Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaginiona niewiasta

<< < (17/118) > >>

Nawaar:
- Więc, to pierwszy raz czyli to dopiero się zaczyna w sumie dobrze, że przybyliśmy dosyć szybko. Pozwól mi, że przeszukam ciało być może coś tam znajdę dotyczącego sprawcy, albo jakąś wskazówkę. Krasnolud podszedł do ciała, żeby je z bliska obejrzeć i rutynowo przeszukać kieszenie.

Isentor:
- Lezy tak jak go znalezlismy. Nikt nie przenosil zwlok, po krwi rozlanej dookola podejrzewam, ze jest to miejsce zbrodni.

//W kieszeni nieboszczyk mial worek z sola.

Nawaar:
// W księgach zakonu nie wiem nic o istotach astralnych i jak działa na nich sól, więc nie mogę stwierdzić co, lub kto go zabiło tak?.

Krasnolud, znalazłszy woreczek z solą zdziwił się. - Znalazłem woreczek z solą, ktoś wie do czego to mogłoby służyć?. I na, co komu sól o tak późnej porze?. Te pytania skierował do towarzyszy być, może Zariel wiedziała coś więcej na ten temat dlatego spojrzał się na nią drapiąc się, jednocześnie po brodzie.

Lucas Paladin:
- Skoro zabito go tutaj, znaczy, że podejrzanych należałoby poszukiwać gdzieś w okolicy oberży. - Lucas gorączkowo myślał - Gorn, mógłbyś popytać ludzi w okolicy? Czy nie słyszeli czegoś podejrzanego, nie dało im się coś we znaki? My porozmawiamy z Grubym i przekażemy Ci to, czego się dowiedzieliśmy.

Zariel:
- Sól to dość uniwersalny minerał, wykorzystywany jest w dziedzinach magii jak i zwyczajnie kuchni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej