Tereny Valfden > Dział Wypraw
"My jesteśmy krasnoludki..."
Hagmar:
Miałeś rację, do pasieki było niedaleko. Zbliżałeś się do granic polany i ujrzałeś płot i bramę. Bramy pilnowali dwaj ludzie z całą pewnością nie była to ochrona przybytku, wyglądają na lekko pijanych.
Korag:
Nawet jeśli załatwię tych dwóch kozojebców, to któryś na pewno zdąży podnieść alarm. Jako, że krasnolud nie wiedział ilu ludzi może być jeszcze w pasiece, postanowił spróbować podstępu. Zsiadł z kuca i ukrył go w krzakach, wodze przywiązał do drzewa. -Módl się, żeby nic cię nie zeżarło.- powiedział do swojego wierzchowca. ÂŚciągnął też swój płaszcz, zwinął go i schował w torbie przy siodle. Wziął głęboki oddech, wyszedł z krzaków i podszedł do "strażników" tak by go widzieli. -Aha! Ludzie! Z nieba żeście mi spadli, z pięć godzin już spieprzam przez las!-
Hagmar:
Ludzie popatrzyli na siebie, potem na ciebie. Nie wyglądałeś na byle biedaka, bo jaki biedak nosi kolczugę prawda? Nieznajomi byli podpici i prawdopodobnie najarani. Aaa ktoś ty i czego che? My tu interes mamy! Precz mi stąd! Odparł jeden z nich przepitym głosem.
Korag:
-Spokojnie!- krasnolud zatrzymał się -Dopiero co uciekłem z Ekkerund, dałem w ryj jakiemuś paniczykowi, a ci od razu za miecze! Nie wiecie, jak trudno uciekać w taki stroju.- wysapał -Ja oczywiście pościg zgubiłem.- dumnie wypiął pierś -To jak? Przepuścicie? Mam trochę złota, może interesik się jakiś ubije...-
Hagmar:
Hahah! I dobrze tym kurduplom! Bez obrazy. Choćcie. Jeden z strażników zaprowadził Cię na teren pasieki. Kilkadziesiąt uli, skromny dom pszczelarza, magazyn i coś na kształt stodoły tyle że spalonej. (pewnie razem z właścicielem). Przed domem spał sobie jeden ze zbirów, wprowadzono Cię do sporej izby gdzie przy stole siedziało dwóch typków, jeden z paskudną blizną na twarzy.
Kto to? Spytał.
Przypieprzrył szlachetce w ryj to go powiesić chcieli w Ekkerund. Uciekł i...
Ty durniu! Przecie to szpieg może być!... Zara... znam te symbole na kolczudze. Toć to rycerzyk z Bractwa. Wpadłeś gnoju. Bandyci wstali od stołu dobywając mieczy.
3xZbiry
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej