Tereny Valfden > Dział Wypraw
Tańczący z krasnalem Gorna z Rivi
Canis:
Wrogowie biegli i biegli, pędzili i podziwi... i to wcale nie bimber. Pędzili ile sił w końskich kopytach zmniejszając dystans aż do 20 metrów, kiedy to rozdarł się Sazarow z okrzykiem.
- Do boju! W imię Króla!
Wrzasnął i z bojowymi okrzykami ochrona kopalni ruszyła do boju by walczyć z przeciwnikami.
Ochrona kopalni:
15 strażników
1 Mikolaj Sazarow
Napastnicy:
16 Bandytów na koniach
4 Trabliny na koniach
Można powiedzieć, ze oddziały się wymieszały, czas na siekanie ;)
//Pamiętaj, że przeciwnicy są na koniach. Racjonalnie analizuj umiejętności oraz ataki przeciwników.
Gorn Valfranden:
Ruszyłem z ochroną kopalni do ataku.Zauważyłem 1 bandytę który pędził w moją stronę.Wyciągnąłem młot,kiedy wróg już uniósł miecz do góry,Postanowiłem uderzyć.Wykorzystując to że bandyta był jeszcze w pędzie oraz długość młota uderzyłem w twarz bandyty który był w zasięgu tejże broni,skutecznie zwalając go z konia.Dla pewności podszedłem do niego i z całej siły uderzyłem go w twarz eliminując go.Sytuację próbował wykorzystać Trablin który z pędem ruszył w moją stronę,schowałem młot i szybko wyciągnąłem miecz.Poczekałem aż będzie blisko i w odpowiednim momencie wskoczyłem z pomocą akrobatyki z boku na tył konia zwalając Trablina z wierzchowca.Następnie skoczyłem na niego z przyszpilując go do ziemi i wbiłem mu miecz w gardło kończąc z
nim.
Ochrona kopalni:
15 strażników
1 Mikolaj Sazarow
Napastnicy:
15 Bandytów na koniach
3 Trabliny na koniach
//Dobrze opisałem?Nie jestem pewien czy wszystkie manewry są dobre ale starałem się to opisać żebyś mógł zrozumieć.Tak jak wspomniałem nie jestem pewien czy mogłem zwalić bandytę z konia,oraz wskoczyć na konia trablina,wykorzystując umiejętność arkrobacji.Nie opisywałem też ruchów ochrony bo na początku walki napisałeś żebym tego nie robił.
Canis:
Udało si się zabić bandytę, lecz gdy pędził na ciebie konno Trablin, który nie posiadał broni w postaci dodatkowego przedmiotu. Trablin stanął na grzbiecie galopującego kuca i skoczył na ciebie z wyciągniętymi pazurami chcąc zaczepić się pazurami o twoje odzienie i wgryżć zębiskami w gardło, by zakończyć twój żywot.
//Masz w ręku miecz, jesteś w odległości od Trablina 2 metry. Trablin skacze na ciebie z pazurami i zębiskami.
Ochrona kopalni zabiła 4 bandytów i 1 trablina, zaś napastnicy zabili 2 strażników. Obecne statystyki wyglądają tak:
Ochrona kopalni:
13 strażników
1 Mikolaj Sazarow
Napastnicy:
11 Bandytów na koniach
3 Trabliny na koniach
Gorn Valfranden:
Widząc trablina skaczącego na mnie przebiłem mu bok mieczem.Trablin dotarł do mnie mimo rany i przewrócił mnie.Starałem się unieruchomić mu szczękę i pazury.W końcu po trochę trwającej szarpaninie,udało mi się go zrzucić na ziemię i wykończyć szybkim pchnięciem miecza w gardło kończąc z nim.Sytuację próbował wykorzystać bandyta który zsiadł z konia, jednak zanim mnie trafił na ziemi,zdążyłem uniknąć jego ciosu na ziemi turlając się w prawo.Natychmiast schowałem miecz i wyciągnąłem młot.Bandyta wykorzystał zmianę broni i w szarzy ruszył do ataku.Jednak jego szarże powstrzymało solidne uderzenie obucha w podbródek.Aby być pewnym zabicia go machnąłem młotem uderzając go w twarz zabijając go.
Ochrona kopalni:
13 strażników
1 Mikolaj Sazarow
Napastnicy:
10 Bandytów na koniach
2 Trabliny na koniach
//Informuję że zastanawiam się nad combo z użyciem młota i miecza.
Canis:
//Używasz wielu ogólnych zwrotów starasz się czegoś dokonać, ale nie opisujesz w jaki sposób. Twoje walki są okropne, nielogiczne, chaotyczne i niezrozumiałe. Muszę tracić czas i czytać kilka razy żeby zrozumieć co ty w ogóle miałeś na myśli <poirytowany> . Tragedia...
Udało ci się jakimś cudem wykonać to co opisałeś.
W tym czasie strażnicy zabili kolejnych 4 bandytów i 1 Trablina, zaś napastnicy zabili 1 strażnika.
Dwoje strażników koło ciebie zostało ciężko rannych w pierś. Dwójka bandytów która tego dokonała skierowała uwagę na ciebie i ruszyli konno do natarcia. Mają w dłoniach miecze i są przed tobą na krótkiej odległości.
Ochrona kopalni:
12 strażników (tym 2 ciężko rannych)
1 Mikolaj Sazarow
Napastnicy:
6 Bandytów na koniach
1 Trablin na koniu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej