Tereny Valfden > Dział Wypraw
Kill dem oll!
Nawaar:
- Dobrze, że myślimy podobnie. Krasnolud również wypił łyka wódki, jak to na krasnoluda przypadło. - Rzeczywiście ładnie wykonany oręż, czy to krasnoludzkie zaklęcie nie brzmi przypadkiem na pohybel skurwysynom?. Oczywiście zgaduję.
Funeris Venatio:
Kilka wątków rozmowy toczonej równocześnie mogło przyprawić o zakłopotanie.
- Kharimie, spokojnie. Jeżeli król, w imieniu Zartata, dał mu drugą szansę, to może i ty powinieneś?
Jesteśmy Bractwem, na boga. Czyż nie powinniśmy bronić się i wspierać w obliczu kryzysu, jakim niewątpliwie była sprawa Gorna?
- Niech zgadnę, Aragornie... "Na pohybel skurwysynom!"? Mógłbym? - pokazał na broń, mając na myśli, czy dane mu będzie wziąć do ręki takie zacne ostrze.
Hagmar:
- No ba! A jakżeby inaczej? Co prawda to ostrze to nówka sztuka, w sumie nie używana... Król cię uniewinnił Gorn? Popił kolejnego łyka. - Tak, możesz je zatrzymać na czas wyprawy Funerisie.
//Oddaje
Nazwa broni: Rozkurwiator
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 35
Wytrzymałość: 40
Opis: Wykuty z 1,42kg czarnej rudy o zasięgu 0,9 metra.
Nawaar:
- Funerisie on zabił z własnej głupoty w dodatku boga duchu winnego krasnoluda. Chodzi mi oto i ciężko będzie mu poprawić swoją reputację w moich oczach. W ogóle dziwię się, że król pozwolił mu zostać, ba a nawet żyć. Jestem ostatnio bardzo targany emocjami, ale wiem co mówię. O w dodatku jeszcze fajny prezent dostałeś.
Devristus Morii:
Wielce chojny jesteś Aragornie. Kto by się tego spodziewał po Tobie powiedział wchodzący do karczmy Dev.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej