Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wysypisko

(1/15) > >>

Adaś:
Nazwa wyprawy: Wysypisko
Prowadzący wyprawę: Hagnar Wildschwein
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Posiadanie musku(mięsień mózgu)
Uczestnicy wyprawy: Adaś
-Wskaż mi tylko na mapie, gdzie to dokładnie a wyruszę od razu.-Powiedziałem do krasnala, wyciągając zza pazuchy kawałek lekko zniszczonej mapy. Co prawda pierwszej świeżości ona nie była, ale najważniejsze że spełniała swoją funkcji. Tak więc, kiedy ją wyciągnąłem i rozłożyłem na stole, spojrzałem uważnie na krasnala.

Hagnar Wildschwein:
- Jak żem godał, potrzeba mi informacyji o Chylicy Dolny i Górny. Kto sołtysem był, ile luda i takie rzeczy..- powiedział spokojnie krasnolud.  -Tukej w Ekkerund bym szukał, najpewniej w..- zaczął wymieniać.

Rada Niedźwiedzia
Jest to bogaty budynek, frontonem przypominający pałac. Wejście okraszone jest dwiema
kolumnami, a na ścianach powiewają gobeliny z herbem miasta. Wewnątrz znajdują się
głównie niewielkie pokoje, w których przechowywane są zbiory dokumentów i rozporządzej.
Główna sala natomiast opatrzona jest w wiele krzeseł i stołów, przy których obradują
przedstawiciele każdej z dzielnic.

Biblioteka miejska
Biblioteka zawiera wszelkie pisma, zwoje i dokumenty, które udało się zachować przez lata
istnienia Ekkerund. Poza przepisami i kwestiami szkoleniowo-historycznymi znajdziemy
tutaj też ciekawe i inspirujące dzieła, które może i mijają się z prawdami znanymi większości
istnień, ale kto nie chciałby wraz z Mirianem de la Foi zwiedzić Księżycowego królestwa
Zaginionego Muchomora?

Adaś:
-Dobrze, więc pierw udam się do tej biblioteki.-Rzekłem, chowając niepotrzebnie wyjętą mapę. Co prawda była ona dobra w każdej sytuacji. Na przykład odnalezieniu najlepszych bordeli na Valfden, no ale w moim przypadku nie była teraz mi użyteczna. Schowawszy ją zza pazuchę, powiedziałem do Domenica:-Jeśli to tyle to wyruszam od razu. Do zobaczenia!
Skończywszy ostatnie zdanie, odwróciłem się na pięcie, po czym skierowałem swe kroki, w kierunku drzwi wyjściowych.

Isentor:
//Rozumiem, że zamykamy za niezgodność z zasadami?

Hagnar Wildschwein:
//Adaśko, weź posta popraw.
"Nazwa wyprawy:
Prowadzący wyprawę:
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie:
Uczestnicy wyprawy:"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej