Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Wolna duskusja o Gothicu
Thor ibn Odyn Grom:
--- Cytat: DesertScream w 22 Kwiecień 2014, 20:25:12 ---1. W Gothic III jeżeli grałeś to powinieneś wiedzieć że magia runiczna zniknęła.
2. Jaszczuroludzie przybyli wraz ze smokami, bynajmniej tak myślę aby ich bronić, w Gothic III jest też parę nowych potworów np. Ogry,Rozpruwacze,Gargulec,Jelenie,Bizony,Lew,Nosorożec,Potwór,Schrat,Szabloząb,Szakal,Mumia,Demon. Tak więc parę ich jest w większości to w Gothic III gracz skupia się bardziej na orkach, ponieważ jest tam ich trochę :D .
3. W Gothic III jest coś takiego że nie trzeba naświetlać, moba/postaci którą chcesz uderzyć, dzięki temu możesz np jednym machnięciem miecza trzasnąć 3 wilki naraz.
--- Koniec cytatu ---
1.Chodziło mi, że nie ma czarów przemiany, no oprócz jednego, ale nie ma wyboru, jeśli nie ma w pobliżu zwierzaka.
2.Mi nie chodziło o potwory, które istnieją tylko w danej strefie (Nordmar, Varant), No i może się trochę żle wyraziłem, mi głównie chodziło, czemu wymienionych przeze mnie potworków nie było na kontynencie, trochę przekombinowałem.
3.No może i to jest trochę pomocne, ale żeby pokonać trolla, przynajmniej na początku musisz się ruszać, tak jak w II jest możliwość ataku w ruchu, za to w III musisz stać w miejscu, no i ataki często nie działają na większe potwory.
xNoZoMi:
--- Cytat: Thor Grom w 22 Kwiecień 2014, 21:51:46 ---1.Chodziło mi, że nie ma czarów przemiany, no oprócz jednego, ale nie ma wyboru, jeśli nie ma w pobliżu zwierzaka.
2.Mi nie chodziło o potwory, które istnieją tylko w danej strefie (Nordmar, Varant), No i może się trochę żle wyraziłem, mi głównie chodziło, czemu wymienionych przeze mnie potworków nie było na kontynencie, trochę przekombinowałem.
3.No może i to jest trochę pomocne, ale żeby pokonać trolla, przynajmniej na początku musisz się ruszać, tak jak w II jest możliwość ataku w ruchu, za to w III musisz stać w miejscu, no i ataki często nie działają na większe potwory.
--- Koniec cytatu ---
1. Przemiany w Gothic III i tak nie mają sensu według mnie, większość tych lepszych mobów na początku z którymi w zwarciu nie daje rade, biorę po prostu na dystans. Z trollem nigdy w Gothic III nie walczyłem w zwarciu zawsze na dystans go trzymałem.
2. Jeżeli chodzi ci o to że w Myrtanie nie było np Kretoszczurów i Olbrzymich Szczurów, to może nie było sensu ich dodawania. Po za tym może w Khorinis czy też w Górniczej Dolinie było ich naturalne środowisko, albo tylko tam występowały, a nie będą przecież specjalnie statkami, ich transportować aby na Myrtanie był nowy gatunek zwierzęcia.
3. Raczej atak trolla normalnie nie zablokujesz, według mnie to system walki w Gothic III jest bardziej nowoczesny i nawet fajny. Jednak z drugiej strony, fajne jest samodzielne celowanie bronią dystansową, bo np w Gothic II na początku z łuku/kuszy nie było co strzelać bo dystans był taki mały że nawet się nie opłacało.
Thor ibn Odyn Grom:
--- Cytat: DesertScream w 22 Kwiecień 2014, 23:15:47 ---1. Przemiany w Gothic III i tak nie mają sensu według mnie, większość tych lepszych mobów na początku z którymi w zwarciu nie daje rade, biorę po prostu na dystans. Z trollem nigdy w Gothic III nie walczyłem w zwarciu zawsze na dystans go trzymałem.
2. Jeżeli chodzi ci o to że w Myrtanie nie było np Kretoszczurów i Olbrzymich Szczurów, to może nie było sensu ich dodawania. Po za tym może w Khorinis czy też w Górniczej Dolinie było ich naturalne środowisko, albo tylko tam występowały, a nie będą przecież specjalnie statkami, ich transportować aby na Myrtanie był nowy gatunek zwierzęcia.
3. Raczej atak trolla normalnie nie zablokujesz, według mnie to system walki w Gothic III jest bardziej nowoczesny i nawet fajny. Jednak z drugiej strony, fajne jest samodzielne celowanie bronią dystansową, bo np w Gothic II na początku z łuku/kuszy nie było co strzelać bo dystans był taki mały że nawet się nie opłacało.
--- Koniec cytatu ---
2.Kretoszczury żyją głównie w jaskiniach, a tych nie brak w Myrtanie.
3.No łuk fajny, ale miecz jest nie do gry, no przynajmniej są finiszery.
xNoZoMi:
Może akurat Kretoszczury występowały tylko w Khorinis/Górniczej Dolinie. Z drugiej strony to nawet dobrze że jest taki system walki mieczem, bo jeżeli miał byś wyzwalać miasta, takim stylem walki jakim walczyłeś w poprzednich częściach to przesrane, pojedynczo każdego z osobna a tu połowa miasta się na cb rzuca.
Thor ibn Odyn Grom:
--- Cytat: DesertScream w 22 Kwiecień 2014, 23:15:47 --- Z trollem nigdy w Gothic III nie walczyłem w zwarciu zawsze na dystans go trzymałem.
--- Koniec cytatu ---
Tak mi się wspomniało. Jak w takim razie pokonałeś te 3 Trolle obok Faring, nie jest to łatwe, szczególnie jeżeli nie masz strzał co najmniej obalających, lub zaklęć podstawowych.
No, a może i miasta łatwiej wyzwolić, ale przed zwierzakami się za to obronić nie da, na początku to dość upierdliwe. <poirytowany>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej