Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zachodni most straceńców.
Mogul:
-Sam pomyśl, umocnimy i naprawimy fortyfikacje mosta. Nie wiadomo kiedy jednak tamci wyściubią nosa z ukrycia. Myślałem nad czekaniem tutaj, lecz wtedy więcej ich się zbierze. Suma sumarucośtam wychodzi na to samo.
Hagmar:
Uploaded with ImageShack.us
Niebieskie kropki - wy
Czerwone - wrogowie
Dragosani:
- Cały teren jest raczej płaski, lekko zalesiony, więc jego wykorzystanie raczej odpada. Podobnie jak atak frontalny - stwierdził Dragosani. - Zbyt mało nas, aby takie coś mogło się powieść. Według mnie powinniśmy wywabić ich, zmusić do ruszenia na nas. Niestety nasz styl walki... odbiega nieco od formacji stosowanych przez wojaków wspomnianych przez staruszka. To raczej wyklucza zastosowanie ich taktyki. Musimy więc się przygotować. Elrond, ile bagien byłbyś w stanie wytworzyć? Albo o jakim największym zasięgu? No i czy znasz jeszcze jakieś użyteczne zaklęcia, które zmniejszyłoby ich przewagę? Ty - zwrócił się do ochotnika na zwiad obozu wroga. - Sparda, tak? Widzę, że nosisz szatę, jak Elrond. Jakie znasz zaklęcia? - wypytał magów. - Do tego trzeba będzie nieco naprawić umocnienia. Możemy... ee... wykorzystać ciała poległych. Zawsze to dodatkowa masa przy barykadach.
Mohamed Khaled:
Jestem z tobą. Chodź by do końca życia. Nie jesteśmy psami, które będą uciekać. Albo wrócimy zwycięsko, albo zginiemy honorowo! - powiedział z odwagą w głosie. Nie miał zamiaru uciekać, lecz też nie miał zamiaru ginąć!
Ja jestem po stronie ... niczyjej! Plan Mogula jest dobry. By zaatakować od frontu.. Lecz mniejsze szanse na przeżycie. Natomiast plan Elronda także jest dobry. Lecz także słaby punkt. To co że umocnimy most? Przecież oni w tym czasie zbiorą wojsko przeciw nam... Trzeba się na coś zdecydować - popatrzył na Mogula. Ty jesteś dowódcą.. Decyduj! I tu odezwał się Dragosani. Ja? Tak Sparda - upewnił go. Jakie znam zaklęcia? Nie dużo... Jestem adeptem magii.. od niedawna.. na razie znam: Podmuch ognia, Granat Magmy. To drugie dało by radę natychmiastowo zabić, lecz sądząc że nasi wrogowie mają lepsze zbroje od nas, to niewiele zdziałam... - oświadczył. Ciała poległych? Na niedużo się zdadzą.
//Talenty to ja mam (srebne), lecz funduszy brak na naukę :(
Mogul:
Ork zacisnął pięści. Nie podobału mu się korzystanie z ciał poległych. Nie mieli wyjścia jednak.
-Zostajemy na moście.
//: ja się pomyliłem z tym frontalnym, a za późno było na modyfikacje xd
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej