Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (1711/1739) > >>

TheMo:

--- Cytat: Gunses Cadacus w 24 Luty 2017, 09:50:48 ---Uważam, że Rada jeżeli ma istnieć, to niech zostaje wybierana przez Drago z najaktywniejszych graczy, którzy tylko pod warunkiem pracy na tyle sprawnej na ile pozwala im życie osobowe/zawodowe, będą otrzymywali specjalny przywilej. Nie wiem, dać im tytuł książęcy na czas pracy w Izbie -.- (joke.). Po co się ludzie zgłaszają teraz do Lordów. Chyba tylko po hajs i obiecaną gminę, którą dostaje prawie każdy na odejściu. Robota łatwa, napisać coś o sobie w temacie ze składaniem kandydatury, potem już nie trzeba się specjalnie udzielać, a projekt? Przecież to nie mój projekt, nie mi na nim zależy, więc czemu to ja mam ślęczeć i go poprawiać? Ze te marne kilka grzywien za które pracuję? Bicz plis. - sądzę, że takie podejście miał kiedyś nie jeden lord w Izbie.

Kiedyś rolę Izby lordów i Rady królewskiej pełnili GM. Pewnie było tego mniej (określenie nowych umiejętności walki, nowa mechanika gry, nowe podejście do czarów). Wtedy sytuacja była inna, bo większość Mistrzów Gry to byli przywódcy organizacji i projekty musieli sami pchać do przodu bo tak zależało im na tym.
Kto wie, może dobrym sposobem byłoby teraz włączanie do grona lordów osoby, nad której projektem pracujecie. Bo jeżeli to nie jest projekt całej izby tylko gracza z zewnątrz, to nikt tego nie kontroluje albo nie zagrzewa do pracy. Poza tym, jeżeli w trakcie pracy nad projektem wychodzą jakieś niedociągnięcia, to zainteresowany (gracz, który zgłosił projekt i na czas rozważania go przez Izbę jest jej członkiem) zaraz to naprawi, nie będzie trzeba czekać, aż zrobi to któryś z lordów, którzy mają lepsze zajęcia niż siedzenie i poprawianie nieswoich projektów.
Kto wie, może i dobrym pomysłem byłoby określenie przez Drago konkretnych celów na dany tydzień. Zalatuje korpo, ale cóż, kiedyś Isentor wiedział co robimy, zanim zaczęliśmy robić. Jestem pewien, że widzisz wszystko Drago i masz czas na zapoznanie się ze wszystkim, bo nie jest to trudne przy tak znikomej ilości graczy, ale nie wiem jak wyglądają obrady w Izbie. Zakładam jednak, że nie wpadasz tam powiedzmy w poniedziałek i nie mówisz:
- okej, mamy ten projekt od tygodnia, w kolejnym tygodniu należy zrobić to i to - zrobione? Hajs u Lucka. Nie zrobione? Sorry, idź na żebry. Bo od lordów nie wymaga się, by opracowywali własne przedstawione przy kandydowaniu projekty. Wymaga się, aby sprawnie podchodzili do projektów graczy.

--- Koniec cytatu ---

Rada powinna być. Po to mamy trójpodział władzy. Co do hajsu i gminy to nie pamiętam kiedy ktoś to dostał.
Danie dostępu autorowi projektu na czas jego trwania? Dobry pomysł. Tym bardziej, że z tym ślęczeniem nad projektem Gutek ma racje. Ktoś robi na odpierdol i lordowie muszą potem poprawiać jego robotę :/.
Kolejne terminy? Już mamy plan działań i tego się trzymamy. Już w poprzednim poście napisałem, że nie wszystko da się zrobić szybko.
Pozostaje jeszcze kwestia wyborów do rady. Ja wybory do kadencji zostawiłbym tak jak jest, a w trakcie kadencji Drago mógłby (i nawet powinien) wywalać nieaktywnych i na ich miejsce brać nowych.

Dragosani:
Tak jak teraz chcę zrobić. Thema i Rakbara chciałbym widzieć w Izbie, więc może nawet oni nie musieliby kandydować. Ale oczywiście z ich postem w wyborach wyglądałoby to "ładniej".

Gunses:

--- Cytat: TheMo w 24 Luty 2017, 10:52:43 ---
Danie dostępu autorowi projektu na czas jego trwania? Dobry pomysł. Tym bardziej, że z tym ślęczeniem nad projektem Gutek ma racje. Ktoś robi na odpierdol i lordowie muszą potem poprawiać jego robotę :/.
--- Koniec cytatu ---
No to tutaj mamy już poczynione ustalenia. Bo łatwiej jest przygotować projekt i potem w trakcie obrad go dopracować. Niż myśleć że jest dopracowany, a potem znika on na 2 miesiące w Izbie a graczowi składającemu projekt odechciewa się grać, bo ile można czekać.

--- Cytat: TheMo w 24 Luty 2017, 10:52:43 ---Pozostaje jeszcze kwestia wyborów do rady. Ja wybory do kadencji zostawiłbym tak jak jest, a w trakcie kadencji Drago mógłby (i nawet powinien) wywalać nieaktywnych i na ich miejsce brać nowych.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Dragosani w 24 Luty 2017, 10:56:07 ---Tak jak teraz chcę zrobić. Thema i Rakbara chciałbym widzieć w Izbie, więc może nawet oni nie musieliby kandydować. Ale oczywiście z ich postem w wyborach wyglądałoby to "ładniej".

--- Koniec cytatu ---
Ja bym widział w Izbie tych, którzy w ostatnich 2-3 miesiącach wykazali się aktywnością. Jeżeli obecny stan Izby jest dobry, wywalić najgorszego, wziąć kogoś innego. Niech będzie jakaś rotacja. Ale niech to będzie wyglądało logicznie. Rakbara brałbym do izby za post o treści "Chcę być w izbie." bo wiem, ile on potrafi zdziałać. A ktoś kto jebnie kandydaturę na A4 ale nie jest pewnym czasowo czy jakościowo. Sorry. Lepiej, żeby lordowie mieli więcej czasu wolnego, bo zrobili coś szybciej, niż żeby coś się ciągnęło w nieskończoność.

Alleluja!!

Dragosani:
Ostatnia sprawa. Nie mylcie Rady z Izbą <ignorant>

Gunses:

--- Cytat: TheMo w 24 Luty 2017, 10:52:43 ---
--- Koniec cytatu ---
No to tutaj mamy już poczynione ustalenia. Bo łatwiej jest przygotować projekt i potem w trakcie obrad go dopracować. Niż myśleć że jest dopracowany, a potem znika on na 2 miesiące w Izbie a graczowi składającemu projekt odechciewa się grać, bo ile można czekać.

--- Cytat: TheMo w 24 Luty 2017, 10:52:43 ---Pozostaje jeszcze kwestia wyborów do rady. Ja wybory do kadencji zostawiłbym tak jak jest, a w trakcie kadencji Drago mógłby (i nawet powinien) wywalać nieaktywnych i na ich miejsce brać nowych.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Dragosani w 24 Luty 2017, 10:56:07 ---Tak jak teraz chcę zrobić. Thema i Rakbara chciałbym widzieć w Izbie, więc może nawet oni nie musieliby kandydować. Ale oczywiście z ich postem w wyborach wyglądałoby to "ładniej".

--- Koniec cytatu ---
Ja bym widział w Izbie tych, którzy w ostatnich 2-3 miesiącach wykazali się aktywnością. Jeżeli obecny stan Izby jest dobry, wywalić najgorszego, wziąć kogoś innego. Niech będzie jakaś rotacja. Ale niech to będzie wyglądało logicznie. Rakbara brałbym do izby za post o treści "Chcę być w izbie." bo wiem, ile on potrafi zdziałać. A ktoś kto jebnie kandydaturę na A4 ale nie jest pewnym czasowo czy jakościowo. Sorry. Lepiej, żeby lordowie mieli więcej czasu wolnego, bo zrobili coś szybciej, niż żeby coś się ciągnęło w nieskończoność.

Alleluja!! 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej