Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Twój wybór obozu

<< < (20/73) > >>

S@tur@s:
Bez apelacyjnie Nowy Obóz. Na początku został bym sobie kretem popracował w kopalni jakiś rok albo 2.Za uzbieraną rudę (troche zawsze dało by się zwędzić oprócz tej ze skromnej wypłaty) poszedł bym na naukę
walki bronia jednoręczną u Corda.Z tego co mówi nam Kosa w Nowym Obozie Lee przyjmuje praktycznie tylko tych którzy znają sie na bitce więc mając odpowiednie szkolenie od Corda zostałbym Najemnikiem.Być może jeśli oddałbym jakieś specjalne zasługi obozowi,Magowie Wody zgodzili by się mnie przyjąć na ucznia co było by dla mnie juz całkowitym spełnieniem marzeń.

Inne zalety Nowego Obozu:

-Nikt ci nie mówi co masz robić , nie jesteś zastraszany
-Dość silne ufortyfikowanie (jedyną małą bramę do obozu łatwo dało by się zabarykadować a tama stanowi
coś w stylu muru obronnego skąd mozna byłoby razić wroga z wysokosci,no i najlepsi wojownicy w całej kolonii :) )
-Obóz posiada własną kopalnię (to nic że niemal wszystko konfiskują Magowie).

No i najważniejsze nikt z Nowego Obozu NIGDY nie pogodził sie ze swym losem i wszyscy chcą się wydostać z tej przekletej Kolonii Karnej,a nie tak jak zrezygnowani,pyszni i próżni Magnaci ze Starego Obozu!!

KapitaIwan:
Ja bym dostąpił zaszczytu przyłączenia się do obozu bractwa na bagnach. Są tam przecież najlepsi wojownicy w tej grze.  No cóż stał bym się później demonem  

Tiw:
Ja starałbym się dostać do Nowego Obozu, ponieważ jest to dosyć dobra miejscówka, a ochrona jeszcze lepsza. W Starym Obozie nie zniósłbym braku swobody, a w sekcie bandy świrów  

Beliar1:
Każdy z obozów ma swoje zalety i wady.W starym obozie można zostać strażnikiem  lub magiem i pracować dla gomeza który tylko chce ródy w nowym obzie jest troszke luzu i można zostać szkodnikiem lub magiem tam nikt nie goni za bryłkami ródy a i jest możliwość po obijania się znaczniej niż w starym obozie gdzie są twarde zasady.W sekcie można zostać świątynnym strażnikiem co też ma swoje zalety ponieważ ma się dostęp do wiekszej ilości ziela.W starym obozie dostosowujemy się do walki bronią białą w nowym obozie jest tak samo tylko w sekcie jest inaczej ponieważ tam dominuje magia.Teraz zależy kto co lubi ja osobiście wybrał bym Stary obóz ponieważ lubie otwarte starcie z przeciwnikami ( orkami ) a i w tym obozie można zaopatrzyć się w kusze i miecz blizny co daje nam wielką przewage nad orkami.

Pozdrawiam Beliar1

Hillel:
Zdecydowanie Nowy Obóz. Po prostu lubię ten klimat, który tam panuję na każdym kroku - taki buntowniczy, liberalny. Poza tym jego lokalizacja jest bardzo fajna. Góry, który zawsze zapewniają naturalną ochronę przed zwierzętami i wrogami. No i ten najczęściej powtarzany argument, czyli NPC. Tych z Nowego Obozu lubię zdecydowania najbardziej, a ciężko wymienić tylko jednego. Po prostu swoje chłopaki...
I to również z NO związane są najfaniejsze misje w Gothicu I. Chociażby ta ze zbieraniem kamieni ogniskujących, albo z odbiciem kopalni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej