Tereny Valfden > Dział Wypraw

Relikty przeszłości

<< < (6/36) > >>

Thor ibn Odyn Grom:
-No to może się jeszcze spytam, czemu terazniejsi draconi nie zieja ogniem, zato z tego co czytałem ich szkielety to potrafią, więc dlaczego zatracił tę zdolność?

Dragosani:
Drago zaśmiał się krótko.
- Gdyby nie można było używać magii przy czarnych draconach, to Aragorn raczej nie byłby lubiany w Pakcie - odpowiedział półżartem.
- W sumie masz rację, Mogulu, o tej rudzie. Z tym, że jesteśmy jedynymi znanymi użytkownikami magii demonicznej. Czyli w sumie cholera wie, dopóki sami tego nie sprawdzimy. -

Mogul:
- Oczko wcześniej wam coś powiedział o tym handlarzu?

Thor ibn Odyn Grom:
Thor zamyślił się chwilę, po czym powiedział:
-Z tego co pamiętam, to mówił nam tylko to, że jest w stolicy i handluje artefaktami orków, nic innego nie mówił, chyba, że coś zapomniałem.

Dragosani:
- Nic poza tym, co wiemy i teraz - odparł Drago. - Hm... wtedy chyba nawet nie mówił, że to wędrowny handlarz. Jednak nie wydaje mi się, aby wiele osób zajmowało się handlem akurat takimi towarami. Trzeba będzie tylko odpowiednio przepytać odpowiednie osoby.
Dalszą część drogi towarzysze przebyli spokojnie i bez większych problemów. W końcu znaleźli się w stolicy. Przejechali na koniach przez jej bramy. Kopyta stukały o bruk, zewsząd dobiegały odgłosy wielkiego miasta. I jego wonie. Należało rozpocząć śledztwo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej