Autor Wątek: Przyczajony browar, ukryty miód  (Przeczytany 17158 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Przyczajony browar, ukryty miód
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Styczeń 2013, 01:51:53 »
Elrond machnął ręką, odganiając od siebie natarczywość Diomedesa. Nie miał wszak piersi, a w tym momencie tylko one i oczywiście miód, mogły mu osłodzić ciężką przeprawę w mrozie i zamieci. Miód znalazł, wlał w siebie, klepnął młodziutką dziewkę w jędrny tyłeczek. Słodziutki pisk był ukojeniem dla jego skalanych hałasem karczmy uszów. Mrugnął zalotnie. Szkoda tylko że nie było pozytywnej odpowiedzi.
Wzruszył ramionami i poczłapał do Diomedesa.
- Opowiadaj. Gdzieś był kiedy Cie nie było. Coś robił jak byłeś i kiedy stwierdziłeś, że lepiej jak Cię nie będzie. Kolejność dowolna, możesz zacząć od tyłu na wspak.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 30 Styczeń 2013, 13:20:51 »
Ja nie ufam nikomu kto zarabia więcej ode mnie Dragomirze, więc się nie martw. Znałem tę suke z widzenia... Zeyfar znikł przed jej pojawieniem się, podobno został ranny i kuruje się w Tinrilecie, to inny wymiar tak a pro po. Sprawdziłem to, nie ma go tam. Więc albo łże zdradzając przy tym Tacticusa albo... Sam nie wiem. Ufam tylko Trójprzymierzu. Ehhh. Krasnolud westchnął. Sojusznicy Aragorna się wykruszyli bo skończyły się jego pieniądze i dobre słówka, będzie wściekły kiedy się dowie że przez rok to o co walczył zostało "sprzedane". Zostałem tylko ja, i resztki Sabatu.  Dla mnie zawsze nim będziecie. Dziękuję raz jeszcze przyjacielu. Szerokiej drogi i powodzenia. Gdybyś mnie szukał, potrzebował pieniędzy czy czegokolwiek, szukaj Volfganga Tarraka aep Olfunda w Banku Ekkerund. Powiedz mu że Smok wrócił.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 30 Styczeń 2013, 13:20:51 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 30 Styczeń 2013, 13:30:30 »
- Bywaj więc - powiedział Dragomir. Hierofant, Arcydruid Ankorvaatu wsiadł na konia i ruszył zachodnim traktem nie oglądając się za siebie ani razu.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 30 Styczeń 2013, 14:46:53 »
- Jakbyś zgadł, maleńki - odparł na zaczepkę niziołka Severus. Tak właściwie to głodny nie był, nie aż tak, aby wykorzystywać niewinne dziewczęcia. No, przynajmniej nie w tej chwili. Usiadł więc po prostu na ławie, obok towarzyszy. Wykrzywił wargi z nieco złośliwym uśmieszku, gdy zobaczył co wyczynia stary dziad.
- Stary zbereźnik... - podsumował przyjaźnie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 30 Styczeń 2013, 16:29:19 »
Yarpen tymczasem wrócił do kompanii bogatszy o ściśle tajne informacje, których utrzymaniu dla siebie nie sprzyjały garnce miodu i kufle piwa. Brodacz usiadł przy wspólnym stole z resztą kompanii. Jedzcie, bo przez trzy dni będzieta na sucharach, suszonej wołowinie i wodzie. Będziem szli przez mało znaną dzicz. Chuj wie co tam jest.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 30 Styczeń 2013, 17:20:04 »
-W końcu dlatego to nazywają dziczą, nie. - rzucił niziołek. Pociągnął znów z fajki i wypuścił niewielki obłoczek dymu. -Szczęście ci dopisuje, co Severusie? Trafiła się przygoda akurat w te ciemniejsze dni. Kiedyś miałem wątpliwą przyjemność spotkania jednego z was, książę mroku. Nie powiedziałbym, żeby to spotkanie wyszło komukolwiek na zdrowie...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 30 Styczeń 2013, 18:14:53 »
//Nie chcę się wcinać, ale jest styczeń czyli wiosna. A że jest 30 stycznia, także za dwa dni zaczyna się marantowe lato  ;[

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 30 Styczeń 2013, 18:17:25 »
//Nie chcę się wcinać, ale jest styczeń czyli wiosna. A że jest 30 stycznia, także za dwa dni zaczyna się marantowe lato  ;[

Krasnolud dał znak i kompania ruszyła tratkem na zachód. Była końcówka Hemis więc jedyny wąpierz w kompanii czuł się dobrze. Pierwszą oznaką że to będzie trudna podróż było to że zaczęło sypać śniegiem. I to mocno, choć Garir z Yarpenem mówili że ledwie pruszy. A należy nadmienić że dla ludzi była to niezła zamieć.

//Widzialność na jakieś 10m. Macie minus 2 finiszery z racji iż jest zamieć i mróz tak gdzieś -13 stopni

- Wiesz, wolałbym, abyś nie nazywał mnie "księciem mroku". Miło, że w końcu przejrzałeś na oczy i uznałeś moją wyższość, ale to trochę takie nie teges. - Pokiwał dłonią, aby pokazać, że jest to trochę nie teges. - I to naprawdę pasjonujące, co mówisz. Spotkałeś wampira. Brawo. Chcesz jakiś medal, czy coś?

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 30 Styczeń 2013, 18:24:37 »
-Bez krwi marudny jesteś jak kobiety z jej nadwyżką. - skomentował Blaze. Postanowił na tę chwilę odpuścić sobie rozmowę z wampirem i zająć się jedzeniem. Jakiś czas temu zamówił u karczmarza potrawkę z kaszą. Miał jedynie cichą nadzieję, że nie będzie to brązowa breja z wyłącznie kawałki tłuszczu i słoniny. Chciał zjeść, a nie oddawać posiłek tutejszemu psu.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 30 Styczeń 2013, 18:31:51 »
//Nie no spoko, skoro Aruś tak zatwierdził, ok, ale trzymajmy się może bardziej realiów, bo potem jak w lecie dwie trzy osoby się spotkają, które były ostatnio na zadaniach, to jedna będzie mówiła o mrozie, druga o upale a trzecia o zbieraniu grzybów jesienną porą (y)

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 30 Styczeń 2013, 19:53:44 »
// <facepalm> Gutek ma racje... jaki fail. Popierdoliło mi się nie wiem czemu. Ok TERAZ FABULARNIE MAMY OSTATNIE DNI DÂŁUÂŻSZEJ ZIMY I CAÂŁA WYPRAWA ODBYWA SIÊ ZIMÂĄ COBY JUÂŻ NIE MIESZAÆ.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 30 Styczeń 2013, 20:30:08 »
Diomedes nie odpowiadał. Elrond po jakimś czasie dopiero, spostrzegł, że jego rozmówca jest po prostu naćpany jakimiś środkami halucynogennymi i po prostu może nawet nie widzieć czarodzieja, będąc we własnym świecie.
- Chociaż mógł poczęstować... - skwitował i pokręcił nosem. Dopadł do jakiejś pieczeni i zaczął jeść.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 30 Styczeń 2013, 21:00:11 »
Trochę nieobecny wzrok Diomedesa w końcu zogniskował się na twarzy Elronda. Powoli zaczynało docierać do niego pytanie, jakie mu zadał, ale jakby wydobywające się powoli spod gęstych opadów mgły. Uczucie podobne do tego, kiedy ma się coś na samym końcu języka, a mimo odpowiednie wysłowienie się zdaje się być niezgłębioną sztuką tajemną lub kiedy sen na dziesięciu materacach zakłóca obcesowo perfidnie zalegające pod nimi ziarnko grochu. Nagle jednak w umyśle pojawił mu się zarys odpowiedzi, a że chwilowo nie miał się czego zaczepić, uznał, że warto będzie go wykorzystać.
- Szlajałem się po lasach samotnie. Głównie w poszukiwaniu, jak to tam mówili... Nirwany czy jakoś tak. Siedzisz w dziwnych pozycjach i wydajesz basowe mruczenie mając zamknięte usta i oczy. To podobno uduchawia, zanosi do szczęścia. Gdzieś tam wyczytałem, że ziółka mogą pomóc, to zacząłem je praktykować. Ale chyba zebrałem nieco nieodpowiednie... Z transu wybudziłem się akurat na tę waszą całą awanturkę.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 30 Styczeń 2013, 22:12:20 »
- Ja pierdole, stan nirwany? Porządna bitka by ci się przydała, a nie.

rozgrzewka na pięści Djumuś? ;>

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 30 Styczeń 2013, 22:13:47 »
Po całonocnej libacji w karczmie kompania wstała o dziwo rześka. Zjadłszy obfite śniadanie i ogarnąwszy swe zakazane mordy wyszli z karczmy i pieszo skierowali się na północ, w gęsty jak włosy łonowe dziewicy z klasztoru o zaostrzonym rygorze las. Pogoda dopisała, nie piździło aż tak bardzo a śnieżek padał równo z góry...

//Jest 12:00. -1 stopień

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 30 Styczeń 2013, 22:15:05 »
A ostatnimi elrondowymi słowami z wczoraj były:
- Głupoty. Szukanie usprawiedliwienia na ćpienie. Primo, każdy ma duszę, i nie trzeba się uduchawiać, sekundo, jeśli szczęście ma przynieść stanie na głowie i basowe mruczenie, do dziwki i karczmarze dawno by zwinęli interes. No ale z drugiej strony hasanie sobie po lesie zawsze jakoś oczyści organizm z tego mieszczańskiego szlamu do jakiego my, elfy, zostaliśmy przymuszeni - pociągnął z dzbanuszka, beknął porządnie zakrywając usta pięścią. Całkiem jak ktoś, kto elfa na oczy mógł nawet nie widzieć. Cała wielka asymilacja i podatność na zepsucie.
- A wiesz. Ponoć Gunsesa zaciukali. Taki wielki Wąpierz. No nie wierzę.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 30 Styczeń 2013, 22:23:41 »
Idąc przez las Yarpen postanowił uchylić rąbka tajemnicy (Smoleńskiej).
To co mówił Dragomir to prawda. Gunsesa zabiła członkini Kruków. Zdradliwa suka kurwa mać. Powiesiłbym ich co do jednego! Mieli pilnować Aragorna i co? Musimy zapierdalać po lesie w śniegu po kolana a najbliższy burdel jest 200km stąd! Poprostu pięknie kurwa!

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 30 Styczeń 2013, 22:28:51 »
- Ciekawe jakie łupy będą... - dodał szeptem.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 30 Styczeń 2013, 22:46:42 »
-Zajebiemy ich jeszcze ziomek! Za te męki zapłacą krwią, to będzie łup! Coś czuł, że w najbliższym czasie nie będzie nudno. Krasnolud zdenerwował się, co nie wróżyło nic dobrego... im wrogom.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 30 Styczeń 2013, 23:02:29 »
Xuash Upishil. Ash Qiaship! Padło w oddali, w stronę drużyny poleciało kilka strzał które na szczęście wbiły się w drzewa. Zza drzew wyskoczyło sześciu rosłych wojów i rzuciło się na zaskoczoną kompanie.

7xChuj wie kto.
//Jest 15:00
« Ostatnia zmiana: 31 Styczeń 2013, 14:44:12 wysłana przez Aragorn »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 30 Styczeń 2013, 23:02:29 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18