Tereny Valfden > Dział Wypraw

Kurwy, wino i domino!

<< < (12/28) > >>

Adaś:
Adamus bez problemowo zrozumiał spojrzenie Zelerisa. Zbyt długo go znał, aby nie móc się z niego odczytać. No ale co było poradzić, jeśli można było sobie ułatwić robotę to grzechem nie skorzystać. A ostrożnym i tak trzeba być.
-Szczerze to nasza spółka potrzebuje wszystkiego. ÂŻe tak powiem jesteśmy wielobranżowi.-odpowiedział na pytanie sułtana-Ale w tym momencie przydałaby się nam karawana. Dałoby się coś poczynić w tym kierunku?

Hagmar:
- A oczywiście. Mam transport wina który musi dotrzeć do Dress. To tuż przy granicy z Torreno.

Zeleris Flamel:
Wszystko szło jakoś zbyt dobrze, więc Flamel podejrzewał, że już niedługo będą mieli poważne kłopoty. Tak dla równowagi. Ale na to jeszcze przyjdzie czas.
- Cóż za szczęśliwy zbieg okoliczności - skomentował wieść o szykowanej karawanie. - Ale ciekawi mnie jedna sprawa, sułtanie. Jaki masz interes w pomaganiu nam? - zapytał wprost. - Wszak prezent powitalny zapewne tani nie był, a i po coś zostaliśmy tutaj wezwani - dodał. Może było to nieuprzejme, ale jakoś nie wierzył w dobroć serca i bezinteresowną hojność grubaska.

Hagmar:
- Obrażasz mnie, moje kobiety, wino i wielbłądy oraz moje miasto śmiąc podważać mą gościnność i bezinteresowność! Człowiek chce ugościć przyjaciół swoich przyjaciół i co? Spotyka sie z brakiem szacunku!

Zeleris Flamel:
Oburzenie sułtana raczej było zaskakujące. Bezinteresowność była czymś, co było raczej rzadko spotykane na Valfden i resztkach kontynentu. Może tutaj było inaczej. Zeleris nie chciał dalej obrażać władcy tego miasta. Jego straż miała pewnie dużo ostrych narzędzi. Skłonił lekko głowę, w czymś co można było uznać na ukłon.
- Racz wybaczyć, sułtanie. Nie było to moim zamiarem. Tam skąd pochodzę bezinteresowność jest rzadsza niż... - Pora na pochwałę. Grubi sułtani to lubią. Chyba. - Niż wino wyborniejsze i kobiety piękniejsze, niźli spotykane w tym mieście. Tutaj, jak widać, mieliście większe szczęście. -

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej