Tereny Valfden > Dział Wypraw
ÂŚledztwo - Poszukiwania czarnego klifu
Nawaar:
- Dziękuję. Krasnolud wszedł, do środka i się rozgościł, ale nie na tle żeby swoją krwią pobrudzić pomieszczenie. Zaczął opowiadać. - Więc, tak znalazłem po ciężkim trudzie lokalizację czarnego klifu. Dokładnie wiem gdzie są drzwi, oraz że mają na swoim podorędziu jakieś dziwne małe stworzenia. Nazywają się trablinami, lub coś takiego. Bardzo dziwne potworki z ostrymi pazurami i kłami, ale najbardziej zaskakujące jest, to że potrafią mówić ludzką mową. Sam z jednym z nich rozmawiałem, przez chwilę. Teraz będą złe wiadomości. Aby dostać się, do środka trzeba było znać hasło niestety nie potrafiłem od nikogo go uzyskać. Pytałem się nawet jednego z tych stworków oni też go nie znali, bo wpuszczali ich z własnej woli, czyli jest ich więcej. Tak wyglądała zaistniała sytuacja. Teraz czekał, na reakcję Georga.
Canis:
Gosposia przyniosła:
1x 0,5l. wódki
1x 0,25l. słodkiej wody
1x 0,1l. alkoholu do dezynfekcji.
- Dobra nie marudź. wypij zdrowo wódki, jak przystało na krasnoluda, jak skończymy popijesz wodą z cukrem i będzie ci lepiej. - nie pytając się wziął flachę i wlał ci do ust niemało przytrzymując byś czasem nie wypluł, po czym jak gosposia się ładnie ubrała w skąpo ubraną pielęgniarkę, wraz z gospodarzem oboje użyli umiejętności medyk pozszywali pozalepiali, polali alkoholem na rany, piekło jak diabli, zaczęli oblepiać bandażami i innymi pierdołami. Gdy skończyli miałeś ładnie starannie zabandażowaną nogę i odpowiednio poprzerabiane w nodze.
- Teraz wody z cukrem, mama zawsze tak radziła. Później jak już wrócisz do siebie, walnij jedną miksturę lecznicza, albo dwie jak chcesz, co ci się szybciej rana zagoi i możesz dalej pełnić służbę. Odnośnie zadania, nadal nie powiedziałeś mi gdzie jest klif i jak tam dotrzeć, a tego miałeś się dowiedzieć, abym mógł zebrać ekipę i posprzątać. Mówili gdzie jest hasło? Od kogo je dostać? Cokolwiek?
Nawaar:
Krasnolud dawno nie miał tak dobrej opieki. Mimo, że rzeczywiście bolało, to wódeczka robiła swoje a ból mijał. Następnie wypił wody z cukrem, nigdy wcześniej o takim sposobie nie słyszał, ale mamuśka musiała wiedzieć lepiej. - Najpierw chciałem podziękować, za opiekę. Dowiedziałem się gdzie jest klif i skąd uzyskać hasło. Kharim przypomniał, sobie wszystko czego się dowiedział, od człowieka i zaczął podawać informację. - Więc, tak a wschodniej części wyspy, w okolicach kolonii karnej, rozprzestrzeniają się wielkie klify. Da się tam zauważyć czarną półkę skalną, delikatnie obniżoną i pozostaje taką mimo wschodu i zachodu słońca, za nią leci dróżka w dół, a po jej lewej stronie są metalowe drzwi na zasuwkę. Mi udało się, tam dostać mimo mroków ciemności dużo szczęścia mi odpisało wtedy. Co do hasła, to wiem że każdy bandyta czytał jakiś list, a w tym liście napisane jest hasło, do wejścia. To wszystko, co wiem na temat hasła.
Canis:
- A widzisz! Dobrze się spisałeś. Czytałem ten list i jeszcze jeden gość... który mi go przyniósł... czekaj czekaj... Rakbar Nasard chyba. No nic, pamiętaj o zakupie mikstur leczniczych, a tu twoja nagroda. - Wręczył ci mieszek i pomachał na pożegnanie.
//Niestety, przejrzałeś tylko jedno z ciał bandytów, nie sprawdziłeś ciał trablinów, więc trochę grzywien ci odpadło...
Wyprawa zakończona!
Opis: Kharim Kazama aep Gorem dostał proste zlecenie do wykonania, uzyskać informacje na temat położenia oraz sposobu wtargnięcia do lokacji "Czarny Klif". Początkowo napotkał trudności ze zdobywaniem informacji, lecz później spotkał rabusia, który ich mu udzielił (po zdjęciu płaszcza). Rabuś zorientował się kim jest wykonujący wyprawę i wysłał swoich podopiecznych by samemu uciec (odbyła się walka z dwoma bandytami). Po walce Kharim wyruszył w kierunku klifu gdzie uzyskał ostatnie informacje oraz stoczył walkę z trzema tablinami. W ostatniej walce został ranny lecz powróciwszy do zleceniodawcy Georga Hertlinga, rany zostały opatrzone. Rany są bolesne i zalecono spożycie mikstury leczniczej by przyspieszyć leczenie ran.
Nagroda od Georga: 75 Grzywien
Znalezione: 10 grzywien przy jednym z ciał bandytów
Talenty:
Kharim Kazama aep Gorem - Kharim Kazama aep Gorem
Aktywność: 1 złoty talent
Opisy: 1 brązowy talent
Walka: 2 srebrne talenty
Bonus pieniężny: 225 grzywien
Isentor:
Kharim Kazama aep Gorem zamienił 1 złoty talent na 3 brązowe.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej