Tereny Valfden > Dział Wypraw
Krwawe hordy I - Prolog
Hagmar:
- Heshar anash grishil! Skupienie, słowo. Myślą wytworzył ognisty płomień, formując go za pomocą pirokinezy i telekinezy w coś na wzór ognistego bicza. Smagnął nim czterech ochroniarzy i natychmiast rozproszył zaklęcie. Ci zajęli się ogniem i natychmiast spłonęli. Dracon zsiadł z konia i dobył swoich mieczy. Dpadł do bandyty ucinając mu łapy i ciął po gardle, jucha bryzgała z rozerwanych tętnic. Drugiego ściął krzyżyjąc miecze w X gdy ten nań szarżował. Trzeci bandyta został rozcięty od jaj po gardło.
//Na mnie nie działa kara nocna :P a mam 4 finiszery
0 x Ochroniarz
15 x Bandyta (dwóch ogłuszonych na kolejny post)
6 x Wilk
Aurius:
Reakcja Aurius na ugryzienie była natychmiastowa. Potężne uderzenie całą powierzchnią tarczy. Wilk odleciał na kilka metrów w tył. Nim ten zdążył się jeszcze pozbierać, rycerz cisnął swoim mieczem w leżącego drapieżnika. Ostrze wbiło się głęboko w brzuch zwierzęcia. Zakonnik nie mógł jednak tracić uwagi. Drugi wilk już na niego leciał. Aurius cofając się stracił na chwilę równowagę i upadł, jednak to mu nieco pomogło. Rozochocony wilk rzucił się na niego, a zakonnik zasłonił część ciała tarczą. Zwierzę wylądowało praktycznie na osłonie, dzięki czemu rycerz zsunął drapieżnika bardziej w stronę nóg, a wtedy z kolei używając siły obu dolnych kończyn wykopał go w przeciwną stronę.
0 x Ochroniarz
18 x Bandyta (dwóch ogłuszonych na kolejny post)
5 x Wilk
Mogul:
//: jak napisałem jest -2 finiszery. Jeden z powodu temperatury, drugi z racji, że jest noc. Nie wiem czemu Aragorn pisze, że musi być poniżej 30 stopni, by wliczać kare za temperature. W zasadach jest wyraźnie napisane, że temperatura musi być poniżej zera. Jest gdzieś z minus trzy.
Nocturn:
Nocturnus wypowiedział kolejną inkantację, tym razem znacznie potężniejszego zaklęcia.
- Izipash ipush huoshan!
Ogromna błyskawica uderzyła w grupkę przeciwników. ÂŁącznie ucierpiało trzech bandytów.
12 x Bandyta (dwóch ogłuszonych na kolejny post)
5 x Wilk
Hagmar:
Aragorn skupił moc i powiedział:
-Heshar anash grishil! Pokierowany telekinezą płomień trafił w w bandytów.
9 x Bandyta
5 x Wilk
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej