Tereny Valfden > Dział Wypraw
Doprowadzić sprawy do końca - Ansir
Isentor:
//W ruinach.
Isentor skierował dłonie w stronę ostatniego wynaturzenia.
- Iaesh qiash xugro izani!
Podmuch tchnienia śmierci buchnął z dłoni maga w stronę mutanta materializując na zgniliznę jego gruby pancerz, skórę, wnętrzności, a nawet kości.
- Oczekuje raportu sytuacyjnego Gunsesie!
wynaturzenie mutacji 0/6
//Powierzchnia
Obie armie kotłują się w szaleńczej walce.
3/10 wynaturzenie mutacji
10/460 pomiot mutacji
Wojska Atusel: 80 piechota, 52 konni.
Elrond Ñoldor:
Elrond podbiegł do Devristusa, wyciągnął większą miksturę leczniczą i podstawił mu pod usta. Okazało się, że czarodzieje jednak nosili ze sobą mikstury uzdrawiające.
Gunses:
- Isentorze - podszedł Gunses do Króla - Stan grupy 4, jeden nieobecny, dwóch rannych. Devristus jest w stanie krytycznym, te monstra porozrywały mu podbrzusze, wnątrzności i miednicę. Podałem mu moją krew doustnie i bezpośrednio na rany, Elrond podaje mu teraz mikstury lecznicze. Sam Elrond dostał cios w klatkę piersiową, jak widać jakoś daje radę, prawdopodobnie wypił mikstury. Aragorna nigdzie nie ma, nie wiem gdzie przepadł. Ja i Ty jak widzę bez szwanku.
Elrond Ñoldor:
- Kamienny pancerz, kamienny pancerz... najlepszym przyjacielem maga - mruczał pod nosem, gdy wlewał Devristusowi miksturę do ust. Trochę wylał na rany.
- Trzeba go do uzdrowicieli. Tutaj może dostać zakażenia, wykrwawić się i kipnąć.
Malavon:
Armie przeciwnika topniały, tak samo niestety jak i sojuszników. Elfi mag postanowił wyeliminować kolejne większe zagrożenie. Już raz jego zaklęcie podziałało, więc teraz miał pewność. Skierował swoje dłonie w stronę wynaturzenia. De'Vir skupił swoją moc, uwolnił jej odpowiednią ilość i dodał do tego słowa. -Anoshu izosh ruash! Wokół mutanta uformowała się kula wody, uniemożliwiając mu ucieczkę. Mag całkowicie skupił się na podtrzymaniu zaklęcia. ÂŻadne lądowe stworzenie nie mogło wytrzymać długo pod wpływem tego czaru.
Magia wody - Kula wody
3/10 wynaturzenie mutacji (jedno w zaklęciu)
10/460 pomiot mutacji
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej