Tereny Valfden > Dział Wypraw

Ballada o Hemis

<< < (9/21) > >>

Adaś:
Otrząsnąłem się tak szybko, jakbym dostał z liścia w pysk. Zbudziły mnie rozmowy na tyle wozu, niestety nie dany był mi twardy sen.  A do tego leżałem na ramieniu Gordiana i jakby tego było mało, pół mojej twarzy była obśliniona. Nie wspominając oczywiście ramienia kolegi( <ignorant>).
Usadowiłem się jakoś równiej, przetarłem twarz rękawem, no i oczywiście musiałem poprawić szybkość swojego myślenia. A każde dziecko nawet wie, że najlepsze na to są magiczne eliksiry! Więc nie pozostało mi nic innego, jak tylko wyciągnąć flaszkę zabraną od Domenica. Odkorkowałem, pociągnąłem łyk po czym powiedziałem chowając ją  z powrotem na miejsce. Otrzepałem się, strzeliłem sobie raz w pysk po czym przemówiłem do Gordiana:
-Ja ręce umywam, jestem tu tylko aby służyć moją wiedzą i ewentualną inną pomocą. Więc decyduj co robimy.-Na chwilę przerwałem, aby się przeciągnąć i kontynuowałem-Jeśli jedziemy dalej, to idź spać ja będę powozić, ewentualnie mogę trzymać wartę, jeśli rozbijemy obóz.

Gorn Valfranden:
Ma racje, decyduj,jeśli zostajemy też będę pełnił warte,jeśli nie prześpij się,poradzimy sobie.

Gordian Morii:
-Mamusi wam nie trzeba? Takie duże chłopy, a rady potrzebują. - odparłem całkowicie ignorując lepiące się od śliny ramię.
-Melkiorze, zapytałbym co twe elfie oczy widzą w tym mroku, ale znając życie jest to takie samo gówno jak to, które widzę sam. Zjedźmy z tego szlaku i stańmy gdzieś aż zacznie świtać. Potem będziemy jechali dalej.
//: Dajcie mi czas do czwartku, bo mam lekki zapierdol na studiach i średnio wyrabiam. Od czwartku możemy napierdzielać po 10 stron na godzinę.

Hagnar Wildschwein:
//Co z koniem, co ze światłem, gdzie kto siedzi, co robi? Jesteście trochę zmęczeni, nie jest najcieplej, ale też nie zamarzacie.

Zatrzymaliście się. Sprytnie odszukawszy kawałek względnie twardego gruntu ustawiliście wóz. Niebo zasnute było chmurami, księżyc ledwo przebijał się przez ich majestat.

Gorn Valfranden:
//ja stałem na warcie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej