Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Saddam Husajn
Gonzo:
Jako przykładny chrześcijanin i katolik (nie śmiać sie ) uważam karę śmierci za niepotrzebne zło. Tylko Bóg daje życie i TYLKO Bóg może je odbierać. taka jest prawda, każdy ma prawo do życia, nawet taki drań i łajdak, jak Hussajn. Poza tym zabijając go skrócili mu męki. A co to za kara bez cierpienia (niekoniecznie fizycznego) skraca mu się cierpienia! Więc wyjątkowo nie ma PzDrO :[.
Wrath:
Zgadzam się z Gonzem i Reinmar'em jak powiedział Gonzo "Tylko Bóg daje życie i TYLKO Bóg " i ma racje. Hussajn miał prawo żyć dalej chodź zrobił tyle okropnych rzeczy.
Jakby go wsadzili do najgorszego więzienia na świecie dali mu roboty drogowe czy coś i wtedy by miał męki a tak to szast prast koniec cierpienia.
Dla mnie nienormalne jest to że na większości stron internetowych gdzie można oglądnąć film z egzekucji i ludzie to oglądają co jest nienormalne jak można z własnej woli oglądać czyjąś śmierć?
Sir_William:
--- Cytuj ---ÂŻaden człowiek bez względu na przewinienia jakie popełnił nie zasługuje na śmierć.
--- Koniec cytatu ---
DODO, nawet Jezus mówił, że kara śmierci nie jest złą karą. Wszystko sprowadza się do słuszności wykonania wyroku. Jeżeli takie rzeczy byłyby naciągane - oczywiście, jest to złe. Jednak kara jest w pełni zasłużona.
--- Cytuj ---Tylko Bóg daje życie i TYLKO Bóg może je odbierać
--- Koniec cytatu ---
j/w
--- Cytuj ---Jako przykładny chrześcijanin i katolik (nie śmiać sie ) (...) Poza tym zabijając go skrócili mu męki. A co to za kara bez cierpienia (niekoniecznie fizycznego) skraca mu się cierpienia!
--- Koniec cytatu ---
Także jestem katolikiem. Jednak to co prezentujesz w ogóle mija się z Twoim racjami wyznawanymi w naszej religii. ÂŚmierci mówisz NIE, zaś bólowi, masakrze i zgrzytaniu zębów TAK? Mogę odwołać Cię do ewangelii, najlepiej Mateuszowej i przekonasz się, że Chrystus NIE JEST PRZECIWNY KARZE ÂŚMIERCI.
--- Cytuj ---Hussajn miał prawo żyć dalej chodź zrobił tyle okropnych rzeczy.
--- Koniec cytatu ---
Jak to sobie wyobrażasz? Zakłada rodzinę i żyje długo i szczęśliwie...
Sami wiecie jak umarł Stalin i Lenin - w WIELKICH męczarniach. Teraz smażą się w piekle. Prawo zawsze miał, jednak mija się to z naszymi celami. Tak samo jakby dziecko zabrało dziecku zabawkę, a Ty skinął jedynie na nie palcem i poszedł dalej. Nie można pochlebiać takich zachowań, ba - trzeba je właśnie potępiać. Podobnie stało się z dyktatorem z Iraku.
aleks194:
Też się ciszę że on nie zyje ale czy to był on nic nie wiadomo pewien człowiek porównał dwa zdjęci Husajna przed powieszeniem kiedy go złapali i jezcze za nim go złapali. Nie kleji mu się parę rzeczy i chyba ma rację to mógł być sobowtór Saddama, a to znaczy że żyje, albo umarł ze szczęśliwego zbiegu okoliczności.
Ret Sam:
Nie wiem czemu, ale było mi go żal... Gdy oglądałem ten filmik... Myślę, że kara śmierci była dla niego zbyt surowa. Mogli zamknąć go w więzieniu a nie wieszać. Nie wiem dlaczego poprostu nie spodobalo mi się to. Z drugiej strony popełnił tyle zabójstw, tyle wojen... Już nie wiem co mam myśleć. Stało się to stosunkowo dawno, a jednak dalej coś czuć...
--- Cytuj ---Tylko Bóg daje życie i TYLKO Bóg może je odbierać
--- Koniec cytatu ---
Popieram...
--- Cytuj ---Jak to sobie wyobrażasz? Zakłada rodzinę i żyje długo i szczęśliwie...
--- Koniec cytatu ---
Siedzi w celi....
PS. Mój 200 post
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej