Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Raz kozie mgle
Elrond Ñoldor:
Skumulował ponownie energię i powiedział inkantację czaru:
- Izipash ipush! - nad jego wyciągniętą dłonią pojawił się błysk, lekki huk i iskry. Wyładowania elektryczne szybko urosły do rozmiarów arbuza. Cisnął piorunem kulistym w Wampira biegnącego w jego stronę. Gdy ten był dostatecznie blisko mag cisnął w nim czarem uderzając w pierś. Niechronione ciało zajęło się momentalnie ogniem. Wampir padł metr od niego. Kosturem rozgniótł mu czaszkę.
5x Wampir banita
Nawaar:
Uderzenie wiatru dziadka spowodowało małe zamieszanie wśród przeciwników. Pięciu z wampirów leży połamanych, a reszta nie wiadomo na, co czekała. Elf nie pozostawał bierny, bo kiedy zabił jednego nie mógł sobie odmówić zabicia kolejnego i znów nałożył żelazną strzałę na cięciwę łuku i rozpoczął celowanie. Jeden z wampierzy próbował dostać się do Anette i wbić w nią swój miecz, na co Nathaniel zauroczony jej urodą nie mógł pozwolić. Minęło sześć sekund od celowania, nie więcej ani nie mniej, lecz dokładnie sześć, a następnie dziecię lasu wypuściło strzałę, która pomknęła, przez pomieszczenie trafiając jednego z zniewieściałych wampirów w skroń. Bestia padła na posadzę trzęsąc się jeszcze w agonii, bo po sekundzie umrzeć.
Pozostaje 27 żelaznych strzał.
4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wampir_banita
Melkior Tacticus:
Za Nathanielem strzelał Melkior, łuk i strzałę miał uż przygotowaną wcześniej. Nałożył ją na cięciwę, naciągnął i wycelował w pierś wampira. To go nie zabije definitywnie ale skutecznie zatrzyma. Elf wypuścił powietrze z płuc i strzelił. Srebrna strzała przecięła stęchłe powietrze i trafiła w serce wampira.
11x wampir (Jeden do rozwalenia głowy)
9 srebrnych strzał
//Gorn jak zabiłeś 7 wampirów? Zaraz to ogarne bo się gubicie
Gorn Valfranden:
//No więc Elrond tym zaklęciem połamał pięciu. Ja zabiłem dwóch a że jak pisałem to było chyba dwunastu to wychodzi siedmiu że zostało.Chyba że coś przeoczyłem
Hagmar:
//Przeoczyłeś to że oni się naprawią w ciągu kilku minut. Są świeżo po ssaniu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej