Tereny Valfden > Dział Wypraw

Rodzinna waśń - Powrót pradziada...

<< < (4/26) > >>

Nawaar:
- Powiedz mi jacy dobrzy ludzie łączą się z potworem w ludzkiej powłoce?. Ojciec Kratosa jest nekromantą, ale widocznie jego pradziadek również zwłaszcza, że władał także innymi żywiołami. Człowiek w końcu może zachowywać się jak demon, jeżeli zniszczy wszystko i zabija jak leci, czy dobrego, czy złego człowieka, zwierzę. Tu chodzi o jego zachowanie.

//Dobrze zinterpretowałem?.

Mohamed Khaled:
Pradziadek... - Odezwał się głos za wami. Przed wami stała młoda, piękna elfka. Jedna z stróżów. Edward zawsze był chaotyczny. Wiem że źle postąpił - uśmiechnęła się uroczo - Więc pytajcie o co chcecie. Jestem jego żoną, wiem wiele...

//Było zaplanowane jej pojawienie :)

Rakbar Nasard:
- Słabe przede wszystkim. Spotkałeś kiedyś demona? Zastanawia mnie dlaczego w tym uczestniczą bandyci? Takie zlecenie powinno być, zdaje się, wystawione od służb ochrony państwa, a nie bandytów. Nie są przypadkiem ścigani listami gończymi?
Rakbar wyobraził sobie sytuacje, w której członkowie Bractwa ÂŚwitu dowiadują się, że ich król, któremu służą, jest nekromantą. Czy jego również chcieliby zgładzić? Elfka natychmiast wytrąciła go z zamyślenia.
- Jakie czyny ma na swoim koncie, że tak się go obawiacie?

Mohamed Khaled:
Nim jeszcze rodzina Cryosisów przybyła na tą wyspę... Albo inaczej. Nim rozpętała się wojna z Meanebem, ów Nekromanta miał swą prywatną siedzibę w górach. Kilka tysięcy demonów na swą wolę. Jednak pewnego dnia coś poszło nie tak, i jego specjalny oddział zginął bez śladu. Ów mag tak się wkurzył, że wymordował wszystkich swych sługusów, po czym zabił kilkuset mieszkańców wiosek niedaleko niego. To jednak nas nie martwi. Martwi nas to, że w chęci zemsty na swym synie, przyzwie go po czym zaczną wojnę. Z kolei ten zechce zemścić się na ojcu Kratosa. Więc wychodzi na to, że na wyspie będzie wojna trzech demonów. Jeden potężniejszy od drugiego...

Rakbar Nasard:
- Wątpię by bandytów interesował los mieszkańców jakichś tam wiosek. Jaki macie w tym cel?

// My idziemy w kierunku tych obozów, jesteśmy niedaleko, czy stoimy jak staliśmy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej