Tereny Valfden > Dział Wypraw
Dzienniki demonologa I: Przebudzenie Zapomnianych
Mogul:
- Jak to?
Dragosani:
Dragosani wstał. Ot tak sobie, bez powodu.
- Mamy informację, gdzie się podziewa Grummol - zaczął. - Więc można albo po prostu wyruszyć tam i zaatakować. Zabić go. ÂŚwiat na pewno odetchnie po jego śmierci. Fakt, to rozkazał Nerhzul, ale co z tego, skoro i nam byłoby to na rękę? - zapytał retorycznie. - Po prostu po sprawie byś zignorował próby nekromanty do zwerbowania cię. Druga opcja... - kontynuował. - Możemy zawiązać... chwilowy sojusz z Grummolem, aby pozbyć się Narhzula. Jestem pewien, że niebieski orków nie będzie zachwycony tym, że jego... hm... szef? Były szef? Chce go zabić. Oczywiście to byłoby wybieranie między złem a złem... - zakończył. - To bardziej twoje, niż moje sprawy, więc decyzja i tak należy do ciebie. To tylko potencjalne strategie jakie możesz wybrać. Chyba, że masz lepszy pomysł. -
Mogul:
- Grummol jest zdrajcą, winny jest śmierci mojego ojca.
- W takim razie co robimy Mogul? Spytał Oczko. Khan również się podniósł, byliście gotowi do powrotnego wymarszu.
- Szykujemy się na wojnę.
Zadanie zakończone:Podsumowanie: Dwóch orków i wampir udali się na zbadanie świątyni, w której przetrzymywani byli ludzie. Nie dotarli tam bezpiecznie, bowiem spotkali Nocną straż. W trakcie walki Mogul wpadł w przepaść trafiając do jaskini w której znajdowały się jaja Zapomnianych. Oczko wraz z Dragosanim udali się do świątyni, lecz zostali zaatakowani przez matkę roju. W świątyni odbywał się tajemniczy rytuał, który w ostatniej chwili został przerwany. Na końcu swej podróży spotkali legendarnego orka Nerhzula, który wyjawił Mogulowi siedzibie jego starego przeciwnika Grummola.
Talenty:
Dragosani
Aktywność: 1 złoty talent
Opisy: 1 złoty talent
Walka: 1 srebrny talent
Bonus pieniężny: 250grz
Mogul
Aktywność: 1 srebrny talent
Opisy: 1 złoty talent
Walka: 1 srebrny talent
Bonus pieniężny: 200grz
Nawigacja