Tereny Valfden > Dział Wypraw
Tańczący z krasnalem Gorna z Rivi
Gorn Valfranden:
//Znam umiejętność medyk ale czy nie potrzebuję jakiś przedmiotów.?
Canis:
//Umiejętność nabywana: Medyk
Potrafisz udzielić pomocy rannemu, jak i sobie samemu w przypadku rozcięć, złamań i stłuczeń. Wiesz jak szybko i sprawnie usztywnić złamaną kończynę, przeprowadzić amputacje zmiażdżonej kończyny i zatamować krwotok.
Funkcja - Możesz opatrzyć do jednej rany na post. W zakres Twojej wiedzy wchodzi opatrywanie poprzez zatamowanie ran ciętych mięśni, usztywnianie kończyn w przypadku złamań kości i amputacja. Nie potrafisz zatamować krwawienia z żył i tętnic. Nie potrafisz nic poradzić na krwawienie z organów wewnętrznych.
Można uznać, ze posiadasz materiały potrzebne do tego, typu bandaż, a nawet możesz wykorzysta do tego fragmenty ubioru bandytów, czy nawet zwojego płaszcza. masz dowolność w tym względzie. Pamiętaj jednak, ze opis opatrywania rany musi być realistyczny, jeżeli opiszesz mi, ze tamujesz krwotok za pomocą umiejętności medyk, to zapytam w jaki sposób itd. Każdą poznaną umiejętność musisz umieć opisać i logicznie zastosować. Masz dwie rany, jedną w boku kutą, 4 nakłucia od pazurów trablina, oraz jedną ranę ciętą po skosie na plecach.
Gorn Valfranden:
Czując doskwierający mi bul wyjąłem bandaż i zacząłem działać.Najpierw za pomocą bandaża zatamowałem nakłucia od pazurów trablina żeby zatrzymać krwawienie.Po skończeniu owinąłem bandażem ranę ciętą na plecach aby zatrzymać krwawienie,i żeby było ze mną trochę lepiej.Po skończeniu ruszyłem w drogę.
//Dobrze?
Canis:
//W jaki sposób za pomocą bandaża wykonałeś to:
--- Cytuj ---za pomocą bandaża zatamowałem nakłucia od pazurów trablina żeby zatrzymać krwawienie
--- Koniec cytatu ---
//Możesz opatrzyć tylko jedną ranę na post, zgodnie z opisem umiejętności, zatem opatrzyłeś tylko ranę na plecach. Opisy pisz jak najdokładniejsze i precyzyjne, opis zatamowałem za pomocą bandaża tłumaczy mi, ze posiadasz bandaż, ale nie sposób w jaki zatamowałeś to krwawienie przy użyciu bandaża. Chcę byś to jak najlepiej zrozumiał i starał się postępować dalej rzetelnie i sumiennie na wyprawach ;) .
Gorn Valfranden:
Skończywszy z raną na plecach zająłem się tą od pazurów.Wziąłem bandaż i owinąłem ranę od pazurów.
//Teraz dobrze?.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej