnicy 15 metrów, w okręgu zauważyłeś znośny wystrój, kafle poukładane w okrąg wokół centrum. W centrum leżały także cztery łańcuchy z zamknięciami niczym kajdany. Najpewniej służyły do przetrzymywania więźnia. Z pomieszczenia prowadziły 2 wyjścia naprzeciwległe sobie. przy ścianach pomieszczenia leżały sterty gruzu oraz porozbijane meble, jak stoły i piedestały. potłuczona aparatura alchemiczna oraz porozwalane garnki. Po wystroju mogłeś domyślać się, ze to pomieszczenie było formą lochu, być może miejscem eksperymentów alchemicznych. metalowe narzędzia jak szczypce i kilka innych narzędzi tortur wskazywało na możliwość bycia również salą tortur.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 14 Czerwiec 2014, 18:15:32 »
Zbliżywszy się do dziury, Samir podszedł do samej krawędzi i nachylił się, nie za mocno oczywiście, starając się ocenić, jak jest głęboka.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 14 Czerwiec 2014, 18:20:32 »
//2,5 metra, tak jak pozostałe tunele tego poziomu w tym rejonie

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 14 Czerwiec 2014, 19:12:15 »
Samir ocenił głębokość dołu, rozejrzał się jeszcze, czy aby nie atakują go jakieś krwiożercze monstra, a gdy niczego nie dojrzał, zeskoczył prosto do dziury, jakkolwiek by to nie brzmiało. Gdy już miękko wylądował, na co pozwalały mu jego zdolności, zaczął się rozglądać za wskazówkami. Najpierw ruszył do zniszczonej aparatury alchemicznej. Co prawda nie była ona w znakomitym stanie, ale może ocalało coś, co rzuciłoby nowe światło na całą sprawę. Na to przynajmniej liczył.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 14 Czerwiec 2014, 19:23:25 »
zauważyłeś, ze wszelka aparatura nie została zniszczona przez gruz, czy walący się sufit. uszkodzenia były chaotyczne różnorodne, lecz nie współgrało to z resztkami sufitu, gdyż szczęśliwie ominęły aparaturę zasypując ją kurzem, więc fachowym okiem mogłeś ocenić, że uszkodzenia wszystkich z wymienionych elementów powstały przed zawaleniem się sklepienia salki. Wszelkie narzędzia oraz aparatura były uszkodzone i nic nie nadawało się do użytku. Będąc bliżej mogłeś przyjrzeć się innym elementom, jak łańcuchy, wychodziły bezpośrednio z umocowanych w podłodze kryształów. mogło to wskazywać na pewne magiczne właściwości kajdan bądź jakiś zwyczaj. nie znasz się na magii więc nie jesteś w stanie określić sensu takiego czegoś bezpośrednio i z pewnością. Ponadto nie znasz się na rzemieślnictwie, więc część minerałów szczególnie niepospolitych z sensu kosztów są dla ciebie obce, więc nie mogłeś określić. Pomieszczenie było opatrzone dwoma drzwiami po przeciwległych stronach sali, panowała tutaj kompletna nieprzerwana cisza. słyszałeś dokładnie swój oddech i bicie swego serca, mimo właściwie pełnej dostępności świata zewnętrznego (las itd). Zaraz za tobą wskoczył myśliwy.
- A słuchaj, Georg kazał mi tylko cię tu zaprowadzić? Może ci pomóc jakoś?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 14 Czerwiec 2014, 19:23:25 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18