Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Saddam Husajn

(1/5) > >>

Arkhan:
Witam...

Otóż każdy kto włączył dziś rano na TV lub spojrzał do netu na jakiś portal informacyjny, to mógł się doczytać wieści o śmierci Husajna o godzinie 4.00 nad ranem czasu polskiego przez powieszenie.

Co o tym sądzicie? Czy to było dobre? Jedno jest pewne, dla kurdów sprawiedliwości stało się zadość. Wielu irakijczyków i nie tylko tak pałałą nienawiścią do Husajna, więc jego śmierć dla nich to była norma, niema czemu się dziwić....

Jeżeli chodzi o mnie, to powstrzymam się od wypowiedzi, gdyż mam mieszane uczucia............

Z wyrazami szacunku...

Edit : /

Dowód na śmierć Husajna - http://www.liveleak.com/view?i=b3a00b5684

Crisis:
Ja się bardzo cieszę, że Saddam Husajn został powieszony. Za to co on robił mieszkańcom Iraku i swoim sąsiednim państwom to zasłużył na śmierć już wiele razy... Był to jeden z największych i najbrutalniejszych dyktatorów po Wojnie i rozpadzie Związku Radzieckiego. Teraz w Iraku będzie się działo, ponieważ dla Bojowników Husajn będzie męczennikiem i zamachy na wojska Koalicji będą częstszym zjawiskiem i w związku z tym zginie więcej żołnierzy Stanów Zjednoczonych jak i innych państw sprzymierzonych (w tym Polska).
Jedna ważniejsza szycha Al-Kaidy mniej i to jest dobra wiadomość dla wszystkich.

Pozdrawiam

TOOL:
Oczywiście że mu się należało, gdyby nie on nie zginęło by bardzo dużo ludzi w wojnie plus tych których zamordował. On zabił naszych rodaków walczących za honor naszego państwa, chodź nie potrzebnie tam pojechali. Wszyscy w Irkau powinni się cieszyc w sylwestra, ponieważ wtedy będą mieli dwie rzeczy do świętowania, czyli nowy rok i zniszczenie okrutnego dyktatora. Czasami myślę że u nas w państwie powinna byc kara śmierci, ale nie może byc, to wbrew konstytucji UE.

Metztli:
Ja również uważam że śmierć Husajna była konieczna. To był potwór bez serca, życzyłam mu żeby zginął w cierpieniach. Nie wiem czy na szubiennicy cierpiał, ale sądze że było to dość upokarzające zginąć w ten sposób...i dobrze! Najgorsze jest to że w Iraku żyją ludzie którzy go popierali, teraz zapewne rozpęta się tam straszliwe piekło...

Arthas:
Muszę wam przyznać rację, Saddam Husajn, za całe zło, które wyrządził tylu ludziom został należycie skazany na śmierć przez powieszenie. Cóż, myślę, że śmierć przez powieszenie jest bardzo upokarzająca i haniebna, jednak taki człowiek, jak Husajn nie zasługiwał na nic lepszego. Mam nadzieję, że śmierć dyktatora nie będzie przyczyną kolejnych walk i wojny, a jego zwolennicy nie będą się mścić na swoich wrogach, jednak to chyba niemożliwe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej