Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 30064 razy)

Description:

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #460 dnia: 29 Maj 2014, 15:21:00 »
Było coraz gorzej. Rana, która zadał bandyta przy ogłuszaniu zaczęła mocno krwawić. Sznury  niemiłosiernie wbijały sie w ręce i nogi co sprawiało potworny ból. Po chwili w ciemnościach usłyszałem powarkiwania i sapania jakiegoś zwierzęcia. Przysłuchiwałem sie uważnie. Po kilku minutach z ciemności wyłonił się niedźwiedź od razu szarżując na mnie. Jedyne co go powstrzymało to łańcuch na, którym siedział. ÂŁańcuch był źle przymocowany do ściany więc zwierze mogło w każdej chwili wyrwać go i zatłuc mnie.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #461 dnia: 29 Maj 2014, 15:56:35 »
Funeris nawet nie zwrócił uwagi na to ilu zmarłych elf przywołał z powrotem do życia, przynajmniej częściowo i chwilowo. Był strasznie przejęty widokiem ludzi, którzy otrzymali śmiertelne rany a teraz wstają i przechodzą przez próg komnaty, w której się znajdowali. Kiedyś będą o tym sztuki wystawiać, może nawet coś więcej. Ludzie będą się bali apokalipsy takich zombie...
Poeta wybiegł wreszcie zza ściany, tuż za Gornem. Ochroniarze, który - nieco zaskoczeni - wdali się w potyczkę ze swoimi własnymi kompanami, nawet nie zauważyli, jak szybko zaczęli ginąć. Nie mieli już naładowanych kusz, przewagi terenu, ani przewagi liczebnej. Teraz topnieli w oczach. I w swoich sercach.
Funeris dopadł pierwszego z lewej, który chciał zaatakować walczącego Gorna. W całym zamieszaniu, z pomocą czwórki krasnoludów, człowiek pozostał niezauważony i jak najbardziej barbarzyńskim ciosem od góry rozłupał ochroniarzowi czaszkę. Mózg rozlał się wokół, krew trysnęła, ciało opadło. Została ich siódemka, jeżeli dobrze liczył na starcie.
Następny naparł na rekruta Bractwa z dzikim wrzaskiem, lecz ten miał tarczę, którą z powodzeniem mógł się zasłonić. Posypało się kilka iskier, gdy metal spotkał metal, zatrzęsło lekko ramieniem, lecz nie wyrządziło to żadnej krzywdy zakonnikowi. Błyskawicznym ruchem lewej dłoni sięgnął do pasa po sztylet i teraz, trzymając go pewnie, uderzał tarczą w ochroniarza, który przyklejony był do ściany. Rozbił jego zastawy, odbierając siły i rozcinając twarz i wbił sztylet głęboko w krtań. Człowiek padł martwy.

6x ochroniarz

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #461 dnia: 29 Maj 2014, 15:56:35 »

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #462 dnia: 29 Maj 2014, 16:10:00 »
Do sali również wszedł Devristus, który pokrył się barierą mortokinetyczną. Następnie spojrzał na swoich towarzyszy i rzekł:
Wyjdźcie stąd. Macie dokładnie 30 sekunde.
Skupił się i rozpoczął zbieranie energii, aby za chwilę wypowiedzieć inkantację.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #463 dnia: 29 Maj 2014, 16:12:51 »
Gorn słysząc słowa Devristusa, po prostu zaczął spierdalać!. Szybkim sprintem oddalił się od pomieszczenia i zasięgu czaru.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #464 dnia: 29 Maj 2014, 16:22:40 »
- Co? - Funeris odwrócił się, nie zrozumiał na początku słów elfa. Zobaczył jednak uciekających krasnoludów i Gorna, który dosłownie spierdalał. Biegiem ruszył do wyjścia z pomieszczenia, bezpiecznie oddalając się jeszcze kilka następnych metrów.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #465 dnia: 29 Maj 2014, 16:32:26 »
Elf przerwał połączenia ze sługami, aby odzyskać energię magiczną i skupił ją w dłoniach, co było w sobie łatwe, a ręce tak jakby zalśniły.
Iaesh qiash xugro agrosh!
Gdy wypowiadał ostatnią sylabę z całej siły klasną w dłonie nad swoją głową. Był to jeden z dwóch katalizatorów zaklęcia, dzięki któremu mag stał się epicentrum wybuchu mrocznej energii. Wybuch złej energii objął obszar, w kształcie koła o promieniu 15 m, co daje nam duży obszar. Każda istota,która nie była bardzo wytrzymała została rozerwana na strzępy. Mroczna energia zostawiła po sobie ślady również na podłodze, na której stał Devristus. Piękne zaklęcie. pomyślał elf, patrząc na brak przeciwników.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #466 dnia: 29 Maj 2014, 16:34:15 »
- ÂŚwietne zaklęcie Hrabio, szybko ruszamy dalej.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #467 dnia: 29 Maj 2014, 17:27:40 »
- Do lochów, tam zabrali Szeklana.

//Drzwi nie są zamknięte

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #468 dnia: 29 Maj 2014, 17:37:42 »
Gorn szybko udał się do drzwi prowadzących do lochów.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #469 dnia: 29 Maj 2014, 17:48:39 »
Zeszliśmy na dół, drogę zagrodzili nam nam 4 bandyci

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #470 dnia: 29 Maj 2014, 17:57:00 »
Gorn ruszył w szarży . Kiedy  zaczęła się walka z wrogami Gorn wyjął młot i zajął się jednym z nich. Dzielnie walczył z wrogiem stosując różne wypróbowane sztuczki. Parował, blokował, kontrował, unikał. Po pewnym czasie odbił cios wroga, tak aby ręka trzymająca miecz nie zagrażała Gornowi. Mając kilka sekund przewagi potężnym ciosem w bok głowy przeciwnika, skutecznie powalił swojego przeciwnika, ten próbował wstawać, jedna solidny cios od góry do dołu w głowę przeciwnika zakończyła jego żywot. Drugi z przeciwników podbiegł bardzo szybko, Gorn wykonywał uniki czekając na moment, wrogi ochroniarz wykonał mocny zamach, Gorn uniknął ciosu a ręka przeciwnika z mieczem poleciała do bogu wroga. Gorn nie dał czasu wrogowi, solidny, cios młota w podbródek skutecznie powalił wrogiego przeciwnika, i potężnym ciosem w głowę zabił go.  Gorn schował młot i wyjął miecz, rozpoczął walkę z trzecim już bandytą, stosował swoje sztuczki które nadal go nie zawodziły, bandyta był nierozważny toteż Gornowi udało się wybić wroga z rytmu, zanim jego przeciwnik wrócił do rytmu, otrzymał od Gorna serie ciosów mieczem w brzuch, zakończył walkę z przeciwnikiem mocnym pchnięciem w szyję.

1 x bandyta

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #471 dnia: 29 Maj 2014, 18:03:34 »
Ostatni zdążył gwizdnąć nim Aragorn skręcił mu kark za pomocą psioniki. Usłyszeliśmy szczekot i w naszą stronę zmierzała 6 Taru

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #472 dnia: 29 Maj 2014, 18:13:45 »
Gorn wyjął młot i przygotował się. Taru z którym walczył z wielką prędkością ruszył w szarży, kiedy był  w dogodnej pozycji skoczył chcąc powalić Gorna, ten jednak zrobił szybki unik, sprzedając bestii cios młotem brzuch, po ciosie szybko się wycofał. Bestia była mocna ponownie ruszyła w szarży, ponownie w odpowiedniej chwili, skoczyła przygotowując kły i pazury. Gorn jednak zrobił unik i z całej siły uderzył potwora w głowę skutecznie powalając go na ziemie, oficjalnie z nim skończył mocnym ciosem młota w głowę Taru. Drugiemu z nich udało się zaskoczyć gorna, bestia go powaliła i już miała zamiar zacząć atakować, jednak Gorn zrzucił ją z siebie, chwycił pewnie młot, Taru skoczyła celując pazurami w głowę, gorn uniknął ciosu i potężnym ciosem młota w twarz znokautował przeciwnika, dokończył walkę z nim potężnym ciosem w głowę i zabił go.

4 x Taru

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #473 dnia: 29 Maj 2014, 18:25:27 »
Heshar wypowiedział elf wyciągając przed siebie ręce, z których buchnął jęzor czerowono-pomarańczowego ognia. Płomień buchnął na odległość 5 metrów paląc przy tym 3 taru, które weszły w drogę tego morderczego żywiołu. Niczym kartka papieru, tak Taru i ich sierść zostały spalone na wiór.

1xtaru

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #474 dnia: 29 Maj 2014, 18:34:27 »
Heshar, też by chciał tak krzyknąć. Męczyło go to, że on jeszcze nie potrafi używać zaklęć magicznych. Skończy się to po powrocie z wyprawy, lecz trzeba było dożyć jej końca.
Z tarczą przed sobą i mieczem trzymanym nisko, niemalże przy ziemi, Funeris natarł na ostatniego zwierzaka, który ich zaatakował. Nie znał tego gatunku, nigdy wcześniej o nim nie słyszał. Fajne, psowate, fajnie by było mieć coś takiego, jakieś małego, którego można wyszkolić i w ogóle. Na tę chwilę jednak zwierzak chciał go zabić, więc Poeta odwdzięczył się tym samym.
Wilkowaty wykonał skok w okolice jego szyi, najpewniej by przegryźć arterie i pozbawić go nagle dużej ilości krwi. Człowiek zasłonił się tarczą, odbijając zwierzę na bok, przyciskając do ściany. Dźgnął dwukrotnie w brzuch i poszedł dalej z towarzyszami. Bestia padła szybko i nad wyraz bezboleśnie. Nawet nie zdążyła zaskomleć.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #475 dnia: 29 Maj 2014, 18:40:18 »
Poszliśmy dalej znajdując boksy i klatki dla zwierząt, w jednej drzemały trzy małe słodkie szczenięta. Zapewne tych psów które przed chwilą zasiekli. Komandosi dotarli do sali 12x12 metrów. Na środku związany na krześle siedział Szeklan. Przed nim na 4 metrowym grubym łańcuchu wariował niedźwiedź.

1x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Nied%C5%BAwied%C5%BA

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #476 dnia: 29 Maj 2014, 18:52:59 »
- Yarpen, zastrzelicie niedźwiedzia? Macie jeszcze kusze? - rzucił w tył Funeris, gdy stanęli przez potężną bestią. To był dopiero drugi raz w życiu Poety, gdy ten ujrzał najprawdziwszego niedźwiedzia. Wcześniej po prostu nie było okazji.
Do Aragorna zaś rzekł:
- Jak skończymy swoje sprawy w tym zamku, to może wrócimy się po te szczeniaki? Da się takie coś wychować pewnie.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #477 dnia: 29 Maj 2014, 18:54:57 »
- Da się, mój przyjaciel miał takiego.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #478 dnia: 29 Maj 2014, 18:57:09 »
-Nareszcie jesteście. Myślałem że już nie przyjdziecie- powiedziałem z uśmiechem. Ledwo co widziałem na oczy. Krew zalała mi całą twarz. -Rozwiążcie mnie

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #479 dnia: 29 Maj 2014, 19:01:21 »
- Kusza to zabytek. Stwierdził krasnolud i wpakował niedźwiedziowi kulę z muszkietu prosto między oczęta.
- Nie doceniasz nas Szeklan. Padamy na ryj ale mamy jeszcze 2 piętra do oczyszczenia. Gorn, opatrz go.

//Nic ci nie grozi. Kilka płytkich zadrapań

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #479 dnia: 29 Maj 2014, 19:01:21 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18