Tereny Valfden > Dział Wypraw
Ostatnia Wieczerza
Nocturn:
- ÂŚciany z powietrza nie wyczaruję, ale mogę stworzyć mgłę, która ukryje nas przed wrogiem. W tym czasie moglibyśmy wznieść jakąś prymitywną palisadę lub barykadę. Może nam się również przydać w razie ucieczki.
Elrond Ñoldor:
- Przepraszam, a kto powiedział, że mogę wyczarować tylko taką jedną?
Aurius:
-Mgła się przyda, jednak jak powiedziałeś raczej od odwrotu. Zombie to nie jest przeciwnik na tyle myślący, aby wiedzieć czy wchodzić w mgłę czy nie, więc nie ma sensu ukrywać budowy. - zwrócił się do młodszego z magów. Potem paladyn spojrzał na Elronda.
-Nie znam waszych ograniczeń w tej sprawie. Sądziłem, że jakieś są. Jeśli potrafisz więcej to tym lepiej.
Elrond Ñoldor:
- Jestem Arcymagiem. Bez odpoczynku, prawie że na raz, mogę wyczarować sześć takich ścian.
Zeleris Flamel:
Zeleris przez cały czas usilnie starał się nie wyśmiać "dowodzącego" Auriusa.
- Dobrze by było, abyś utworzył ze ścian coś w rodzaju... hm... leja, z jednej strony. Inne strony można zamknąć barykadą, lub kolejnymi ścianami. No, ale wracając do leja... Zombie, czy co tam będzie szło będzie parło przez zwężające się wejście, gdzie nawet kilka osób będzie mogło prowadzić skuteczną obronę. Ja mogę latać nad wrogiem i zasypywać go zaklęciami. W tym przewężeniu właśnie, gdzie będzie się kotłowała chmara zombie nawet jedno mogło będzie poradzić kilku - zaproponował mając nadzieję, że wyraził się na tyle jasno, aby być zrozumiałym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej