Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (128/1739) > >>

Nessa:

--- Cytat: Elrond w 20 Maj 2012, 11:17:12 ---Ja też nie mam spodni, butów i bielizny ;>
--- Koniec cytatu ---
Ty jesteś starym dziadem, a ja piękną elfką. Wyczuj różnicę :P Nie ja tu wyjdę na starego zboczeńca ;]

Ale moment! Bielizny? Szlag. Zeeeeyfaaaar! Twoi ludzie z gołymi tyłkami po mieście chodzą :/

Anette Du'Monteau:
Przestań krzykaczyć :/ Bez bielizny możesz chodzić w moich komnatach, wyobraź sobie, że nie mam nic przeciwko.

Patty:
Pierdolić głupoty można też na gadu, wyobraźcie sobie.

Isentor:

--- Cytat: Gunses w 19 Maj 2012, 19:55:14 ---Skóra Wilka

Właściwości - chroni przed zimnem do temperatury -20 stopni
Wytrzymałość - 1
Waga 1m2 - 0,1kg (10 dekagram)
Cena 1m2 - 20 grzywien
Cena za dekagram skóry Wilka - 2 grzywny

No to wilk ma skórę czy futro? Bo jest umiejętność od ściagania futer, a teraz nie wiem z czego mam je ściągać.

--- Koniec cytatu ---
Wychodzi na to, że to skóra z futrem. :D

--- Cytat: Elrond w 20 Maj 2012, 11:17:12 ---I czemu nasze szaty magiczne dostały po dupie? Prędzej chroniły przed odpryskami zaklęć i jakiś ficzer, czy to przed ogniem dla magów ognia, czy przed wodą dla magii wody i ziemi. Jestem zniesmaczony. Reszta również.

--- Koniec cytatu ---
Zauważ, że niektóre skóry dostały taki bonus. Poza tym funkcje tych materiałów były nieco naciągane.

Ceny i talenty są stare bo na razie tego nie poprawiam. W pierwszej kolejności zajmuje się czytelnym uporządkowaniem tego, następnie pogrupowaniem, następnie poprawą opisów i dodaniem funkcji. Poprawki kosmetyczne i ewentualnie zmiany cen wprowadzę na samym końcu.

Mantos:

--- Cytat: Gunses w 20 Maj 2012, 03:39:30 ---Mantosowe wywody trochę mnie nudzą. Mało wprowadzają, dużo krytykują. Gra to umiejętność dojścia do kompromisu. Nie można cały czas wprowadzać zmian, Is też ma swoje życie. Dokończmy zmiany w tej wersji i dajmy sobie rok, dwa na zobaczenie co jest do ewentualnej poprawki.
--- Koniec cytatu ---

To słodkie, że bronisz Isa, ale nie ma właściwie przed czym, ponowne pogrupowanie broni to nie jest raczej jakaś straszliwa katorga, a na dzień dzisiejszy za walkę ukrytym sztyletem, a dwumetrową włócznią odpowiada ta sama umiejętność więc ewidentnie coś jest nie halo. Wracając do moich ulubionych zbroi, narzekam bo mam o co, nie widzę żadnej korzyści z tej zmiany, a za to minusów jest pod dostatkiem ;/ Buty płytowe i skórzany kubraczek wyglądają po prostu głupio, sam pomysł by ktoś popierdalał w takim zestawie jest absurdalny. Podczas walki wręcz jedna część sensownego pancerze też jest bezużyteczna bo to oczywiste, że przeciwnik zaatakuje nieosłonięte części ciała przez co taki napierśnik staje się tylko balastem ograniczającym ruchy.

--- Cytat: Anvarunis w 20 Maj 2012, 08:15:01 ---Kostur jest zazwyczaj grubszy i ma jakieś zakończenie na jednym końcu. Jeśli nie w postaci kryształu to zgrubienia drewnianego, w którym takowy można potem osadzić. Kij jest zwykły i prosty, jak np. laska nowicjusza/kręgu wody w G2NK

--- Koniec cytatu ---

Tyle, że ten kostur jest przypisany do grupy razem z buławą jako broń obuchowa, a o wiele lepiej pasował by do kija, właściwie nie widzę powodu dla którego kij miałby tylko ogłuszać, a kostur zabijać ;/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej