Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wysypisko
Adaś:
Wszystko działo się tak szybko, spokojnie się podkradałem do stosu kiedy nagle mnie przyćmiło. Ewidentnie dostałem fangę w nos i to nie byle jaką. Zaćmiony poczułem jak ktoś ciągnie mnie za fraki, następne co pamiętam jak się kulałem z jakiegoś pagórka. Kiedy na dobre się ocknąłem przede mną stał ładnie wpieniony Ruhad. Zaczął mi prawić jakieś kazania, coś tam o wplątywaniu się czy jakoś tak. Dokładnie nie pamiętałem bo jeszcze wcześniejsza fanga dawała mi się we znaki. Lecz klęcząc tak przed Ruhadem, nagle zobaczyłem coś ciemnego w jego ręce. Był to jakiś nie znany mi model pistoletu, pewnie dość drogi i nie zawodny. No ale był wycelowany w moją twarz, a Ruhad dalej przemawiał. Zaczynałem powoli rozumieć co mówi, odzyskując pełną świadomość, w końcu kiedy skończył mówić powoli zaczął odchodzić.
-To ja już chyba sobie pójdę.-Powiedziałem trochę nie pewnie, nie wiedząc czego się spodziewać. W szczególności że na pewno nic już tam nie zdziałam, bo jak mówi stare przysłowie „Jeden Adaś dupa, gdy krasnalów kupa!”
Powoli zebrałem się w sobie i wstałem, nie pozostawało mi nic innego jak się po drodze obmyć i zdać sprawozdanie Domenicowi
Hagnar Wildschwein:
Wyprawa zakończona!
Wybacz mi liniowe-nie-liniowe zakończenie, ale jak dobrze wiesz była to wyprawa oparta na takim powiedzmy "common sense" i pobawieniu się w szpiega. Bardzo podobał mi się Twój sposób podejścia do sprawy, ciekawe pomysły i świetnie opisy. Z aktywnością trochę gorzej, ale wiem, że inaczej być nie mogło. Sam też odpisywałem kiedy akurat znalazłem chwilę. Podoba mi się też, że nie rzuciłeś się heroicznie na hordy przeciwników (lub też nie!) i potrafiłeś odpuścić kiedy niektórzy, a znam takich, chętnie poszliby się połamać.
Nagroda z zadania:
100 grzywien
Rezerwacja miejsca w kontynuacji (o ile będziesz chciał)
No i bonus + talenty:
Aktywność: 1 brązowy talent (25 grzywien)
Opis: 1 złoty talent (100 grzywien) +1 złoty talent (rasowy)
Isentor:
//Dla kogo te talenty?
Hagnar Wildschwein:
No jasne, że dla mnie jako dla prowadzącego. Chyba kpisz żebym przyznał jedynemu graczowi na wyprawie.
Adaś:
Nagroda z zadania:
100 grzywien
Rezerwacja miejsca w kontynuacji (o ile będziesz chciał)
No i bonus + talenty:
Aktywność: 1 brązowy talent (25 grzywien)
Opis: 1 złoty talent (100 grzywien) +1 złoty talent (rasowy)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej