Tereny Valfden > Dział Wypraw

Doprowadzić sprawy do końca - Ansir

<< < (73/105) > >>

Zeleris Flamel:
A tymczasem na górze Zeleris, całkowicie nieświadom obecności poniżej strasznego "uuu!" Meaneba, krzątał się po zrujnowanej osadzie, co polem bitwy była niedawno. Słyszał oczywiście jak wściekły Aragorn wydaje wyrok na pechowego elfa. No cóż, wyrok sam w sobie nieco... naciągany. Bo niby jak to ma być sprawdzane? No i w ewentualnej bitwie na tych ziemiach elf też ma nie rzucać zaklęć "bo zakaz"? Dracon prychnął tylko. Nie wtrącał się jednak, gdyż w gruncie rzeczy nie była to jego sprawa. Zagadanie do Malavona też w sumie byłoby pozbawione sensu. Dlatego też postanowił zastosować się do rady nieznanego mu zakonnika, który nazywany był Canisem, ale Zeleris o tym nie wiedział, i sprawdzić nieco teren, na wypadek obecności niedobitków. ÂŻeby było szybciej i "bo tak" wzniósł się w powietrze i przeleciał nad wioską, wypatrując jakichkolwiek oznak aktywności mutantów. Czasem lądował, aby sprawdzić jakiś zakamarek ruin.

Devristus Morii:
Elf czekając aż zrosną się jego kości, dzięki miksturze gnatozrost, przysłuchiwał się rozmowom za otwartymi drzwiami między Isentorem i Meanebem.

Isentor:
//W ruinach.

- Z trudem odparliście bunt podsycany przez Lithana. Naprawdę myślisz, że będziecie w stanie mierzyć się z armią demonów ściągniętych na Marant z najdalszych czeluści otchłani? Nadal jesteś tym samym, młodym głupcem, którego pozostawiłem w Myrtanie.
- Nie zapominaj, że ten głupiec już dwukrotnie uwięził Cię i nawet raz pozbawił życia.
- I co Ci to dało? Nadal jestem wśród was, o wiele potężniejszy niż kiedykolwiek. Kostka dusz uczyniła mnie bogiem! Bałeś się tej mocy, odrzuciłeś ją. Mało brakowało a straciłbyś życie. Wszystko dla głupich ideałów i dobra królestwa. Już wkrótce jedyne czym będziesz władał to jałowe pustkowie, zaś Twoimi poddanymi będą sterty kości.
- Znajdę sposób, by Cię pokonać i tym razem!
- Głupcze...

//Powierzchnia
Leczycie rany.

Wojska Atusel: 44 piechota, 46 konni.

Canis:
// Zdaje mi się że 24h minęło a więc już jakoś wyleczeni...? (Ja i Mogul)

Isentor:
//Minęło niecałe 10 minut od tego zdarzenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej