Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic 5

<< < (7/13) > >>

KacperGraczPL:

--- Cytat: Suchoklates w 19 Sierpień 2013, 11:54:36 ---Gothic remake? z odświeżoną grafiką i w Polskiej wersji? czemu nie...?, jest już na YT pierwsza lokacja Gothica 2 przedstawiona przez jakiegoś fana na silniku graficznym CryEngine 3 i całkiem mu nieźle to wyszło jak na jedną osobę... ;), efekty dźwiękowe jak i grafika

Pokaz graficzny CryEngine 3 zaczyna się od 1:15
//www.youtube.com/watch?v=PwyHa7S_Jo0
Gothic prequel dwóch pierwszych części ?, jestem jak najbardziej za! :). 4 była failem lekkim chociaż za pierwszym razem jak ją odpaliłem nawet mi się podobała ale tylko jeden raz... ;p potem mi się nie chciało wracać do niej..., a dodatku Fall of Setariff tylko z ciekawości pyknąłem :), więc nie wiem czy dobrym pomysłem było by ciągnięcie dalszej fabuły z 4 części..., chyba że rzeczywiście PB pominęła by 4 część i zrobiła dalszą to by było spoko :)

--- Koniec cytatu ---
Bardzo dobry pomysł niech to powinno wyjść na konsole .

cancel:

--- Cytat: Suchoklates w 19 Sierpień 2013, 11:54:36 ---Gothic remake? z odświeżoną grafiką i w Polskiej wersji? czemu nie...?, jest już na YT pierwsza lokacja Gothica 2 przedstawiona przez jakiegoś fana na silniku graficznym CryEngine 3 i całkiem mu nieźle to wyszło jak na jedną osobę... ;), efekty dźwiękowe jak i grafika

Pokaz graficzny CryEngine 3 zaczyna się od 1:15
//www.youtube.com/watch?v=PwyHa7S_Jo0
--- Koniec cytatu ---

W mojej opinii, to co zrobił autor w tym filmiku, to profanacja Gothica. "Odświeżona grafika" w G2, to chyba ostatnia reforma tej gry, na którą bym przystał. To tak jakby np. gry z Amigi 'odświeżać' - tylko dla kogo? Dla metinowców?

--- Cytat: KacperGraczPL w 12 Wrzesień 2013, 14:20:05 --- Bardzo dobry pomysł niech to powinno wyjść na konsole .

--- Koniec cytatu ---

No akurat, dla amerykańskich nastolatków.

--- Cytat: Inferno w 24 Wrzesień 2012, 19:56:14 ---Więc jakiś nowy kontynent?
--- Koniec cytatu ---

Ale przecież w świecie Gothic, Myrtana jest jedynym kontynentem. Więc akcja gry musiałaby się odbywać znowu na 'starym kontynencie' albo ewentualnie na jakiejś wyspie. Dla mnie Gothic seria Gothic skończyła się na trzeciej części, a stworzenie kolejnej część tej gry, to czysta abstrakcja.

Ja kontynuację 'Gothica' widzę tylko w produkcjach pośrednio nawiązujących do tej serii, tj. Risen. Myślę, że twórcy powinni obrać właśnie taką drogę.

KacperGraczPL:

--- Cytat: Grand90 w 22 Wrzesień 2013, 08:21:20 ---W mojej opinii, to co zrobił autor w tym filmiku, to profanacja Gothica. "Odświeżona grafika" w G2, to chyba ostatnia reforma tej gry, na którą bym przystał. To tak jakby np. gry z Amigi 'odświeżać' - tylko dla kogo? Dla metinowców?

No akurat, dla amerykańskich nastolatków.

Ale przecież w świecie Gothic, Myrtana jest jedynym kontynentem. Więc akcja gry musiałaby się odbywać znowu na 'starym kontynencie' albo ewentualnie na jakiejś wyspie. Dla mnie Gothic seria Gothic skończyła się na trzeciej części, a stworzenie kolejnej część tej gry, to czysta abstrakcja.

Ja kontynuację 'Gothica' widzę tylko w produkcjach pośrednio nawiązujących do tej serii, tj. Risen. Myślę, że twórcy powinni obrać właśnie taką drogę.

--- Koniec cytatu ---
Gothic nie powinien się skończyć na 3 a to była bardzo zabugowana . I to był Gothic tylko że ci z Piranii mieli popaprańców z JoWood .

cancel:

--- Cytat: KacperGraczPL w 22 Wrzesień 2013, 11:04:17 --- Gothic nie powinien się skończyć na 3 a to była bardzo zabugowana .
--- Koniec cytatu ---

Chciałem tylko zaznaczyć, iż napisałem, że: "Dla mnie seria Gothic skończyła się na trzeciej części" - więc jest to moja subiektywna opinia, niemniej nie bezpodstawna. Ewentualnie mogli go zakończyć jakimś dobrym dodatkiem. Poza tym, uargumentuj tezę, dlaczego, 'nie powinien się skończyć na 3', bo ja to zrobiłem w moim pierwszym poście w tym temacie.

Gothic3, jak na ekstensywną grę nie był tak bardzo zbugowany. Dzisiaj pewne oficjalne pacze, łatki rozwiązały mniejsze i większe problemy techniczne w grze. Zaiste nie wiem jakie to ma znaczenie w kontekście nawet tej frywolnej dyskusji. 

--- Cytat: KacperGraczPL w 22 Wrzesień 2013, 11:04:17 --- I to był Gothic tylko że ci z Piranii mieli popaprańców z JoWood
--- Koniec cytatu ---

Co było Gothikiem? Risen? Ciekawe...

Xvier aep Deler:
Jeśli chodzi o kontynualcje gothicka to ciągle mówicie o kontynuacji fabuły a co byście powiedzieli na prequel??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej