Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa do Mirty - przebudzenie upiora.

<< < (11/27) > >>

Aurius:
-Nie masz tam może jeszcze jednej pochodni? Paladyn przeszedł się kawałek dalej i znalazł akurat kolejną. Ta akurat wydawała się wypalona, lecz nie do oświetlania miała służyć. Aurius przykucnął przy myśliwym. -Canis poświeć no trochę. Przy tym świetle zakonnik ułożył odpowiednio nogę i usztywnił, aby nic poważniejszego się nie stało. -Dobra, teraz mogę go zabrać na górę. Spróbujcie mi go podać. Wolę nie ryzykować przemieszczenia z innym człowiekiem. Jeszcze ta ziemia wyżej zawali się pod nami znów. - wyjaśnił paladyn. Chwilę potem przemieścił się na samą górę, na obrzeża dziury przez którą wpadli.

Canis:
- Dobra Julian sprawdźmy co to za tunele i co tu zastaniemy... maszyneria albo bestie... coś musi tu gdzieś być... - Powiedział i ruszył z pochodnią do eksploracji tuneli...

//Aurius:

Po przemieszczeniu się wraz z Myśliwym na powierzchnię spojrzałeś na całą okolice. Cały cmentarz niemal się zapadł, takich dziur jak te w które wpadliście pojawiło się kilka. w zasięgu wzroku naliczyłeś 4 poza tą waszą. Ponad to, twoja umiejętność "Intuicja" dała o sobie znać. Poczułeś energię magiczną, lecz nie jesteś w stanie sprecyzować w jakiej odległości... na pewno nie dalej niż 50 metrów...

Julian:
- Kurwa mać. Kolejna wyprawa i kolejna przymusowa lekcja latania.
Otrzepałem się z piasku i powiedziałem do towarzysza.
- Idź przodem, ja będę pilnował tyłów.

Aurius:
Aurius położył myśliwego nieopodal opierając go o jakiś w miarę trzymający się nagrobek. Poczuł energię magiczną gdzieś w okolicy. Rozejrzał się po okolicy. -Illumina. Młot paladyna znowu zaświecił pokazując nieco otoczenia.

Canis:
//Aurius:

Gdy odstawiłeś myśliwego i rozświetliłeś okolicę, rozejrzałeś się. Przez parę minut nic nie zauważyłeś. Po paru minutach usłyszałeś jak reszta stalowej kraty runęła o glebę, a obok wejścia na cmentarz zobaczyłeś trzech ciągnących się jak gluty z nosa Zombie. Z oddali wydawali wrogie, złowrogie oraz przerażające odgłosy. Myśliwy wpadł w Panikę zaczął krzyczeć.

Są w odległości 15 metrów od ciebie.

3x Zombie

Julian i Canis... przemierzając tunele zauważyliście, że na ścianach, tam gdzie jeszcze nie popękały i nie pozarywały się ścianki są obrazki. W pewnym miejscu Canis się zatrzymał, zobaczył idealny pas piktogramów.

- Ciekawe... Co ty o tym myślisz Julianie?

Po chwili kontemplacji poczuliście coś... wasza umiejętność "Intuicja" dała o sobie znać...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej