Autor Wątek: Wasze zadania w Gothic I Quest Pack  (Przeczytany 17881 razy)

Description:

Offline Thor ibn Odyn Grom

• DarkModders Team
  • Reputacja: 1121
  • Strzeż się mroku, bo on jest wszędzie.
    • Karta postaci

Odp: Wasze zadania w Gothic I Quest Pack
« Odpowiedź #60 dnia: 07 Maj 2014, 00:45:42 »
Dla mnie bomba, ale niech się na niego nie rzuca, mam na kartce pomysł na quest dla niego, więc musi żyć. Niech każe przynieść rekompensatę w postaci 30 piw, by poprawić humor załodze i zapomnieć.

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Reputacja: 891
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 07 Maj 2014, 01:07:13 »
 :D

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 07 Maj 2014, 01:07:13 »

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 07 Maj 2014, 11:11:19 »
Mogę się wziąć za Thorusa, tylko coś wymyślić muszę. ;)

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 07 Maj 2014, 16:43:48 »
Fajne zadania podajecie. Desert chciałbyś dołączyć do grupy DarkModders?

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 07 Maj 2014, 16:49:38 »
Krzykacz:
Gdy do niego podejdziemy, jak zwykle powie nam, żeby się odczepić, wtedy idziemy do Gorna jeśli dobrze pamiętam, który mówi nam, że Krzykacz zabrał dom bez pytania, więc my idziemy do Krzykacza, który mówi nam, że Został oszukany, Mówi nam, że dom ten obiecał mu dać Lares w zamian za dostarczenie mu broni oraz skóry cieniostwora (ukradł z konwoju do SO). Lecz gdy się wprowadził do domu, został oskarżony o kradzież broni z ich magazynu, chciał to wytłumaczyć, ale nikt mu nie wierzył, więc my idziemy do Laresa, który mówi nam, że oskarżenia były prawdziwe, ponieważ broń ukradł jakiś przyjaciel krzykacza, który został wygnany z obozu i mieszka teraz gdzieś niedaleko Starej Kopalni. My idziemy znaleźć tego przyjaciela, lecz gdy go znajdujemy, mówi on nam, że to Krzykacz go wykiwał i, że to on mieszkał w tym domu. Z tymi informacjami wracamy i dajemy Krzykaczowi łomot za wrabianie przyjaciela. Po wszystkim wracamy do tego przyjaciela i odbieramy skromną nagrodę (50 bryłek i skórę cieniostwora(czy czegoś))

Dla Rączki proste zadanie:
Po nauczeniu się pierwszego stopnia otwierania zamków, za drugi będzie żądał okazania próbki możliwości i każe nam otworzyć skrzynie u kowala Huno i przynieś mu dokument który się tam znajduje (Do wymyślenia).

Do Rączki tak mało, bo mam dopiero dla niego początkowe zadania, a chcę dać pomoc w nauce u niego dzięki tej misji :).

Fajne zadania podajecie. Desert chciałbyś dołączyć do grupy DarkModders?
Ja go polecam, jak się zgodzi, to by było świetnie.

Offline Kayuree

• Kret
  • *
  • Reputacja: 47
« Odpowiedź #65 dnia: 07 Maj 2014, 17:24:13 »
A ja zostałem kompletnie zignorowany? Cóż... Powodzenia życzę.

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 07 Maj 2014, 17:29:03 »
Ja na nic raczej wpływu nie mam, po prostu napisałem, że DesertScream'a polecam do ekipy, bo z nim ciągle piszę, więc wiem, że ma predyspozycje, ale jak dla mnie też masz fajne zadania, ale decyzję to nie ja podejmuję. :(

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 07 Maj 2014, 17:35:29 »
 ;) Pewnie że dołączę.

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 07 Maj 2014, 17:36:44 »
;) Pewnie że dołączę.
No to za owocną współpracę  <zdrowie> :D

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 07 Maj 2014, 17:37:45 »
 <zdrowie>
Mam już mniej więcej questa dla Thorusa, tylko dopracować go jeszcze muszę. :D

Offline Kayuree

• Kret
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 07 Maj 2014, 17:40:01 »
Chodzi mi o zadanie z Wrzodem, ale dobra :p

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 07 Maj 2014, 17:43:47 »
Dobra, ale jak już w pełni dołączysz do ekipy, to pisz lepiej w tym wątku zadania, bo ja napisałem kilka na pw do DarkModdersa i teraz ciągle się boję, że ktoś mi ukradnie te questy pisząc je tutaj.

Chodzi mi o zadanie z Wrzodem, ale dobra :p
Ja myślałem, że chcesz dołączyć, piszesz fajnie, ale ja potrafię w dzień 500 stron przeczytać, a nie potrafię tych zadań przeczytać, ale jak już czytam, to są świetne.

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 07 Maj 2014, 19:07:41 »
Thorus/Gorn:
Kiedy Bezimienny dołącza do Starego Obozu, jako "cień", Thorus informuje Bezimiennego o tym że ostatnio wzrosła liczba napadów, na konwoje z magiczną rudą, które są transportowane na "Plac Wymian". Thorus uważa że to sprawka, najemników z Nowego Obozu. Dlatego wysyła Bezimiennego z misją aby ten dowiedział się coś więcej na ten temat. Po czym bohater zwraca się z pytaniem do Thorusa: "Dlaczego właśnie ja?". Po czym Thorus odpowiada: "Jesteś tu nowy, nikt cię tu jeszcze nie zna. Dlatego uważam, że jesteś jedyną osoba odpowiednią do tego zadania." Następnie, Bezimienny zgadzając się, wyrusza do Nowego Obozu. Gdzie podchodzi do Gorna, po czym, zwraca się do niego z zapytaniem: "Czy nie wiesz, przypadkiem czegoś o napadach na konwoje z magiczną rudą", po czym Gorn odpowiada: "Może, jednak że nie znam cię zbyt dobrze, musiał byś udowodnić że jesteś jednym z nas", następnie Bezimienny pyta się Gorna: " W jaki sposób mogę, zdobyć wasze zaufanie?" Gorn odpowiadając na pytanie bohatera mówi "Może jest coś co mógł byś zrobić, udaj się do Obozu na Bagnie, gdzie z pracowni Cor Kaloma, wykradnij jego pierścień. Kiedy Bezimienny zgadza się, następnie udając się do Obozu na Bagnie, niepozornie wykradając pierścień Cor Kaloma, wraca z powrotem do Gorna, informując go o wynikach zadania, i pokazując mu pierścień. Po czym Gorn mówi do Bezimiennego że: "Równy z ciebie chłop, przydał by się nam ktoś taki jak ty." Następnie Bezimienny mówi "Zastanowię się, na razie chciał bym się dowiedzieć o co chodzi z tymi napadami." Po czym Gorn mówi: "Dotrzymam słowa, więc tak razem z chłopakami co drugi dzień( tu można zmienić, w razie jak by coś nie tak było) organizujemy napady, żeby dopiec tym łachudrą ze Starego Obozu. Przy okazji się trochę rozerwać. Następnie pyta bohatera: "Chcesz coś jeszcze wiedzieć?", po czym Bezimienny odpowiada: "Dzięki tyle mi wystarczy".
Po czym wraca do Thorusa i informuje go o wszystkim co się dowiedział. Następnie Thorus informuje Bezimiennego że chciał by aby rozprawił się ze zbirami z Nowego Obozu, którzy czekają na kolejny konwój z magiczną rudą. Bezimienny zgadzając się udaje się w stronę "Placu Wymian" gdzie napotyka się na grupę szkodników. Kiedy bohater już się z nimi rozprawi, wraca do Thorusa i zdaje relacje z misji.

Zawsze możecie coś zmodyfikować, jak by się coś nie podobało.  :D

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 07 Maj 2014, 19:13:19 »
Jak by się spodobała ta misja, to mogę robić kolejną.  <lol>

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 07 Maj 2014, 19:28:37 »
Misja mi się podoba, tylko, że ja napisałem takie zadanie na pw:
W zadaniu dla Kosy, trzeba by powstrzymać ludzi z NO przed napadaniem na konwoje zaopatrzeniowe SO. Musielibyśmy na początek trochę pochodzić i znaleźć dwie osoby, które chciałyby pomóc nam w tejże misji. Najpierw trzeba by pójść do Laresa i powiedzieć mu, że musimy powstrzymać jego ludzi przed napadami. Lares odpowiedziałby coś w stylu "A niby dlaczego miałbym ci ufać", my byśmy wtedy musieli powiedzieć, że mamy już dwóch pomocników. On niestety odpowiedziałby, że to trochę za mało i kazałby pójść nam do Lee i przekonać go, żeby nas poparł. Gdy będziemy u Lee on powie nam, że trudno będzie zaopatrzyć obóz bez tych napadów. My w tej sprawie udamy się do obozu bractwa, tam powiedziano by nam, że obóz może zapewnić trochę uzbrojenia i ziela, ale w zamian będą potrzebowali trochę mięsa i ryżu, by nie umżeć z głodu. My w tych sprawach musielibyśmy się udać do ryżowego księcia i do któregoś z myśliwych (dobrze by było, jakby mieli jakiś obóz niedaleko lasu po drodze na bagna). Po załatwieniu tych rzeczy wracamy na bagna i Tam ustalamy wszystko i podpisujemy umowę (niech będzie w formie listu). Z umową wracamy do Lee, który powie, że dobrze się spisaliśmy i wyśle nas do Laresa ze swoją aprobatą. Lares za to wyśle nas do Kosy i każe mu przekazać, że napady to nie problem.
I nie wiem, czy by się to nie gryzło czasami? Ale może nie jeśli by to połączyć w jednego większego questa, byłoby ciekawie.:)

Offline Kayuree

• Kret
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 07 Maj 2014, 19:35:26 »
ostatnio wzrosła liczba napadów, na konwoje z magiczną rudą, które są transportowane na "Plac Wymian"
Z tego co pamiętam, między obozami obowiązywało coś takiego jak "Pakt o rudzie". Każdy obóz wydobywał rudę oddzielnie, na własną rękę i szanował wydobycie rudy drugiego obozu. Dlatego nie było wojen o rudę (oczywiście zmienił to Gomez w IV rozdziale, atakując Wolną Kopalnię).
Ataki na konwoje były, ale na konwoje z zaopatrzeniem.

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 07 Maj 2014, 19:40:12 »
Niby racja, ale wiesz, każda modyfikacja coś wprowadza, np: Mroczne Tajemnice nazwały potwora morskiego z G2 "Lewiatanem" :). Ale się zobaczy, a ewentualnie poprawi.

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 07 Maj 2014, 19:45:52 »
Z tego co pamiętam, między obozami obowiązywało coś takiego jak "Pakt o rudzie". Każdy obóz wydobywał rudę oddzielnie, na własną rękę i szanował wydobycie rudy drugiego obozu. Dlatego nie było wojen o rudę (oczywiście zmienił to Gomez w IV rozdziale, atakując Wolną Kopalnię).
Ataki na konwoje były, ale na konwoje z zaopatrzeniem.
Gdzie ty masz niby coś o jakimś pakcie? Jak by obowiązywały jakiekolwiek to nie sądzisz że musieli by coś zrobić z NO, ponieważ cała ruda jaka była wydobywana miała trafiać do Myrtany, a NO zatrzymywał ją dla siebie.

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 07 Maj 2014, 20:22:00 »
To może w tym zadaniu dla Kosy, zrobić coś takiego że, nie napadają na konwoje, tylko że chcą zaatakować Obóz na Bagnie. I Bezi stara się znaleźć jakiś kompromis.

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 07 Maj 2014, 20:24:13 »
A może by tak, połączyć w misję pt "Ach te konwoje", Jedna część to ta twoja, a druga moja.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 07 Maj 2014, 20:24:13 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything