Tereny Valfden > Dział Wypraw

Oko za oko, ząb za ząb

(1/5) > >>

Mohamed Khaled:
Nazwa wyprawy: Oko za oko, ząb za ząb
Prowadzący wyprawę: Seltkirk z Gulety (Connor)
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: walka dowolną bronią [50%]
Uczestnicy wyprawy: Tkoron, Seltkirk, Elrond

Seltkirk po poinformowaniu przyjaciół, o wyprawię, czekał teraz pod stajnią miejską Efehidon na swych druhów.

Tkoron:
O początku wyprawy Frideric dowiedział się dosłownie na chwilę przed wyruszeniem, idąc szybkim krokiem w stronę stajni klął pod nosem na brak zorganizowania. Jednak zanim doszedł do czekającego Seltkirka złość wyparowała z niego zupełnie. Choć jeszcze niedawno wyrzekał na trudy i niewygody wyprawy, teraz był podekscytowany.
Kiedy dostrzegł adepta ognia podszedł do niego
-Nie spodziewałem się, że wyruszymy tak szybko, widzę, że twoja zemsta nie może czekać nawet chwili. Dobrze więc, Elrond pewnie zaraz dołączy i wyruszymy

Mohamed Khaled:
Oh witaj. - powiedział lekko zaskoczony. Przepraszam że tak niespodziewanie was poinformowałem, lecz to prawda. Nie zamierzam czekać długo z zemstą. Poczekamy na Elronda, i ruszamy. - dodał.

Elrond Ñoldor:
Nagle coś za nimi cicho pykło i w lekkej mgiełce pojawił się Elrond. Może nie był mistrzem teleportacji i nie mógł teleportować się wprost z Paktu, ale nieoczekiwane pojawienie się go wśród towarzyszy zawsze go jakoś bawiło. Może przez ich wyraz twarzy?
- Witam towarzyszy. Wyruszamy?

Mohamed Khaled:
Tak - powiedział z miną  <huh> po czym dodał - Szykujcie konie - i sam siadł na swego wierzchowca. Teraz gdy drużyna była gotowa, Seltkirk ruszył powolnym ruchem (konia) w stronę bram miasta. Po chwili odezwał się: - Czym zamierzacie walczyć? Bo raczej ten mag nie będzie sam. Ja ogólnie rzecz biorąc będę używał miecza - tu poklepał miecz - jak i magii ognia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej