Autor Wątek: Przyczajony browar, ukryty miód  (Przeczytany 17208 razy)

Description:

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Przyczajony browar, ukryty miód
« Odpowiedź #120 dnia: 31 Styczeń 2013, 22:42:55 »
- Nie... Za brzydki.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 01 Luty 2013, 10:40:04 »
Mogul! Edzio! Yarpen! Diomedes! Mordy wy moje! Co wy tu robicie? Spytał przyjaźnie Aragorn uradowany ze spotkania. Siedzimy tu tydzień i nawet nie ogarniamy jaka jest data, czuje się jak po kacu, mam tylko stalowy miecz i sto grzywien. Ktoś mi powie co ja tu robie i czemu ostatnie co pamiętam to wyprawa po jakieś informacje? Wszyscy patrzyli się dziwnie na Aragorna, jakoś nikt nie kwapił sie powiedzieć mu że od roku nie żyje...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 01 Luty 2013, 10:40:04 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 01 Luty 2013, 11:28:13 »
- Nie żyjesz od roku - wyszczerzył zęby w uśmiechu. - A przynajmniej stare baby na rynku takie ploty szerzyły.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 01 Luty 2013, 12:12:56 »
A tu masz swojego testamenta. Brodacz wręczył papier draconowi, papier był autentyczny, pieczęć, charakter pisma też się zgadzały. Wydawało się że Aragorn zaraz wybuchnie i zacznie rozwalać otoczenie, na szczęście zmiażdżył tylko gliniany kubek. Ja tego nie pisałem, na pewno nie potraktowałbym tak Zeyfara. Gdzie ten kutas?
Nie wiadomo. Są inne złe wieści. Był pogrom magów... Gildia Magów spalona i ograbiona. Gunses nie żyje, zajebała go kuzynka Zefcia Victoria Jakaśtam. Dhampirzyca.
Kurwa... Jakim cudem Gunses dał się... Nie uwierze w to dopóki nie zobacze ciała. Co z dziećmi?
Zeyfar zanim zaginął zdążył wywieźć je do Matsumo.
Dobra... co z Zgromadzeniem? Ostatnie co pamiętam to to że potwierdziłem iż wrócili.
Wybite raz a dobrze, ale ludzie którzy ich popierali nadal żyją i cieszą się że nie żyjesz. Stracili sporo ale i zyskali. Twoi sojusznicy... cóż. Sabat się rozpadł, Kruki zdradziły bo przyjęły zlecenie na Cadacusa. Renfri straciła K'efir, załamała się po Twoim zgonie. Miałeś piękny pogrzeb, taki o jakim opowiadałeś. Co jeszcze? Z dobrych wieści... zająłem się twoim domem.
A forsa?
Nie ma. Ten kto podrobił testament zadbał o to byś w razie ożywienia nie miał nic. Ale wiesz... nadal masz skrytki i linie kredytową w Ekkerund.
Wiem. Ehhh.
Dracon smutnął w chuj.
Zapłacą mi za to... A teraz napijmy się za... po prostu urżnijmy się w trzy dupy.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 01 Luty 2013, 12:24:28 »
Drago, który od jakiegoś czasu był skrajnie zamyślony i miał wszystko co go otacza w głębokim poważaniu w końcu otrząsnął się z rozważań. To co ujrzał w wyobraźni każdego by wyrwało z zamyślenia. Przetarł oczy.
- Muszę przestać pic byle jaką krew... - mruknął. Po znalezieniu wioski, oraz karczmy, wampir wślizgnął się jakoby wąż do środka, wraz z kompanią. Widok wielkiej, czarnej jaszczurki,palącej ziele i grającej w karty z w miarę normalnym człowiekiem jakoś go nie zdziwił. Nie takie rzeczy się widziało. Oczywistym było, że Czarny to Aragorn. Lub raczej ktoś, kto podawał się za Aragorna. Dragosani z natury był krętaczem, szczególnie po zmartwychwstaniu, więc oceniał innych podłóg siebie. Sprowadzało się to do tego, że nie zaufał Czarnemu.
- Aragorn... - stwierdził, uśmiechając się. - To chyba niemożliwe, ale zbrzydłeś jeszcze bardziej - ocenił.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 01 Luty 2013, 12:25:50 »
-Zdrówko w pizde jebaną jego mać! Miał dosyć jak na razie, trzeba było się naprawdę nawalić.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 01 Luty 2013, 12:34:37 »
Severus. Czy raczej aep Dragosani an Thor von Cyric, wampir czystej krwi pogromca Kagana. Bohater mający swoją ulicę w stolicy a mieszkający w dzielnicy biedoty. Cześć przyjacielu.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 01 Luty 2013, 12:37:59 »
- Widzę, że w końcu zacząłeś czytać encyklopedie - odparł złośliwie Draguś. Wyciągnął dłoń do dracona. Dość małą w porównaniu do szponiastej łapy czarnego gada. - Doszły mnie słuchy, że zginąłeś straszliwą śmiercią. Już ci lepiej? - zapytał tonem troskliwej mamusi.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 01 Luty 2013, 12:44:55 »
Dracon odwzajemnił uścisk. Jak widać lepiej. Choć wolałbym pamiętać więcej. Chwycił kufel piwa i wychilił całą zawartość.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 01 Luty 2013, 12:52:11 »
- Hmm... Mówisz, że nic nie pamiętasz... - Kochany Sevuś uśmiechnął się podstępnie i potarł brodę jakoby stereotypowy czarny charakter, knujący coś. - To chyba muszę ci przypomnieć, że jesteś mi dłużny tys... dwadzieścia tysięcy. - Uśmiechnął się ponownie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 01 Luty 2013, 12:56:41 »
Spierdalaj. Akurat pamiętam że od nikogo nic nie pożyczałem. Ale możemy pogadać o tym na zewnątrz. Słonko tak ładnie świeci. Odparł równie złośliwie.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 01 Luty 2013, 13:02:49 »
// Sam wcześniej ustaliłeś, że jest Hemis jeszcze ;P

- I cały misterny plan poszedł w pizdu... - burknął wampir. - No ale wychodzić nie będziemy. Załatwianie takich spraw przy wsiokach byłoby nie na poziomie... ee... - Powiódł wzrokiem po szkaradnym ciele dracona. - Cywilizowanych osób.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 01 Luty 2013, 13:46:38 »
Nagle ziemia zatrzęsła się. Na chwilę. Ale poczuł to każdy. Na całej wyspie. Po sekundzie już wszystko było jak dawniej.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 01 Luty 2013, 13:54:26 »
Co do kurwy... ostatnim razem gdy było trzęsienie ziemi odkryliśmy Ekkerund. Teraz co? Miasto pełne urodziwych dziewek? Spytał retorycznie Aragorn. Wybacz że zepsułem Ci zabawe Drago.

//Ale tu w doline gdzie jest wioska mamy marantową wiosne, czytać posty. Taki majnd fak.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 01 Luty 2013, 14:06:35 »
Wstrząs był zaskoczeniem. Drago przed upadkiem uratował się podparciem się o stół.
- I teraz nie sądzę, aby miało ono naturalna przyczynę. To byłoby zbyt proste, a z doświadczenia wiem, że takie przypadki rzadko kiedy maja proste i logiczne wyjaśnienie. A już na pewno nie, na wyspie, która aż ocieka magią - stwierdził. - Teraz i tak nie mamy możliwości, aby dowiedzieć się co to było...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 01 Luty 2013, 14:41:58 »
Teoretycznie mamy. Gdy byłem w Tinrilecie tamtejsi mnisi zaglądali w czas i przestrzeń za pomocą pewnych ziółek i grzybków. Ciekawe doświadczenie. Co prawda nie mam grzybków ale i po ziółkach można się odpowiednio nastroić. Dracon uśmiechnął się.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 01 Luty 2013, 15:10:00 »
- Jako Magi Ziemi mogę z całą stanowczością zadeklarować, że drżenie nie jest wywołane ruchami płyt tektonicznych, wyspa nie stoi na styku takowych. Także wybuch wulkanu nie mógł wpłynąć na naszą wyspę. Z katastrof naturalnych pozostaje  jedynie uderzenie meteorytu, lubią celować w pojedyncze wyspy. Ale to też nie to. Drżenie było zbyt krótkie i nie towarzyszyły mu lamenty konających... Jakaś magia musiała maczać w tym palce - powiedział znad kufla. Jego słowa były przepełnione mądrością.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 01 Luty 2013, 15:22:20 »
Hmm... chodźcie, mam pokój na poddaszu. Tam to rozważymy tylko weźcie wspomagacze piwne miodowe i inne.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 01 Luty 2013, 15:45:53 »
Elrond zabrał alkohol i pieczone.
- Tak nawiasem, Aragornie, co ty tutaj robisz z tym rekrutem?

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 01 Luty 2013, 16:44:55 »
Adamus w między czasie kiedy wszyscy rozmawiali z Aragornem, on witał się z ojcem. Rozmowa ta była dla niego bardzo przydatna. Otóż Roydil dowiedział się, że również i on zginął ,w krótkim czasie po Aragornie. Ponadto dowiedział się jeszcze paru ważnych rzeczy. Choć to co działo się po śmierci dracona nie pamiętał, bo miał podobny zanik pamięci co baron. I to wcale nie było spowodowane zbyt dużą ilością wypitych trunków.
Kiedy tylko skończył rozmawiać z Yarpenem, udał się do reszty towarzyszy, kiedy usłyszał pytanie jakiegoś podstarzałego maga. Zbliżył się jeszcze o krok i powiedział w kierunku starca podkreślając ostatnie dwa słowa:
My również chcielibyśmy wiedzieć Panie adepcie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 01 Luty 2013, 16:44:55 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything