Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa do Mirty - przebudzenie upiora.

<< < (10/27) > >>

Canis:
- Ja jestem cały, tylko na kogoś wpadłem, wybacz. - Powiedział nie wiedząc że przygniótł Juliana...

- Uhmpfhg! Moje kopyto! - Zawył myśliwy - niemego nim ruszać... złamane jak nic...

- To zapewne pierwszy poziom Dracońskich tuneli... - Zgadywał Canis.

//Panuje całkowita ciemność. Las który jest wokół i drzewa na cmentarzu powodują całkowitą ciemność w tunelu, nie widzicie niczego poza... poza niczym.

Aurius:
-Na płomień Zartata...Illumina! Magiczne słowa zadziałały i młot paladyn rozświetlił obszerny krąg wokół jego postaci. Tak Aurius mógł iść nie potykając się o nic i odnaleźć towarzyszy.

Canis:
Wszyscy byli blisko siebie, tunel jest szerokości 5 metrów i wysokości 2,5 metra. Dziura która powstała jest szerokości 5 metrów i takiej samej długości. A więc mniej więcej koło o promieniu 2,5 metra. Końca korytarza nei widac ani z jednej ani z drugiej strony. Nic nie słychać.

Myśliwy ma złamaną nogę nie może się poruszać.

- Albo go odprowadzimy jakoś do wioski albo będziemy musieli go nieść... - Powiedział zmartwiony Canis...

//Co robicie?

Aurius:
-Jak go wyniosę na górę to ciężko będzie zapewnić bezpieczeństwo. Choć mieszkańcy mówili że zwierzęta pouciekały z okolicy. Tutaj wcale nie musi być lepiej, a niosąc go jeden z nas może odnieść poważniejsze rany. Sądzę, że powinno się go przenieść na górę.

Canis:
- Przydało by mu się jakieś usztywnienie nogi... - Powiedział patrząc na złamaną, wygiętą z lekka nogę Myśliwego. - około 2,5 metra wysokości... Musiał byś się Auriusie przemieścić, a my z Julianem byśmy ci go podali... albo razem z nim byś się przeniósł, a my z Julianem zrobili byśmy lekkie rozeznanie. - Powiedział i szukał jakiejś pochodni na ścianach i znalazł jedną wcale nie w tak złym stanie. wziął , wziął dwa kamienie, które razem z nami wszystkimi także posypały się i wzniecił ogień na nasączonym nafta płótnie, owiniętym wokół drewnianej pałki.

- Z pewnością Dracońskie tunele... na ścianach są inskrypcje w Dracońskim...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej